Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: un altre món és aquí : altres temes
Un dissabte de pancartes al centre de Barcelona
30 gen 2007
Mobilitzacions al matí i a la tarda pels carrers de la ciutat: protestes:: A més de la del TGV que passi pel litoral, les manifestacions s’oposaven a la tala d’alzinars al Tibidabo, el traçat de la MAT línia elèctrica, les barreres laterals perilloses per motoristes i la llei d’estrangeria que mata gent d´altres països. Normalitat:: La policia no va provocar incidents ressenyables,-
Barcelona va ser lâescenari dissabte passat al matí i a la tarda de fins a cinc manifestacions. A part de la dels afectats pel traçat del TGV, les altres quatre es van fer per tal de protestar contra la tala dâalzinars centenaris al Tibidabo, lâactual traçat de la línia de molt alta tensió (MAT) al nord de Catalunya, les barreres laterals perilloses de la xarxa viària i la llei dâestrangeria.Les associacions representades a la plataforma SOS Tibidabo, que agrupa una trentena dâentitats, es van manifestar a la tarda pel centre de la ciutat per protestar pel pla dâampliació de la muntanya russa del parc, que tallarà un bosc dâalzines centenàries, i pel judici a quatre activistes denunciats per desordre públic per haver-se encadenat a un arbre durant mitja hora el novembre passat. Pel portaveu del Col·lectiu Agudells-Ecologistes en Acció Catalunya, Juli Fontoba, âlâampliació de la muntanya russa, que serà set vegades més gran que lâactualâ?, no comportarà la tala dâuna cinquantena dâarbres com assegura el Parc del Tibidabo, sinó âde molts més alzinarsâ?. La construcció de lâatracció enmig dels arbres obligarà a aplicar la llei contra incendis i, âper tant, a deixar uns espais buits entre el bosc i la muntanya russa, que farà tallar molts més arbresâ?, assegura Fontoba. Per Pilar Nieto, de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola -la muntanya està pendent de ser reconeguda com a parc natural-, les entitats estan en contra del âmodel dâoci del Tibidaboâ? i lamenten que âvulgui ser Port Aventuraâ?.

Amb un caire també ecologista, uns 400 membres de la coordinadora de plataformes No a la MAT es van manifestar contra la línia elèctrica de molt alta tensió davant el Palau de la Generalitat. Els manifestants van fer un gran desplegament escènic a la plaça, on van instal·lar una vintena de rèpliques de les torres elèctriques que volen imposar. Cada torre portava el nom dâuna de les poblacions afectades des del Rosselló fins al País Valencià passant per Girona. Els manifestants portaven un ruc català amb un cartell que deia âNo a la MATâ?. Pel portaveu de la plataforma, Pasqual Aguilar, âel projecte només respon a interessos comercials, no soluciona les necessitats de la població i hipoteca el futur de la ramaderia, lâagricultura i el turisme rural per on passa la línia de molta alta tensióâ?. Segons Aguilar, el projecte perpetua un model energètic centralitzat, totalment obsolet, ineficient i destructor del medi ambient. El col·lectiu Salvem les Guilleries, de Sant Hilari Sacalm, una de les zones més afectades i amb el grup més nombrós de persones present a la manifestació, no només rebutja la xarxa, sinó que reclama un model energètic alternatiu.La tercera concentració la van protagonitzar un centenar de motoristes que es van manifestar al matí per protestar contra les barreres laterals perilloses de la xarxa viària. Els motoristes es van concentrar a les nou del matí al costat del camp del Barça, i van recórrer els carrers vigilats per agents de la Guàrdia Urbana fins al Portal de lâÃngel, on va acabar el recorregut. Uns 120 dâaquests manifestants van anar a donar sang a una unitat mòbil i van repartir uns fulletons. Salvador Cornudella, conegut com el Cobusito, va explicar que âens manifestem de manera regular per reclamar que se substitueixen les barreres laterals convencionals per unes de dobles per evitar que els motoristes passin pel forat de sota i es lesionin de manera molt greuâ?. Les accions han tingut repercussió. âLa Generalitat sâha compromès a substituir-les durant el quart quadrimestre dâaquest any. Primer es canviaran les de filferro de la carretera de Vicâ?, afirma Cornudella.Finalment, unes 600 persones es van manifestar dissabte a la tarda des de la plaça Universitat fins a la de Sant Jaume per reclamar la derogació de la llei dâestrangeria, el tancament dels centres dâinternament i lâanul·lació de les expulsions de gent d´altres contrades, segons lâAssemblea Papers per a Tots i Totes, entitat organitzadora. La marxa es va fer amb el suport de SOS Racisme, AJAC i V de Vivenda.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa