Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
25 gen 2007
Aquest és un model de carta que es pot enviar als periòdics i als mitjans de comunicació per intentar donar més ressó als fets que estàn passant a les cases barates de Bon Pastor.
català:

CARTA ALS DIARIS SOBRE EL MOBBING A LES CASES BARATES DE BON PASTOR

Escric per a expressar el meu recolzament cap als veïns i veïnes afectats de les cases barates de Bon Pastor i per denunciar el cinisme i la indiferència amb la qual l’Ajuntament de Barcelona està exercint mobbing o sigui pressions il•legals sobre els ciutadans afectats, per aconseguir que deixin ràpidament els seus habitatges. Des de que a mitjans de gener el Patronat Municipal de l’Habitatge – al qual van fer eco els mitjans de comunicació – va anunciar que començava el reallotjament de les primeres 145 famílies, no van passar ni set dies que van començar a tapiar portes i finestres i trencar els sostres de les cases que havien quedat buides.

    Amb la excusa d’evitar el “perill okupaâ€?, tant de moda en aquest principi d’any, el Patronat fingeix oblidar que la majoría de cases encara están habitades, per veïns i veïnes que estàn acabant els seus trasllats, i que encara tenen legalment dos mesos per deixar la casa. L’estructura de les illes de “cases baratesâ€? fa que sigui impossible realitzar obres de vandalització (tirar un sostre, enderrocar les parets internes) sense afectar greument totes les cases contigües. Així s’estàn produint esquerdes, vibracions, despreniments perillosos, per no parlar de l’inseguretat causada per l’obertura dels sostres, a través dels quals es pot accedir a tots els habitatges de cada illa.

    És evident que la intenció del Patronat és d’accelerar la sortida dels veïns, apressant-los a marxar amb mitjans il•legals. Però sobretot l’objectiu de les coaccions són les cinc famílies que no han acceptat l’acord amb el Patronat. L’existència d’aquestes families sempre ha estat silenciada tant pel Patronat com pels mitjans de comunicació. Es tracta dels habitants d’unes cases barates que, al no estar d’acord amb la proposta econòmica han presentat recurs als tribunal. El Patronat els va deixar 5 mesos de temps per abandonar les cases, però el 9 de gener el Jutjat de Contenciós Administratiu n.5 va demanar a l’Ajuntament la suspensió de tota actuació fins que no es pronuncii una sentència. Evidentment aquestes famílies estàn rebent un mobbing per part de la administració pública, finalitzat a que desisteixin de les seves reivindicacions legítimes.

    Si a ells afegim també les 18 families que viuen a les dues illes de cases que queden al mig de l’àrea d’obres, i que veuran els seus habitatges acorralats per les runes, la pols, els sorolls i les rates que acompanyaran els propers 4 anys d’enderrocs i construccions, no podem evitar de denunciar que el Patronat està reservant un tracte inhumà i il•legal a molts dels veïns i veïnes de Bon Pastor, i que els mitjans de comunicació estàn silenciant els greus casos d’abús i desprotecció que estàn patint sobretot les persones amb menys recursos entre els afectats de les cases barates.


-----------------------------------------------
castellà

CARTA A LOS PERIÓDICOS SOBRE EL MOBBING EN LAS CASAS BARATAS DE BON PASTOR

Escribo para expresar mi apoyo a los vecinos y vecinas afectadas de Bon Pastor, y para denunciar el cinismo y la indiferencia con los cuales el Ayuntamiento de Barcelona ejerce mobbing o sea presiones ilegales sobre los ciudadanos afectados, para aconseguir que dejen rápidamente sus viviendas. Desde que a mediados de enero el Patronato Municipal de la Vivienda – al cual hicieron eco los medios de comunicación – anunció que empezaba el realojo de las primeras 145 familias, no pasaron ni siete días que se empezó a tapiar puertas y ventanas y romper los techos de las casas que ya habían quedado vacías.

Con la excusa de evitar el “peligro okupa�, tanto de moda en este principio de año, el Patronato finge olvidar que todavía la mayoría de las casas están habitadas, por vecinos y vecinas que están ultimando sus traslados, y que legalmente tienen todavía dos meses para dejar las viviendas. La estructura de las manzanas de casas baratas hace que sea imposible realizar obras de vandalización (tirar un techo, derribar las paredes internas) sin afectar gravemente a todas las viviendas contiguas. Así se están produciendo grietas, vibraciones y desprendimientos peligrosos, para no hablar de la inseguridad causada por la abertura de los techos, a través de los cuales se puede entrar en todas las viviendas de la manzana.

