Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Més tensions ecològiques, més conflictes armats
20 gen 2007
Si la realitat no canvia, l'any 2025, les dues terceres parts de la població mundial es veuran afectades per problemes vinculats amb l'escassetat d'aigua.

SUSAN GEORGE assenyala que les tensions ecològiques es traduiran en creixent inestabilitat política, i en un augment dels conflictes armats: âPot ser que el 70% de la població mundial visqui ja en zones on l'aigua escasseja. Els ecoconflictes es produiran primer a lâOrient Mitjà, el Sahel a lâÃfrica, i a lâÃsia, i després afectaran regions millor dotades, i això tindrà resultats impredictibles per a l'economia (â¦) Ningú no pot permetre's el luxe de detenir-se i canviar el rumb, per la qual cosa la destrucció contínua. Però ningú no pot viure en un planeta mortâ?.

De moment, la mala qualitat de l'aigua és causa de múltiples malalties i morts: âGairebé dos mil milions de casos de diarrea, per l'aigua contaminada, es produeixen en el món dels països en desenvolupament⦠la diarrea provoca la mort de 5 milions de persones, 3 milions d'elles són infants⦠Les aigües contaminades provoquen 900 milions de casos de paràsits ( 3 )intestinalsâ¦â?


Eduard Moreu Malaret
President-delegat de Mans Unides Barcelona

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa