Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Ja era hora que fessin gestos
Jordi Portabella.bmp
l segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president del grup municipal d'ERC al consistori, Jordi Portabella, s'ha mostrat partidari de l'ocupació regulada pels poders públics i ha apostat per importar a Barcelona el model holandès de regulació de l'ocupació. En declaracions a Catalunya Ràdio, Portabella ha dit que "li sembla una bona solució" l'acord que hi ha entre l'Ajuntament d'Amsterdam i els okupes perquè puguin fer servir habitatges buits pagant un lloguer als propietaris. Segons el segon tinent d'alcalde, el consistori ha d'aconseguir reduir el nombre de pisos deshabitats i "arribar a acords" amb els okupes perquè aquest moviment es desenvolupi "dins la regulació". En aquest punt, Jordi Portabella ha dit que està a favor de gravar econòmicament els propietaris dels habitatges buits i ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona ja penalitza amb un 50 per cent l'IBI dels immobles desocupats.

D'altra banda, ha explicat que, des que es va crear l'oficina contra el mòbing de l'Ajuntament de Barcelona, s'han posat unes dues-centes denúncies. Algunes han arribat a judici, però, segons ell, no han comportat condemnes perquè el mòbing no està tipificat com a delicte. Davant d'aquest buit legal, Portabella reclama un marc normatiu perquè es pugui actuar amb "més pressió" davant d'aquesta pràctica.

El líder municipal d'ERC també ha demanat "un miler llarg més" d'efectius policials, entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana. I ha afegit que per resoldre el problema de la inseguretat ciutadana cal, a més, "una bona coordinació de totes les policies" que actuen a Barcelona per poder "arribar a tot arreu".

Finalment, Jordi Portabella assegura que l'Ajuntament de Barcelona "està d'acord" que Star Alliance -que inclou companyies com Spanair o Lufthansa- ocupi la futura nova terminal de l'Aeroport del Prat. "Star Alliance és una bona proposta per a Barcelona i per a Catalunya", ha sentenciat el segon tinent d'alcalde.
Mira també:
http://www.esquerra.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
bla bla bla bla bla, bla, bla bla, bla bla bla, nye nye
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
pues ese modelo estraia muy bien
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
eso en amsterdam se llaman antiokupas, y precisamente lo hacen porque los propietarios pueden largar en cualquier momento alos antiocupas que pangan el alquiler. Pero si se ocupa una casa el proceso es mas lento. Y el citado acuerdo no es entre okupas y el ayuntamiento, es entre los propietarios y el ayuntamiento. Los okupas, okupan y punto. Esquerra???
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Ser d'esquerres no vol dir fer el que et dona la gana (okupes) sinó utilitzar el dialeg per acostar totes les parts en benefici de la societat(ERC.)

Per cert la Generalitat fa cursets gratis de català que t'anirien bastant bé
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
y a ti te hace falta un cerebro... Puede que en ERC te dejen el que usan en comun... pero ojito no se lo gastes!!
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
a amsterdam si un pis es mes d'un any sense usar es pot okupar i no es paga alquiler. es paga llum i aigua.
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
O sea, que van a alquilar las casas que se caen a trocitos, como viviendas para jóvenes.

Vaya timo...
Portabella s'esnifa ciutat vella
23 gen 2007
Totalment d' acord amb l'ultim comentari...es mes o menys aixins.
Cosa que no te res a veure amb el que ha dir el Farlabella!!!

Els holandesos (no es a amsterdam sinó a tota holanda) que fan aixos son pijillus,boemis,artistoides que res tenen a veure amb el mov. okupa.
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
com es nota que aviat hi haurà eleccions...
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Si la okupacio es regularitza perdra tot el seu significat, i totes les lluites que san lliurat cauran en l'oblit.
SI A L'OKUPACIO! NO ALS PIJOS-PROGRES QUE ES CONTENTAN AMB UN PUTO LLOGUER!
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Per a «per x»:

Has d'escriure «dóna», perquè és una forma verbal. Em sembla que, en comptes de «gratis», hauries d'haver escrit «gratuït». A «dialeg» hi falta l'accent gràfic. També caldria que fessis una millor puntuació de les frases. Tu també, doncs, necessites un bon curset de català de la Gene.