Es evidente que la intención del Patronato es de acelerar la salida de los vecinos, apresurándolos a marchar con medios ilegales. Pero sobretodo el objetivo de la coacción son las cinco familias que no aceptaron el acuerdo con el Patronato. La existencia de estas cinco familias ha sido silenciada tanto por el Patronato como por los medios de comunicación. Se trata de los habitantes de unas viviendas que, no estando de acuerdo con la propuesta económica han recurrido a los tribunales. El Patronato les dejó 5 meses de tiempo para abandonar las viviendas, pero el 9 de enero el Juzgado de Contencioso Administrativo n.5 pidió al Ayuntamiento la suspensión de toda actuación hasta que no se pronuncie una sentencia. Evidentemente estas familias están recibiendo un mobbing por parte de la propia administración pública, finalizado a que desistan de sus legitimas reivindicaciones.

Si a ellos añadimos las 18 familias que viven en las dos manzanas de casas baratas que quedan en medio del área de obras, y que veran sus viviendas acorraladas por los escombros, el polvo, los ruidos y las ratas que acompañaran los próximos 4 años de derribos y construcciones, no podemos evitar de denunciar que el Patronato està reservando un trato inhumano e ilegal a muchos vecinos y vecinas de Bon Pastor, y que los medios de comunicación están silenciando los graves casos de abusos y desprotección que están sufriendo sobretodo las personas con menos recursos entre los afectados de las casas baratas.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
27 gen 2007
casas baratas, que bonito lugar,recuerdo en los años 70,inspiraban paz y armonia ,pese a l bullir de sus habitantes.no podran sustituir unos bloques de cemento algo tan pintoresco
Re: Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
28 gen 2007
Y la Imma Mayol, declarandose anti-sistema,para no perder votos, mientras su marido, ejecutara las condenas politico-capitalistas, dirigidas como una ROCA por el tripartito (que pueden hacer la parodia de separarse, para no perder votos y despues de las elecciones volverse a unir). Y para terminar de redondear la gran vola de mando; Joan Clos despues de controlar los medios de comunicacion, debe tener como objetivo, hacer que la justicia les sea favorable, y mas dependiente.
Re: Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
01 feb 2007
No conozco el lugar, pero me hago una vaga idea del abuso de poder de los politicos en los medios y procesos de desalojo que ellos llamaran legales jajaja seguro. Si de algo sirve afirmo mi apoyo para que no se eche a nadie de su hogar, por derecho, o si no por desaprovechamiento de la propiedad por parte del supuesto Adinerado propietario.
Re: Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
05 feb 2007
crec que no sabeu massa bé de que parleu. Aquest ha estat un procés participatiu on tots i totes les veines afectades han participat, ja fa uns quants anys més de quatre que han estat desenvolupant aquest projecte, no és un tema nou... A ningú se'l fa fora del seu domicili, tots i totes tenen una opció d'habitatge, la majoria de compra... i en unes condicions que ja us agradaria a tot@s vosaltres , perquè no ho pregunteu? i als que no han volgut comprar l'habitatge tenen també una opció de lloguer a uns preus realment asequibles. Sincerament, pregunteu com ha estat tot el procés participatiu i en quines condicions els hi ha ofert un altre habitatge... quan estigueu ben inform@ts de tot plegat, podem tornar a parlar.
salut!
Re: Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
05 feb 2007
karme, que ets de la corrupta "ADV"?
Re: Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
07 feb 2007
karme, sabemos muy bien de lo que hablamos, hemos leido los contratos detenidamente, quien tendría que informarse a un abogado de urbanismo eres tú, la Remodelación de Bon Pastor es un negocio para el Patronato y no para sus vecinos.
Re: Recolza la lluita dels veïns i veïnes de Bon Pastor! escriu als periòdics!
11 feb 2007
yo soy uno de los afectados de esas casas y he de decir que es un robo y un abuso de poder lo que estan haciendo,nos han impuesto las condiciones y punto y seguramente carmen es una de la corrupta adv.
ellos realmente han sido los unicos veneficiados y nadie mas.
esto es una injusticia por completo.
Cartes de recolzament
15 feb 2007
SI VOLEU RECOLZAR LA LLUITA DELS AVIS DEL BARRI I DELS VE�NS EN RESISTÈNCIA, ENVIEU UNA CARTA DE PROTESTA A bonpastor ARROBA lists.riseup.net!!!!!
Sindicato Sindicat