Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
19 gen 2007
Ho trobo increïble. Han enviat a la presó al Toni per la mani del forat de la vergonya. Es pensa moure algú?
El jutjat d'instrucció 3 de Barcelona l'ha enviat sense possible fiança a la presó Model de Barcelona.
I diuen els mossos que busquen a més gent per detenir-la. Tot perquè diuen que estava al costat del que va llançar un coet contra el Macba.
INCREIBLEEEEEEEEE!
Els miners que llancen cohets no els envien a la presó eh. Amb aquests si que no s'atreveixen.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
19 gen 2007
2 + 2 = 5
AÃOS DE CÃ?RCEL POR CUESTIÃN DE ESTADO

El pasado miércoles 17 de enero a las 8 :45h. de la mañana, cuatro encapuchados secuestraron a un joven mientras paseaba a su perro antes de ir al trabajo. Ãstos resultaron ser de la Brigada de Información (antigua Brigada Político-Social, que en tiempos del franquismo perseguía a toda disidencia política).

Luego el detenido fue trasladado a la comisaría de la Zona Franca, donde tras 36 horas de interrogatorio es llevado a declarar a los juzgados. La jueza dicta prisión preventiva sin posible fianza por haber estado en una manifestación donde no hubo daños ni materiales ni humanos, con pruebas discutibles y nada concluyentes.

¿Por qué un joven sin antecedentes, con arraigo social, laboral y familiar, está en espera de juicio en la cárcel Modelo, sufriendo una decisión jurídica desproporcionada en relación a los cargos que se le imputan...?

¡LIBERTAD PARA TONI!
¡PRESOS A LA CALLE!

_____________________________________________________

2 + 2 = 5
ANYS DE PRESÃ PER QÃESTIÃ D'ESTAT

El passat dimecres 17 de gener a les 8:45h. del matí, quatre encaputxats segrestaren un jove mentre passejava el seu gos abans d'anar a treballar. Aquests resultaren ésser de la Brigada d'Informació (antiga Brigada Político-Social, que en temps del franquisme perseguia tota dissidència política).

Més tard el detingut fou traslladat a la comisaria de la Zona Franca, on després de 36 hores d'interrogatori fou portat a declarar als jutjats. La jutgessa dicta presó preventiva sense possible fiança per haver estat a una manifestació on no hi va haver danys ni materials ni humans, amb proves discutibles i gens concloents.

Per què un jove sense antecedents, amb arrelament social, laboral i familiar, és a l'espera de judici a la presó Model, patint una decisió jurídica desproporcionada en relació als càrregs que se l'imputen...?

LLIBERTAT PER EN TONI!
PRESOS AL CARRER!
Re: Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
19 gen 2007
Llibertat Toni! Llibertat pres@s polítics catalans!
Re: Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
20 gen 2007
brigada d'informació político-social, mossos' a veure si ens aclarem, que crec que barrejeu els temes.
Re: Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
20 gen 2007
Poca broma: tras la decisión de ayer de la Audiencia respecto a Jarrai-Segi, estos hechos se agravan penalmente. Es evidente que están preparando un endurecimiento de penas a la resistencia.
Re: Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
20 gen 2007
Tot és desproporcionat: les formes de la detenció, les 36 hores d'interrogatori, el procediment judicial, la decisió d'enviar a presó sense fiança... Per una mani on no va haver´hi altra cosa que una mica de teatre. Sí, una petita representació innocua de lluita de carrer que podia "donar el pego" als xavalins presents i als periodistes ansiosos de fotos i imatges (i que van fer tots el ridícul definint "barricada mòbil" un matelàs d'espuma i "llençagranades casolà" un tub de cartró emprat per llençar cohets de fira - d'aquells que per sant Joan tothom lelnça amb la mà... però no és tan resultón). Bé, com deia aquella representació no podia enganyar els professionals de la violència, és a dir els policies (i si al contrari hi van veure autèntica violència llavors millor que canviin de feina perquè serien uns inútils del copó) que en canvi s'han dedicat a esmerçar recursos humans, materials i un munt d'hores per perseguir aquest seudodelicte. Raons? Una podria ser donar als mitjans, és a dir a qui crea allò de l'alarma social, el que volen, mantenint la ficció d'un enfrontament violent i fins i tot armat (buenu, per part seva sí que és armat i violent...). Una altra raó podria ser la continuació d'una tasca repressiva-preventiva que fa anys que dura i que apunta a controlar, atemorir, vigilar i de tant en tant castigar diversos sectors de la dissidència sense importar la gravetat real dels fets imputats, i si no, recordeu els fets del pernil del Corte Inglés. És a dir, en cap cas es tractaria d'una operació puntual sinó de part d'una estratègia molt pensada i calculada, una estratègia que es passa els principis de l'estat de dret (presunció d'innocència, proporcionalitat en l'ús de la força, garanties legals, igualtat devant la llei, llibertat de moviment, de manifestació, dret a la intimitat etc.)per on li convé. I, per més inri, és una estratègia que s'està duent a terme quan a la conselleria d'interior hi tenim un flamant conseller roig, verd i violeta. Als recalcitrants defensors de l'esquerra al govern li suggeriria que suggerissin al seu representant que investigui tots els excessos, abusos i desmanes denunciats una i altra vegada per associacions ciutadanes al llarg d'aquests anys, que comprovi si existeixen llistes de persones que, sense cometre cap delicte, han estat fitxades només per motius polítics (recordo que a l'any 2001 el llavors conseller Pomés deia tot cofoi que havien fitxat més de 2000 activistes antiglobalització), que revisi meticulosament tots els casos de maltractament si denuncies a les dependències policials. Que hi juguem que no farà res de tot això?
I, per acabar, trobo que la manca de resposta dels moviments a aquesta estratègia repressiva mereix molta, però que molta atenció, ja que permet entendre moltes coses que a ningú agrada reconèixer.
Re: Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
20 gen 2007
juri amb la última frase l'has clavada..
Re: Envien a la presó al missatger de Trèvol que va anar a la mani del Forat de la Vergonya
22 gen 2007
es molt preocupant que es puguin detenir persones d´aquesta manera i enviar-les a la presó preventiva, sigui o no responsable d´un delicte.

però si analitzem els casos on estan implicats gents del MMSS, o de l´esquerra abertzale, o indepes catalans, la situació és pròpia d´una dictadura: a la presó sense judici (preventiva) o t´ilegal-litzen per les teves idees o et tanquen periòdics... en canvi als fatxes, tenen carta blanca, i si els condemen, el mateix tribunal els hi demana un indult, per molt surrealista que sembli, com va passar en la sentència del cas roger.

Però més increíble és encara la connivència dels mass media i dels malanomenats intel-lectuals d´esquerres que callen com a putes davant aquestes barbaritats judicials, que d´indepència judicial en tenen ben poc.

I també, com es diu en un comentari de més a dalt, la poca movilització dels MMSS per aquest tema: 4f, 9f, etc... No en sé les causes, l´únic que si podem fer alguna mena de comparació amb altres casos, ens trobem que quan a una casa la desallotgen o està en perill, la gent que va a les mani/concentracions són 4. O quan es va fer l´última mani per la sentència del cas roger, no van ser ni 300...

què ens està passant?.
Sindicat Terrassa