Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : guerra
Un nou enfrontament entre habitants del sud del líban i les tropes espanyoles
22 gen 2007
I amb aquest ja en serien tres. L´últim enfrontament de baixa intensitat entre habitants dels sud del líban i les tropes espanyoles va passar, segons l´agència nacional de notícies libanesa i el diari libanès "The Daily Star" el dimecres de la passada setmana, 17 de gener. Resulta que els espanyolitos van anar a fer d´espies de la TIA fora de la zona on pot operar la UNIFIL.

Esclar que la UNIFIL reconeix que van estar per allí, però mai va passar res, ni ara ni en les altres dues ocasions...
Un nou enfrontament entre habitants (del sud del líban) i les tropes espanyoles

Per Iman Azzi
Redacció Daily Star
Dijous, 18 gener, 2007

Beirut: Els habitants del poble de Zawtar Gharbieh, al sud del líban, van enfrontar-se a les tropes de pacificació espanyoles quan aquestes estaven fent fotografies an aquella zona el passat dimcres (17 gener 2007), segons va informar l ´agència nacional de notícies (NNA, en anglès). Un portaveu del contingent espanyol de la Força Interina de les Nacions Unides al Líban (UNIFIL) va reconèixer que les tropes estaven en la zona, però que no formaven part d´una unitat de patrulla.

L´informe de la NNA diu que les tropes espanyoles arrivaren al poble en dos Humvees (Jeep de guerra) i sortiren dels vehicles duent càmeres.

Zawtar Gharbieh està situada al nord del riu litani (a prop de la frontera amb d´israel), una àrea en la qual la UNIFIL no està autoritzada a patrullar segons les resolucions del consell de seguretat de les nacions unides que detallen els seu assentament i funcionament (de la UNIFIL en el Líban).

L´informe de la NNA diu que bastants habitants del poble s´enrabiaren amb la presència de la UNIFIL i dispararen a les tropes (espanyoles) i intentaren prendre les seves càmeres al tèmer que estaven cercant dipòsits d´armes.

El portaveu de la UNIFIL, Liam McDowall confirmà que les tropes espanyoles estaven en Zawtar Gharbieh el dimecres (17gener2007), però insistí en què estaven allí pel que va descriure com una rutinària evaluació de logística interna.

"Puc confirmar que les tropes espanyoles estaven en la zona. Estaven evaluant l´accés i les rutes de subministrament de la base espanyola", McDowall digué a "The Daily Star", però ell no podia facilitar els detalls del nombre de tropes i vehicles. "Nosaltres no operem al nord del riu Litani. Allò no va ser cap patrulla realitzant cap tipus d´operació."

McDowall no tenia informació sobre la notícia de l´enfrontament.

La base espanyola està situada en Marjayoun. Espanya ha desplegat prop de 1,300 soldats com a part del contigent la UNIFIL que es va desplegar en el alto el foc que va aturar la guerra amb israel l´estiu de 2006. Esapnya és el tercer estat pel que fa al nombre de tropes que aporta, després d´italia i frança.

Habitants dels pobles del sud han acusat prèviament en dues ocasions als membres del contingent espanyol d´intentar realitzar una cerca casa per casa d´armes. L´UNIFIL ha negat aquestes acusacions de forma categòrica.
Mira també:
http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=1&categ_id=2&article_id=78717

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un nou enfrontament entre habitants del sud del líban i les tropes espanyoles
22 gen 2007
res de nou. encara recordo quan:

- els espies del CNI a l´iraq que van anar a ensenyar a l´equip que els rellevaba la zona... van acabar com un col-lador chino: 7 la van palmar i sols es va salvar un.

http://www.elmundo.es/elmundo/2003/11/29/espana/1070120413.html


- O el espia militar que al poc d´haver caigut bagdad, va anar a obrir la porta de casa seva en gayumbos i el van deixar més sec que un bacallà.

http://www.elmundo.es/elmundo/2003/10/09/internacional/1065683875.html

En fi, que del món àrab no en tenen ni idea, podrien aprendre dels francesos, grans orientalistes.
Sindicato Sindicat