Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
35.000 de Multa: Civisme o Cinisme a Mataró?
25 gen 2007
AVUI EN DIA LA REPRESSIÓ ENS VE EN FORMA DE MULTES PERÒ EL CAPITAL, MENYS QUE MAI, PODRÀ ATURAR ALS MOVIMENTS SOCIALS.
Són 35.000 euros el que deuen diferents col·lectius de Mataró a l'Ajuntament en matèria de l'ordenança del civisme. Aquesta suma desorbitada, que ha anat arribant en forma de multes, s'ha anat formant al llarg de l'últim any i segueix augmentant actualment. Els motius de les multes, basades segons l'ordenança del civisme aprovada a Mataró durant el 2005, són en tots els casos conseqüència d'activitats alternatives que els diversos moviments socials han dut a terme a la ciutat.

Una de les multes més significatives va arribar de la festa alternativa de Cap d'any 2006 al Centre Social Okupat i Autogestionat (CSOA) La Fibra. Aquesta festa tenia coma finalitat obtenir beneficis destinats a la realització d'altres activitats com xerrades, debats, tallers, campanyes, etc. El resultat fou una multa de 5.500 euroa per no tenir els permisos pertinents per fer aquest tipus de festes, cosa totalment impossible de tenir en un centre social okupat. Actualment la única defensa que tenim en contra aquesta forta sanció és el contenciós administratiu (procés administratiu on es jutgen els errors de l'estat) costós i llarg, ja que s'han esgotat tots els altres recursos. En aquests moments, l'Ajuntament està en procés d'embargar la vivenda habitual d'una persona del CSOA si la multa no es paga d'immediat.

Per altra banda, després del desallotjament del CSOA La Drogueria i de les dues vivendes Okupades del Carreró, aquestes desallotjades il·legalment, es va organitzar un cercavil·la pel centre de Mataró, el qual consistia en un espectacle teatral, musical i còmic que feia paròdia de la política de la ciutat. De moment ja s'ha multat a divuit persones, amb la quantia de 1.300 euros cadascuna segons la llei del civisme, que suma en total de 23.400 euros (gairebé 4 milions de pessetes). Durant tot l'acte, cap persona va ser detinguda ni identificada, per el que les multes han estat otorgades arbitràriament a partir d'un arxiu policial, classe d'arxiu totalment il·legal.
Inclús s'arribà a l'extrem de multar a persones que no van participar en l'acte com per exemple el cas d'un noi que estava treballant en aquell moment i que ho pot justificar mitjançant el contracte.

A tot això hi podem sumar les nombroses multes obtingudes per desenvolupar activitats diverses al carrer, com per exemple diverses multes per enganxar cartells, d'entre 200 i 600 euros cadascuna, 800 euros per una protesta davant l'ajuntament per evitar l'empresonament d'un company, 800 euros més per la pintada d'un mural a la manifestació en contra del violent desallotjament d'Hisenda durant les protestes en contra de la guerra.

Demanem suport econòmic per gastos d'advocats. Exigim la immediata retirada de les multes i la immediata retirada de l'ordenança del civisme o el cost que suposa l'assessorament legal que es necessita per defensar-nos d'aquestes multes.

AVUI EN DIA LA REPRESSIÓ ENS VE EN FORMA DE MULTES PERÒ EL CAPITAL, MENYS QUE MAI, PODRÀ ATURAR ALS MOVIMENTS SOCIALS.

35.000 DE MULTA: CIVISME O CINISME A MATARÓ?
Mira també:
http://musaik.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 35.000 de Multa: Civisme o Cinisme a Mataró?
25 gen 2007
està clar que lo de les ordenances del civisme es la gran metàstasi a nivell (g)local...barcelona la va 'posar de moda' [si bé desconec si va ser qui la va començar] i ara està escampada com un gran càncer per la resta del territori català...apa...si vols una mica de llibertat ves a la muntanya que als nuclis urbans volen un model feixista-higienista-desuperfície-ontotestàcontrolat....
aviat estarà prohibit caminar per la via pública perquè clar pots deteriorar l asfalt i fer molt de soroll que és molt molest pels veïns que dormen i s han de llevar a les 7 del matí i ademés es gasta cosa que ara amb el canvi climàtic costa més perquè la producció d'asfalt depèn dels minerals que s hagin d anar a buscar amb camions que embrutaran amb molt cO2 amb el recorregut que han de fer... en fi a aquest pas ens tocarà fer una reserva a l africa de damnificats per la opressió capitalista de la tontocràcia occidental....
Re: 35.000 de Multa: Civisme o Cinisme a Mataró?
28 gen 2007
Deberiais acudir al Tribunal de los Derechos Humanos en Bruselas. Aunque solo fuera por el efecto mediatico, ademas de tener posibilidades de ganar y sentar precedente. Uno no es que sea europeista pero creo que hay que jugar con todos los elementos disponibles y salir de la cueva del aislacionismo.

bona sort i salut

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more