Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Amenaça de desallotjament al nou Centre Social del c.Planeta
25 gen 2007
els mossos han penjat una ordre de desallotjament al carrer planeta (font: http://www.graciaviva.cat/?p=41)
Agents del cos repressiu dels Mossos d’esquadra han penjat una ordre de desallotjament a la porta del nou centre social okupat de la Vila de Gràcia, només fa dues setmanes, situat al carrer Planeta.

El local, un antic forn que duia temps abandonat, s’està arreglant per a poder obrir i oferir un espai als joves de Gràcia, davant la manca de locals socials i la impossibilitat de desenvolupar lliurement les seves activitats que tenen molts col.lectius graciencs.

Segons informa un mitjà electrònic gracienc proper als cossos repressius i a les autoritats (http://latortuga.cat/), els mossos tindrien intenció de procedir al desallotjament de l’espai abandonat la mitjanit de dijous dia 25, data de plaç que figura a l’ordre del jutjat número 6 de Barcelona, per tornar a deixar l’espai buit i barrat, i sense cap utilitat social en mans dels propietaris de la finca.
Mira també:
http://www.graciaviva.cat

This work is in the public domain

Comentaris

espais desallotjats i buits a Gràcia
25 gen 2007
Després dels desallotjaments, la majoria dels espais que havien estat okupats, ara són solars o edificis tapiats

L'any 2006 serà recordat per ser un període on s'ha produït el rècord de desallotjaments al districte de Gràcia en els darrers anys. Els grups municipals del Districte han aprovat a més a més un document pel qual demanen "l'agilització dels processos judicials" per a desallotjar cases okupades en el nostre territori que, segons dades de la Guàrdia Urbana, concentra el major nombre d'immobles okupats. Però amb aquestes dades a la mà, no podem oblidar, d'altra banda, la gran quantitat d'edificis, immobles i cases que, després de desallotjar-se han quedat novament com a focus d'especulació i el que és més preocupant, de brutícia que ens molts casos ha estat denunciada pels propis veïns.

Com explica David Fernandez en seu llibre Cròniques del 6 , "Les Naus és un solar, El Monstru de Banyoles, també; Can Nyoqui, runes; Kan Titella, intacte des del desallotjament amb un cartell que anuncia (fa quatre anys) immediates obres de remodelació. A la plaça Revolució, Mi Kasa segueix buida i amb la pancarta penjada des del dia del desallotjament". El casos és van sumant s'hi afegim el Casal Popular de Verdi, El Casal Ovidi Montllor o l'Ateneu Llibertari. En un districte on, juntament amb San Martí, es construeixen gran part de les promocions privades d'habitatges, resulta impactant el conjunt de cases que un temps eren okupades i actualment només s'hi suma la pols, la brutícia i les males herbes. Aquest fotoreportatge pretén ser una petita mostra d'aquesta trista realitat.

http://www.transversalweb.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=
Sindicat Terrassa