Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
23 gen 2007
MarxaDeTorxes.jpg
Companys i companyes.

Ens plau convidar-vos el proper dia 26 de Gener a la marxa de torxes organitzada per l'AJIC (Assemblea de Joves Independentistes del Clot ) en motiu de l'Homenatge als morts en combat per una terra lliure.

La marxa s'iniciarà a les 20:00h al encreuament entre els carrers Còrsega i Rogent (L5-Camp de l'Arpa) i finalitzarà a la Plaça del Mercat del Clot, des d'on ens desplaçarem al Casal Popular La Forja del Clot , per a realitzar el passi de dos documentals conmemoratius.

Us hi esperem!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
23 gen 2007
Martí Marcó Ni Oblit Ni Perdó!!

ASSASSINAT PER LES FORCES D´OCUPACIÓ EXPANYOLES!!!

EL MILLOR HOMENATGE, LA VICTÒRIA!!!

VISCA TERRA LLIURE!!!
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
23 gen 2007
bon acte! espero que tingueu sort!! potser m'hi passaré
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
23 gen 2007
Intentarem passar-nos des de Gramenet!
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
23 gen 2007
Martí Marcó, militant de les JERC, un exemple a seguir!
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
23 gen 2007
Que sí, segur que el van matar per ser de les JERC oi?

Martí mArcó havia estat de les JERC, evidentment no ho era quan el van matar. LLegeix i investiga més si us plau que les hemeroteques de diaris espanyols.

JERC> espanyols!
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
23 gen 2007
Companyes i companys. Moltes felicitats per la iniciativa. No podem oblidar als morts en combat per una TERRA LLIURE. Em faria molta il.lusió venir. De fet em moro de ganes. El problema és que estic sortint d´una forta grip. Des de dijous passat estic de baixa. Espero està prou recuperat venir. SALUT INDEPENDÈNCIA I REVOLUCIÓ. ABEL
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
24 gen 2007
Aquí podeu veure on comença i com arribar a la marxa:

http://img95.imageshack.us/img95/9075/guiaaaavmaqfm8uu.gif

Allà ens veiem!
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
24 gen 2007
Martí Marcó va sortir d'Estat Català!!! (que llavors era com l'EC-autèntic d'avui, no com l'EC-33 dels capullos aquells nazis ke van espatllar el partit als 90).

En fi. Les jerc són botiflers i hipòcrites, ja se sap. Salut!
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
25 gen 2007
Martí Marcó va morir cridant: amunt les JERC! (consulteu heemroteques)
Re: [AJIC] Homenatge als morts en combat per una terra lliure
25 gen 2007
Adjuntem el comunicat:


AJIC] Manifest d'homenatge als morts en combat per una terra lliure
Avui, 26 de gener, celebrem aquest acte al barri, emmarcat en el dia d'homenatge als morts en combat, per retre homenatge a tots aquells que han perdut la vida en defensa de l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. La data no ha estat triada a l'atzar: El 26 de gener de 1643, tropes catalanes derrotaven a les tropes castellanes en la batalla de Montjuïc, en plena Guerra dels Segadors. El mateix dia de l'any 1939, les tropes franquistes ocupaven la ciutat de Barcelona, iniciant així una de les etapes repressives més cruentes de la nostra història. Finalment, el 26 de gener moria assassinat, ametrallat per la policia espanyola quan es disposava a realitzar una acció amb el seu escamot, Martí Marcó, militant de Terra Lliure. Posteriorment, alguns sectors independentistes i d'esquerres, van escollir aquest dia com a diada d'homenatge als nostres lluitadors i lluitadores, a causa de la importància que han tingut les diferents gestes militars esmentades per la història de nostre poble.



En Martí, abatut per un policia amb només 19 anys, no serà el primer ni l'últim mort d'ençà de la substitució de la dictadura franquista per l'actual farsa presumptament democràtica, on la negació dels pobles a decidir lliurement el seu futur, la il·legalització de partits o el tancament de diaris estan a l'ordre del dia. Anteriorment, Gustau Muñoz, un jove de només 16 anys, serà assassinat per un agent de paisà, en una manifestació celebrada l'11 de setembre contra les forces d'ocupació. Un mes més tard, serà Jordi Martínez de Foix qui perdrà la vida en estranyes circumstàncies, manipulant un artefacte que s'havia de fer servir per commemorar l'aniversari de l'assassinat a mans de la "justícia" franquista del President Lluís Companys. Entre els anys 1979 i 1985, aniran caient progressivament Fèlix Goñi, Toni Villaescusa i Quim Sánchez, tots ells militants de Terra Lliure, morts en accions de combat. Finalment, l'any 91 morirà Joan Carles Monteagudo, en un enfrontament amb les forces policials. No podem oblidar tampoc els milers de lluitadors i lluitadores anònimes que d'ençà de la ocupació militar del nostre país, per part de les tropes borbòniques espanyoles i de les franceses a la Catalunya Nord, han perdut la vida defensant els drets i les llibertats del nostre país. Els Maulets al País Valencià, els Angelets de la Terra, que combateren l'ocupació francesa del nord, la resistència catalana al Principat després de 1714, els lluitadors i lluitadores de antifeixistes de la Guerra Civil,... Tots ells serien exemples d'aquesta resistència a ésser assimilats nacionalment per Espanya i França.



Amb aquest acte, però, i més enllà de celebrar un acte de record i commemoració, volíem manifestar el nostre compromís com a joves independentistes i socialistes catalans/es, a continuar lluitant per assolir els nostres objectius: la reunificació, la independència i el socialisme. I ho farem amb tots aquells mitjans que en cada moment determinem que són necessaris, sense renuncies prèvies. Volem emplaçar-vos també a organitzar-se i a treballar dia a dia per la plena llibertat nacional i social del nostre país, per allò que alguns perderen la vida defensant.



I ja per acabar, ens agradaria llegir uns versos molt coneguts de Bertol Brecht:

"Hi ha molts que lluiten un dia, i són bons, hi ha d'altres que lluiten molts dies, i són millors, però n'hi ha que lluiten tota la vida: aquests són els imprescindibles"



Per en Gustau, en Jordi, en Martí, en Fèlix, en Toni, en Quim, en Joan Carles, ... el millor homenatge: la victòria!

Països Catalans, Independència i Socialisme! Visca la terra!



AJIC- Assemblea de Joves Independentistes del Clot (CAJEI)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more