Però, al meu entendre, el que necessites sobretot és no introduir elements a un debat per desqualificar als que hi intervenen. Per cert, suposo que ser d'esquerres, per tu, és fer una oficina antiacosament mobiliari que el que fa, realment, és descoratjar aquells que pateixen aquest fenomen, o aprovar pressupostos i reformes laborals que van en contra dels interessos de la població treballadora...
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
L'objectiu de tot plegat és afavorir la propietat i els propietaris. Les autoritats farien una funció d'arbitratge i arribarien a acords amb els propietaris que passen de no cumplir la pròpia legislació, del fet de tenir propietats abandonades durant anys per especular descaradament, a treure uns beneficis econòmics que per llei no podrien treure i amb el vistiplau de les autoritats. Magnífic. Els que haurien de ser castigats seran recompensats. Com sempre els beneficiats són els mateixos que provoquen l'especulació, i entre aquests propietaris hi haurà nombroses immobiliàries, multinacionals, bancs, institucions que ara es veuran reforçades en el sentit de refermar la propietat i el negoci especulatiu.

Enlloc d'emprendre accions contundents i necessàries com les expropiacions forçoses que el moviment okupa aplica directament, de càstic als especuladors que es multipliquen arreu, de legislacions que regulin els preus màxims dels habitatges, de proteccions oficials que no siguin igualment inasolibles per la majoria, etc, fan aquests maquillatges de cara a la galeria on tot queda igual, excepte que ara per ser okupa hauràs de pagar un lloguer (el més important en aquesta societat és que paguis) i per ser propietari negligent, acaparador i especulador encara tindràs facilitats per rendabilitzar les teves propietats abandonades avalat per les institucions.

L'okupació no pot ser regulada, no ha de ser regulada, l'okupació suposa molt més que un no voler pagar lloguers abusius, suposa una reapropiació per part de diferents col·lectius d'espais privats per fer-los públics, de convertir llocs abandonats i ruinosos a llocs habitables i de sociabilització, d'autogestió fora d'interesos econòmics i partidistes i no entrar en el mercadeig monetari del sistema, de desobediència i de lluita contra l'especulació atacant directament l'arrel de l'assumpte.

La solució que proposen, com sempre, és altament beneficiosa pels causants del problema i una trampa per tots aquells que s'han decidit a desobeir el sistema i plantar cara okupant. L'especulació és un problema estructural del sistema i posen pegats sense anar a l'arrel de l'assumpte. Ara buscaran dividir entre okupes bons i dolents, entre legalitzats i il·legalitzats, entre cases útils i cases inútils. Una punyetera trampa que es llença com un globus sonda i que com sempre serà vigilada pels que realment manen, els quals marcaran de nou el tràfic de propietats, faran les seves esmenes com en les lleis anteriorment anunciades que dos dies després de sortir als mitjans ja són rebaixades, i a sobre posaran condicions econòmiques per propietats de merda per les quals no haurien de rebre ni un duro. Fer negoci del que encara no és negoci és el que es busca i no com ens expliquen arreglar el problema, que tots sabem que no s'arregla dins d'aquest sistema i menys sense atacar un dels dogmes de fe del capitalisme: el dret de la propietat per sobre de qualsevol altre.
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Els reis mags són els pares. Vénen les eleccions i en sentirem de tots els colors. No faran res. M'hi hugo el que vulgueu. És simple xerrameca. Com és xerrameca que Joan Saura sigui amic dels okupes i que faci desallotjaments de bon rotllo, o que Barcelona sigui la ciutat de la pau...
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Portabella: âA Barcelona li fan falta mil policiesâ?
Jordi Portabella, president del grup municipal dâERC a lâAjuntament de Barcelona i segon tinent dâalcalde del consistori barceloní creu que âa Barcelona li cal més seguretatâ?, entenent per seguretat no únicament lâaugment dels agents, sinó també una major seguretat en la feina i en lâhabitatge, entre dâaltres. Tot i així, reconeix que âcalen mil noves incorporacions a la ciutat entre mossos, guàrdia civil, guàrdia urbana i el poc que queda de policia estatalâ?

