Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Barcelona] Contra el Terrorisme Patronal, Solidaritat Obrera!
21 gen 2007

1200 persones han sortit avui al carrer per exigir un canvi en les polítiques laborals del Tripartit

La CNT de Catalunya i Balears ha sortit avui a recolzar la manifestació unitària d'empreses en conflicte, per exigir una solució justa als conflictes laborals i la fi de les polítiques neolliberals del Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern d'Entesa. Des de CNT-AIT Barcelona valorem molt positivament aquesta demostració de força, que ha estat capaç de treure com un sol puny, i en un diumenge al matí, totes les empreses en conflicte a Catalunya.

Al voltant de les 12, 30h ha sortit de Plaça Universitat una manifestació convocada per l'Assamblea de treballadors en conflicte a Mercadona, Seat, Iberia, Codex, Tallers de la Vanguardia, Parcs i Jardins de Barcelona i Bocatta. L'anarcosindical, la CNT-AIT de Catalunya està volcada en les vagues de Mercadona i Codex, i hem sortit al carrer per solidaritzar-nos un cop més amb els nostres companys i companyes. Però aquest cop, també hem pogut donar i rebre un bé preuat dels treballadors: la Solidaritat Obrera.

En el transcurs de la manifestació, s'han llençat consignes com "Obrero despedido, patrón colgado", "Así, ni un paso atrás, estas huelgas las vamos a ganar!", "Visca la lluita de la Classe Obrera!", "Unió, Acció, Autogestió!", "Readmissió acomiadats" entre d'altres. S'han repartit milers d'octavetes informatives de la movilització i els diversos conflictes. Al passar per Via Laietana, en front les seus de CCOO i UGT la manifestació s'ha aturat per denunciar la seva complicitat amb la patronal en tots els conflictes oberts a Catalunya, i en la resta que s'han tancat en els darrers anys. La manifestació desembocava a Plaça Sant Jaume, on s'ha ocupat simbòlicament un establiment Bocatta que la companyia té allí, en solidaritat amb un treballador acomiadat membre del comitè d'empresa i que ha estat abandonat pel seu "sindicat": UGT.

Finalment, a Plaça Sant Jaume s'ha llegit de forma conjunta entre un membre de cada empresa en conflicte, el comunicat que s'havia d'entregar al President de la Generalitat de Catalunya. I, a continuació, s'ha fet entrega del mateix a la Generalitat de Catalunya. S'han fet alguns discursos més, i poc després s'ha desconvocat l'acte.

Des de CNT valorem positivament l'acte, que aplegat a més d'un miler de treballadors solidàriament. No obstant, aquest és només és un pas en la re-organització de la Classe Treballadora catalana, i on CNT tenim el deure militant de ser presents per fer arrivar les nostres estratègies basades en l'Ajuda Mútua, la Solidaritat Obrera i l'Acció Directa. Al marge d'eleccions sindicals, subvencions i alliberats; però sempre que sigui per la base i necessàri, practicant l'unitat d'acció en aquests moments de desmovilització obrera en general.

Salut i anarcosindicalisme!
Unió, Acció, Autogestió!

CNT-AIT Barcelona
Secretaria d'Acció Sindical

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [CNT-Barcelona] Contra el Terrorisme Patronal, Solidaritat Obrera!
22 gen 2007
I què li passa a la foto, que està tallada?
Sindicato Sindicat