Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Quines conclusions hauriem d'extreure dels fenòmens climàtològics dels últims 15 dies a nivell Europeu?
22 gen 2007
La veritat és que des de la perspectiva d'una persona que no pretén creure's el discurs catastrofista que entonen alguns, ni el discurs de salvació que entonen els altres, ni el discurs paternalista que entona la resta, un no sap quines conclusions extreure dels fenòmens climatològics que han afectat al continent europeu en els últims 15 dies. Una borrasca atravessa Europa i deixa una vintena de morts i quantioses destrosses materials. Si descontextualitzessim la noticia, hom pensaria que estem parlant de zones pobres del planeta, però el més curiós és que ha passat a França, Anglaterra, Alemanya, Països Nordics i Russia. A casa nostra portem des de finals d'Agost esperant una tardor i un hivern que sembla que es resisteix a arribar. Hem celebrat la castanyada tot menjant els panellets en format gelat al xiringuito de la platja tot intentant fugir de la calor. Ara diuen que en 3 dies les temperatures cauràn entre 20 i 22 graus de cop a tot el territori, que les nevades arribaran a a totes les cotes i que, de cop i volta, ens situarem en un hivern profund. Mentres, més enllà dels nostres mars, els casquets es desfan i deixen anar icebergs de km d'amplada i alçada, tot evidenciant un escalfament global de conseqüències imprevisibles. Els meus contactes als països tropicals em diuen que no s'expliquen la raó de que portin mesos aguantant temperatures molt baixes per la regió, ja que han passat dels 28-30 graus permanents habituals, a viure sota temperatures anormalment baixes d'entre 15 i 18 graus. Així aqui no arriba l'hivern i en aquests països d'estius perpetus, sembla que estan instal.lats en una tardor permanent. Hom em dirà que estic parlant del canvi climàtic i que això és el principi de majors catàstrofes. Tot sembla indicar que realment, la cosa no millora i que anirà a pitjor, però n'hi ha que no ens creiem el discurs de la por, el simplisme i l'alarmisme fàcils.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quines conclusions hauriem d'extreure dels fenòmens climàtològics dels últims 15 dies a nivell Europeu?
22 gen 2007
No se'n parla gaire per no dir gens, però a Bangladesh fa unes setmanes una inusual onada de fred va matar a diverses persones. No estan acostumats a les baixes temperatures.

Ola de frío en el sur de Asia deja 260 muertos

Una ola de frío trajo gélidas temperaturas a partes del sur de Asia, que se cobraron la vida de más de 260 personas en los últimos días

++ (http://www.cadenaglobal.com/Default.asp?pgm=Detail&Not=126548&Sec=%206)

Ayudan agencias ONU enfrentar ola heladas en Bangladesh

Agencias de Naciones Unidas mantenían hoy su cooperación con las autoridades de Bangladesh para aliviar la situación de miles de personas afectadas por una ola de frío que ha costado más de un centenar de muertos.

Según pronósticos meteorológicos, las actuales condiciones invernales permanecerán al menos dos semanas, por lo cual podrían repetirse temperaturas como la de cinco grados Celsio reportadas en tres distritos, récord en 38 años.

++ (http://www.prensalatina.com.mx/Article.asp?ID=%7B813AEFA8-E468-437E-B045)

Salut
Re: Quines conclusions hauriem d'extreure dels fenòmens climàtològics dels últims 15 dies a nivell Europeu?
22 gen 2007
La cosa sembla seriosa, però i si ens estiguessin preparant per a coses molt pitjors. Sembla extrany que despres de parlar de canvi climàtic durant tant de temps de cop i volta els medis s'hagin tornat bojos explicant-ne les conseqüències però sense alertar-nos que aixo es degut al nostre estil de vida capitalista
Quines conclusions hauriem d'extreure dels fenòmens climàtològics dels últims 15 dies a nivell Europeu?
22 gen 2007
Algú em podria dir d'on em puc baixar el programa que permet veure els núvols i fenòmens climàtics al Google Earth?
Re: Quines conclusions hauriem d'extreure dels fenòmens climàtològics dels últims 15 dies a nivell Europeu?
22 gen 2007
doncs per no creure-te'l em deixes glaçat
Re: Quines conclusions hauriem d'extreure dels fenòmens climàtològics dels últims 15 dies a nivell Europeu?
22 gen 2007
me recordo de la canzo de kortatu, la samblea de majaras ha decidido mañana sol, el hombre del tiempo ahorcado y todo por haver anunciado rayos vientos huracanados, mañana hara el tiempo que me de la gana. influye el tiempo en las personas, influyen las personas en el tiempo. quien tiene las estadisticas del tiempo. quien ha decidido que el pronostico del tiempo es cuestion de estado. vaya rollo con lo del cambio climatico, des pues de que el primer mundo se ha desarrollado, quiere impedir el desarrollo del tercer mundo. que hay detras de toda esta manipulacion. de verdad hay carencia de agua. pero el agua del planeta siempre es la misma. no habra detras de todo este rollo de3l clima, querer privatizar bienes que la naturaleza nos da en gran cantidad y de forma gratuita y que son ilimitados. bueno yo cada vez soy mas descreido con la ecologia como religion que empieza a tener sumos sacerdsotes que nos pìden fe y lo de grempeace sencillamente es askeroso. asi que volvamos a la asamblea de majaras y matemos al hombre del tiempo. jajajaja.
Sindicat