Portabella ha fet aquestes declaracions avui al periodista Antoni Bassas en el programa âEl matí de Catalunya Ràdioâ? després dâarribar de Singapur i Vietnam, on ha signat diversos acords per a promoure els comerços i les indústries barcelonines i buscar així âuna oportunitat de negoci per les nostres empresesâ?. El dirigent republicà ha abordat el tema de lâocupació dels habitatges buits, de la seguretat ciutadana i de lâarribada del tren dâalta velocitat (TGV) a la ciutat, temes que ocupen el primer ordre de lâagenda política.

En quant al moviment okupa, el dirigent republicà creu que una bona solució és que lâAjuntament de Barcelona cobri un lloguer als okupes, com passa a Amsterdam, i dâaquesta manera podran tenir un espai on expressar-se. âSóc partidari dâuna ocupació reguladaâ?, diu Portabella. Dâaltra banda, creu que âsâhan de disminuir el nombre dâhabitatges buits i arribar a un acord amb aquestes noves generacions que volen transformar el model de la societatâ?.

El segon tinent dâalcalde també ha reflexionat sobre la polèmica de les obres del tren dâalta velocitat i ha dit que âel criteri principal és la seguretat i no tant la pressaâ?. Creu que els tres criteris essencials són revisar tots i cadascun dels habitatges afectats, que el TJV circuli per sota de la ciutat a 50km/h i controlar les vibracions al màxim.
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
" fer servir habitatges buits pagant un lloguer als propietaris. " D'AIXÒ SE'N DIU LLOGAR

"D'altra banda, ha explicat que, des que es va crear l'oficina contra el mòbing de l'Ajuntament de Barcelona, s'han posat unes dues-centes denúncies. " UN VIDEO D'UNS ACTIVISTES VA DEMOSTRAR QUE AFAVOREIXEN ALS PROPIETARIS I ES CREUEN DE BRAÇOS DAVANT EL MOBBING

