Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Mentre no canvii l'estratègia dels EUA, vivim amb la sensació que pot haver-hi guerra
19 gen 2007
Membres de plataformes contra de la guerra de Catalunya i EUA van debatre sobre la repercussió i l'evolució d'aquests moviments i van concloure que cal més compromís i participació.
Redacció Canalsolidari.org (19/01/2007)

Des que el moviment contra la guerra visqués el seu moment més àlgid l'any 2003 i mobilitzés milions de persones, els grups antiguerra han perdut força però segueixen denunciant situacions de violència. Per debatre sobre la salut d'aquests moviments Jay Harden, activista nord-americà, i Francesc Tubau, de la Plataforma Aturem la Guerra de Catalunya, van debatre el 12 de gener a Barcelona sobre la dinàmica dels moviments en contra de la guerra des de la perspectiva europea i nord-americana.

Jay Harden és un activista de Portland Central America Solidarity Committee(PCASC), una ONG que treballa amb la comunitat llatina en conflictes com el del Salvador, Nicaragua i Guatemala. Com a activista ha participat i coneix de prop el moviment contra la guerra als Estats Units.

En aquests moments, “un 60% de nord-americans està en contra de la guerra�, segons Harden, però “no són suficients perquè l'administració nord-americana faci un gir en la seva política exterior i retiri les tropes de l'Irac�.

Tot i que no es visibilitzi en els mitjans de comunicació tradicionals, Harden apunta que als EUA es realitzen moltes mobilitzacions en contra de la guerra i sovint amb la participació de més de 250.000 persones. Com exemple, hi ha dues mobilitzacions previstes pròximament a Washington: el 27 de gener contra la presó de Guantánamo, i la mobilització prevista per al març per manifestar el rebuig a la invasió de les tropes nord-americanes a l'Irac.

Per acabar de llegir la notícia: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7857
Mira també:
http://www.aturemlaguerra.org/
http://www.pcasc.net/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Movilització 27 de Gener per la retirada de tropes estadounidenques de l'Irak.
19 gen 2007
La manifestació prevista per el 27 de Gener a Washington no es per demanar el tancament del centre d'internament il.legal de Guantanamo sino per exigir la retirada de les tropes estadounidenques d'ocupació de l'Irak. L'esta organitzant un grup anomenant "United for Peace and Justice" molt actius en el tema que a més a més també ha montat histories contra Guantanamo i per demanar l'impeachment (destitució) del president Bush (http://www.unitedforpeace.org)
Les mogudes per Guantanamo van ser la setmana passada, per conmemorar el 5e aniversari del trasllat dels primers presoners a la base estadounidenca en territori cuba (llogat per la dictadura de batista per 100 anys al govern estadounidenc). A Washington mes de 80 persones van ser detingudes en una accio no violenta de desobediencia quan van entrar a la seu del tribunal federal vestits amb els monos taronges dels presoners tot exigint el final de la tortura als sospitosos de terrorisme, el tancament de Guantanamo i el processament en condicions de respecte de la legalitat de sospitosos de terrorisme. Més informacio (en angles) i fotos en aquests links
sobre la mani del 27
http://dc.indymedia.org/newswire/display/137430/index.php
sobre l'acció al tribunal
http://dc.indymedia.org/newswire/display/137337/index.php
Fotos de l'accio
http://resistancemedia.org/2007/01/11/activists-bring-the-plight-of-guan
Sindicato Sindicat