Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Jutgen tres estudiants independentistes a València pels fets de les eleccions a la Universitat
25 gen 2007
logo alerta.jpg
El proper 7 de febrer es celebrarà el judici a la Ciutat de la Justícia de València. S’acusa els tres joves, militants del SEPC i Maulets, de faltes per lesions i amenaces, Alerta Solidària convoca a la concentració que, en suport d’aquests joves, es celebrarà el mateix dia 7 de febrer a les 11:30 hores a les portes de la Ciutat de la Justícia de València.

Els fets que donen origen a aquest procés ocorregueren el passat 29 de novembre de 2006, dins del marc de les eleccions a claustre que es celebren tots els anys a la Universitat de València. Eixe dia, i davant les constants amenaces de que eren objecte diversos membres del SEPC a diferents facultats, per part de grupuscles d'extrema dreta (Estudiantes por la libertad), es produiren moments de tensió i enfrontaments verbals que desembocaren en 4 espitjons que els blavers, dins del seu discurs plé de mentides i manipulacions, arriben a qualificar d'agressió brutal (res més lluny de la realitat). Una vegada més, l'independentisme hagué d'alçar la veu contra aquells que repetidament han protagonitzat atacs a la Universitat: pintades a les façanes en contra de la unitat de la llengua, agressions feixistes durant les eleccions l'any passat a Tarongers.... i que enguany participaven de les amenaces, un cop més, per intentar boicotejar les claustrals.

Un dia després,Les forces policials entraren a la universitat de València a la recerca i captura de dos estudiants, militants del SEPC i Maulets, assenyalats arbitràriament per un membre d'Estudiantes por la Libertad un vell conegut en el món universitari valencià per haver protagonitzat incidents violents i amenaçar en diverses ocasions a estudiants dels sindicats d’esquerres (especialment a militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, del BEA i A Contracorrent). Una de les agressions més sonades protagonitzades per aquest estudiant d’extrema dreta tingué lloc l’1 de Desembre del passat 2005, durant la jornada electoral del passat curs acadèmic, quan es va presentar amb una vintena de coneguts militants ultres del món de l’extrema dreta i del blaverisme amenaçant i agredint altres estudiants, i arribant a amenaçar a personal de la Universitat de València (UV).

Com a resultat la setmana d’eleccions al Claustre de la Universitat de València es va saldar amb 3 militants independentistes detinguts durants 5 hores a la Jefatura Superior de Policia de València, havent estat assenyalats per un conegut militant d’un sindicat ultradretà expedientat per intentar rebentar la jornada electoral del passat 2005.

Davant aquests fets, Alerta Solidària, organització anti-repressiva de l’esquerra independentista, MANIFESTA:

Tot el seu suport als tres joves independentistes jutjats.

Que un cop més l'independentisme ha sigut represaliat per donar resposta als atacs continus de que és objecte per part de l'extrema dreta i el feixisme blaver que encara roman a les aules de les universitats.

Denunciar l'actuació policial dirigida a criminalitzar i vexar de manera totalment il·legal les persones encausades. La repressió policial, mostra la seua connivència i servitud cap aquells grupuscles que, des del poder, actuen amb impunitat i amb total llibertat alhora d'agredir-nos i criminalitzar-nos.

Finalment, vos convoquem a totes i a tots a la concentració que en suport dels tres militants tindrà lloc dimecres 7 de febrer a les 11:30 hores a les portes de la Ciutat de la Justícia.

La repressió no ens aturarà!
Contra les seues lleis, la nostra solidaritat.

València, gener de 2007

Alerta Solidària

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jutgen tres estudiants independentistes a València pels fets de les eleccions a la Universitat
25 gen 2007
VALÈNCIA ES CATALUNYA!.LA TERRA PER QUI LA DEFENSA.
Sindicato Sindicat