" ha demanat "un miler llarg més" d'efectius policials " AQUESTA LA COMPLIRAN

Al nacionalista-feixista que es dedica a dir als demés que parlin català només li dedicaré dues paraules: "Sieg" i "Heil".
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Com han dit abans, com es nota que arriben les eleccions ! ara sembla que de cop i volta tornem a parlar d'incivisme: que si la sala bikini, la paloma no s'ajusten a la normativa de contaminació acústica; la persecusió que tornen a patir novament les cases okupades....i tot just abans de les eleccions! acceptar aquesta normativa de regularització que volen imposar els politics pseudo-esquerrans donara pas a una nova ¨llei cínica¨ sobre les cases okupes que tant negativament recordem i que va obligar al senyor Clos a fotre el camp de l'Ajuntament. Lo que fa més ràbia és que cap d'aquestes persones que critiquen l'okupació (la Vanguardia, etc.) no han trepitjat MAI una casa okupada, MAI ! com poden parlar d'algo que NO coneixen? !
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
Algú s' ha passat per la borsa d' habitatge de Barcelona?
El lloguer mínim és de 10 euros el m2.
D' això se'n diu lloguer social, pagar 800 euros per un pis de 80 m2, en el millor dels casos.
http://www.prohabitatge.org/modules.php?name=borsa
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
No a la legalizacion ni a la regulación ni como quieran llamarle. Se nota claramente en otros paises europeos donde las casas okupadas han cambiadototalmente al estar mas acomodadas legalmente, al recibir subvencioines, al aceptar locales ofrecidos por el ayuntamiento de truno a cambio de una serie de cosas... En fin que incluso en estos paises al estado le interesa el tema de la okupación pues tiene su autorización para existir, y es capaz de concederle dinero o espacio a cambio de rebajas en los planteamientos politicos, en los tipos de actos y actividades. Este tema me preocupa bastante pues parece que hay un "lobby okupa" (aceptarme las comillas) que participa normalmente de mobilizaciones, que parece querer convertirse en un referente y en ser portavoces de lo que refiere a okupación. Los que estamos en el dia a dia enterados de como funcionan las cosas y nos informamos y participamos sabemos quienes son. Son los mismos que han llevado a cabo una okupación en la Calle Tanger y en el poligono de Can Ricart y pese a ser mucha gente y incluso que las leyes (aunque yo no sea nada pro-leyes) estaban de su parte abandonaron los espacios. El desalojo de Can Ricart se hizo sin orden judicial. A parte de un grupo de okupantes de la Makabra, también se apuntan al carro progresista personas crecanas a Miles; Bahia; y otras kasas que por no conocer del todo prefiero no hablar. Considero normal que hayan diferentes linias de lucha, pero no las comparto en el momento que sus actitudes y su propuestas abiertas a los mass-media, clases politicas y demás pueden afectar al resto de la gente que okupa por motivos (a)politicos. Como persona cercana al tema de la okupación, no acepto que hayan referentes-portavoces que sin llegar a un consenso den su punto de vista como si fuera general dentro de los centros sociales. La legalización comportará que estas lineas de lucha se separen aun mas, y haya division entre nosotr@s mism@s; entre los que buscaran que su ayuntamiento les ceda un espacio con condiciones; y los que okuparan espacios abandonados, totalmente autogestionados (o mejor dicho autofinanciados), que por culpa de esta escision, a interés de unos pocos, serán criminalizados y marginados aun mas por los mass media, los policos, la sociedad... como si fueramos delincuentes. Considero muy importante que haya un debate interno y dejemos las cosas claras antes que a unos cerebritos la caguen, y pase lo que ha pasado en variuos paises de Europa, donde la legalizacion de la okupación a comportado la autodestrucción de sí misma.
Salut i Resitencia
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
No us amoïneu tant. No faran res d'això que en diuen legalitzar l'ocupació. És fum.
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
23 gen 2007
en tot cas, si es fa alguna cosa així, encara que sapiguem que no és cap solució sinó que a més es l'intent d'absorció per part del sistema d'un moviment incòmode com l'okupa, sabem també que serà una arma electoral per les dretes, en especial la dreta espanyola, que clamaran al cel perquè el tripartit ha portat catalunya al comunisme. ja ho veureu...
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
24 gen 2007
Si ens dividim entre favorables i contraris a arribar a acords, evidentment els hi posarem en bandeja per que puguin jugar a classificar l'okupa bo i l'okupa dolent als mass media, lo qual vol dir que ens debilitaran.

Però hi ha una tangent: Exigir units la cessió sense condicions del espais okupats. L'única regularització que hauriem de exigir, l'única acceptable, es que ens cedeixin les cases okupades quan el propietari ha actuat com un especulador.
Pot semblar utòpic, ja que vol dir que l'Estat hauria d'acceptar projectes sense que aquests paguessin lloguer ni complissin moltes normatives, però les alternatives son, o bé el desallotjament o bé la divisió del moviment.

"La terra per qui la treballa, les cases per qui les habita", aquest podria ser un bon lema.
Re: Es podria regularitzar la okupació a BCN
24 gen 2007
PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA PROU PROPAGANDA ELECTORAL A INDYMEDIA
Sindicato Sindicat