Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Zígor i Diego, 6 anys presoners de l'estat capitalista espanyol
22 gen 2007
Denunciem l'empresonament ja fa sis anys dels nostres companys Zígor i Diego per part de l'estat capitalista espanyol.
Avui dilluns 22 de gener a les 20h davant de l'ajuntament de Terrassa es realitzarà una concentració de suport. Us esperem a totes!!!
Llibertat preses i presos polítics!!!
consentracion6.jpg
ZIGOR I DIEGO 6 ANYS PRESONERS DE L’ESTAT CAPITALISTA ESPANYOL!!!


El proper 22 de gener farà 6 anys que el nostre company Zígor Larredonda està empresonat per l’Estat Espanyol. El seu empresonament es va produir per ordre de l’Audiència Nacional, l’hereva de l’antic Tribunal de Orden Público de la dictadura franquista, on en Zígor, de forma voluntària, s’hi va personar per fer una declaració el 22 de gener de l’any 2001.
En aquell moment en Zígor va ser acusat de col•laborar amb el Comando Barcelona d’ETA, que pocs dies abans havia estat desarticulat en el marc d’una operació que va comportar la detenció de diversos militants de moviments socials i organitzacions polítiques catalanes. Un d’aquests militants era en Diego que va ser detingut a l’interior dels jutjats de Barcelona quan anava a declarar. El van dur a la comissaria de Via Laietana on va patir maltractaments sota l’aplicació de la llei antiterrorista i finalment va ingressar a presó juntament amb en Zígor el mateix dia.
Durant més de 2 anys en Zígor va estar empresonat de forma preventiva, sense judici i sense ser respectada la seva presumpció d’innocència enmig d’una campanya de criminalització mediàtica promoguda per determinats mitjans de comunicació. Actualment es troba complint una condemna de 9 anys de presó tot i que en el judici que se li va fer per suposada col•laboració en un atemptat en va ser absolt.
Durant els anys que ha passat a la presó en Zígor ha estat víctima d’una política penitenciària cruel, que vulnera de forma sistemàtica els drets humans dels presos polítics i dels seus familiars: ha patit la dispersió, estant sempre en presons que es troben a més de 500 Km. de casa seva; ha patit l’aïllament i l’aplicació del règim FIES; ha patit càstigs per defensar els seus drets i els d’altres presos/es. Les amigues i familiars també ens hem vist obligades a fer viatges llargs i a superar un munt d’entrebancs per poder-lo visitar a la presó, incloent constants escorcolls i vexacions per part de la Guàrdia Civil .
En Zígor, a l’igual que la nostra companya també terrassenca Laura Riera, ha estat empresonat per defensar uns ideals, pels quals havia militat en nombrosos moviments socials, com l’okupació, la solidaritat, la lluita contra la precarietat laboral i organitzacions independentistes. És per això que en Zígor, com la Laura, en Diego, la Marina, en Juanra i la Lola és un pres polític català. El seu empresonament és resultat de la seva militància per defensar la justícia social i la llibertat del nostre país.
Per aquesta raó, exigim la seva llibertat i alhora diem ben fort que el seu exemple és un estímul per continuar la lluita.

LLIBERTAT PRES@S POLÃ?TIQUES CATALANES!!!

S.A.T. SOLIDARITAT ANTIREPRESSIVA DE TERRASSA
RESCAT. COL•LECTIU DE SUPORT ALS PRESOS I PRESES POL�TIQUES

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Zígor i Diego, 6 anys presoners de l'estat capitalista espanyol
22 gen 2007
Perdoneu companys, no voliem repetir la noticia , ens hem equivocat, si la gent d'indymedia ho vol corregir,de veritat que ens hem equivocat.
salut
Sindicato Sindicat