Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Vaga de Fam en solidaritat amb Iñaki de Juana (Vilanova i la GeltrÚ)
25 gen 2007
Vaga de Fam en Solidaritat amb Iñaki de Juana
per endavant-vilanova i la geltrú 25 gen 2007
El proper cap de setmana del 27 i 28 de gener,endavant-Vilanova i la Geltrú ha convocat una vaga de fam solidària en suport amb el pres polític basc Iñaki de Juana.Per denunciar la condemna que des de l'Audiència Nacional (tribunal d'excepció)manté Iñaki empresonat i lligat de peus i mans contra la seva voluntat per realitzar la seva vaga de fam per denunciar la seva condemna imposada des de l'AN de 12 anys de presó per dos escrits de premsa al diari Gara,on el 2004 denunciava la política penitènciaria que l'ha mantingut pres sense respectar els seus drets durant més de 20 anys.On l'Iñaki ja ha complert la condemna íntegra pels delictes imposat i que ara després de 2 anys de la seva condemna de 12 anys de presó ja es mereix sortir en llibertat junt amb els seus companys i familiars.
1169198810_f[1].jpeg
Avui s'han complert 80 dies en que va iniciar la seva segona vaga de fam,i els magistrats de l'AN han considerat que no podien concedir-li la presó Atenuada ja que consideraven,que si està en aquest estat,és perquè ell ha decidit estar així.Van passant els dies,les hores,i el nostre company arribarà un moment que no podrà aguantar mes i arribarà a les últimes conseqüències com han dit repetivament,metges,advocats i familiars.
La millor arma contra el silenci,la Solidaritat entre pobles.

De Juana hauria d'estar en llibertat ja fa dos anys.Va iniciar la seva primera vaga de fam el 7 d'agost de 2006 i la va deixar 63 dies després,poc abans que s'iniciés el judici a l'AN.

El 7 de novembre al filtrar-se la condemna de 12 anys de presó i set mesos de presó va iniciar la seva segona de fam indefinida amb l'objectiu d'arribar a les ultimes conseqüències fins aconseguir la Lllibertat.

L'agost passat,el pres basc repressaliat pesava 90 kilos,i dia dd'avui només pesa 53 kilos,de forma que ha perdut més del 41% del seu pes habitual.

Pe tot això demanem la seva llibertat que li pertoca al haver complert la condemna íntegra pels seus delictes corresponents que li van adjudicar els magistrats de l'Audiència Nacional.

LLIBERTAT IÃAKI DE JUANA!
CONTRA LA INJUSTÃ?CIA,SOLIDARITAT!

el dissabte al matí hi ha convocada una roda de premsa a les 12 del mgdia a la plaça de la vila de Vilanova i la Geltrú.

el mateix dissabte a les 19:00,a la plaça de la vila hi haurà una concentració solidària amb els pres polític basc.

La vaga de fam s'iniciarà a les 8 del matí de dissabte.

endavant (vilanova i la Geltrú)
25 de gener de 2007,Vilanova i la Geltrú (Països Catalans )

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga de Fam en solidaritat amb Iñaki de Juana (Vilanova i la GeltrÚ)
26 gen 2007
Fer una vaga de fam de dos dies sembla una burla cap a l'acció de l'Iñaki.
Espanya és diferent
26 gen 2007
Iñaki de Juana Chaos és, com tothom sap, militant d'ETA. Fou detingut el gener del 1987, acusat d'haver assassinat 25 persones. El resultat del judici va ser una condemna a tres mil anys de presó. Des d'aleshores s'hi ha estat. Però com que el Codi Penal espanyol no preveu la cadena perpètua, hi ha un límit de trenta anys que és el temps màxim legal que un pres qualsevol pot complir. En aquest termini, s'hi apliquen beneficis penitenciaris diversos, gràcies als quals De Juana Chaos va complir íntegrament, en termes legals, la condemna l'any 2004. Amb la llei a la mà, doncs, de Juana Chaos hauria d'haver eixit al carrer fa dos anys.
Però de Juana Chaos no és al carrer. Mesos abans d'eixir-hi l'Audiència Nacional li va aplicar una condemna completament nova, de dotze anys i sis mesos de presó, per haver escrit dos articles (El escudo i Gallizo) al diari Gara (un delicte d'opinió, per tant). El nou codi penal havia endurit el compliment de les penes, però aquest enduriment no es podia aplicar amb caràcter retroactiu a persones jutjades abans que entrara en vigor. Amb això, l'única forma d'evitar que de Juana isquera al carrer, una volta acabada la condemna, era d'atribuir-li un nou delicte. Qualsevol. I algú va trobar l'opció dels articles, vist que dins la presó és molt difícil de delinquir. Cal aclarir, en tot cas, que aquesta segona condemna és encara preventiva, perquè la sentència pels articles ha estat recorreguda. I en situació de presó preventiva (sense condemna ferma, doncs) molt presos, especialment malalts, reben atenuants, com el que els fiscals de l'Audiència Nacional espanyola (i la mà del govern espanyol darrere seu) proposaven: l'arrest domiciliari, per exemple. Els 'motius humanitaris' són d'ús corrent i n'hi ha prou de recordar el cas del general de la guàrdia civil, Enrique Rodríguez Galindo, condemnat com a membre dels GAL a 75 anys de presó per dos assassinats, però que sols va complir-ne poc més de quatre. El 4 d'octubre de 2004 va eixir de la presó per motius humanitaris, després d'al·legar una afecció cardíaca, de la qual no s'ha sabut res més des d'aleshores.

En qualsevol democràcia les lleis són fetes per a ser complertes, tant si el compliment de la llei és agradable com si no. I en la gran majoria de les democràcies occidentals no hi ha ni pena de mort ni cadena perpètua, perquè hom considera que la presó és una institució adreçada a la recuperació social del pres i no un instrument de venjança. Però Espanya, com deia l'eslògan, és diferent. I l'Audiència Nacional espanyola, un tribunal polític d'origen franquista que no té equivalent en cap país occidental, s'encarrega de tant en tant de recordar-ho. Cosa que m'avergonyeix i m'indigna.
Re: Vaga de Fam en solidaritat amb Iñaki de Juana (Vilanova i la GeltrÚ)
26 gen 2007
Val més dos dies que cap. Endavant, companys i companyes!
Hem publicat la vostra acció a
http://desdosona.livejournal.com
Sindicat Terrassa