Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
17 gen 2007
Maulets, el jovent independentista revolucionari crida el jovent català a mobilitzar-se contra els atacs a les treballadores i a participar en la manifestació convocada a Barcelona diumenge dia 21, a les 12 hores a Plaça Universitat.
revolucio425.jpg
L’ofensiva neoliberal no s’atura: deslocalitzacions, acomiadaments en massa... la desregulació i la precarietat van imposant-se com a dinàmica generalitzada en el món laboral amb l’objectiu de garantir l’obtenció d’enormes profits per a les elits financeres i les transnacionals, tot val actualment en les paradoxals circumstàncies de consagració del caos i la llei del més fort. En aquest sentit, les iniciatives polítiques que estan donant-se a nivell europeu, en consonàcia amb les premises de la Directiva Bolkestein i l’Estratègia de Lisboa, accentuen el seu caràcter rotundament antisocial i palesen la marcada parcialitat de l’estat en el nivell econòmic i laboral.

El govern espanyol i els sindicats majoritaris fan l’ullet a les grans empreses amb la nova reforma laboral; aposten decididament per la felexibilitat i per la precarització de les ocupacions, fonamentalment, les ocupacions juvenils. La tendència precaritzadora del capital europeu que impulsa les noves legislacions, es combina als Països Catalans amb la nostra peculiaritat econòmica com a balneari, geriàtic i espai d’oci massiu d’Europa; com també amb la dinàmica general del nou capitalisme a erosionar el mode productiu fordista i a destruir l’estabilitat del treball com a element central de l’activitat humana i pilar essencial dels mínims de benestar social. El resulat és ben palpable i l’explotació amb temps fragmentats, els acomiadaments i el risc constant s’han convertit en variables inevitables de la vida de les classes populars catalanes.

La lluita contra la reedició del mal anomenta pacte social, un atac evident a la classe treballadora és més indispensable que mai.A la Catalunya nord, la lluita contra el CPE, impulsat pel govern conservador de l’estat francés va ser una bona mostra de la potencialitat del conflicte social en l’època de la suposada fi de la història i la desaparició de les classes. Resulta ben constatable que allò que ha desaparegut no és el conflicte capital-treball (els atacs dels grans centres de poder econòmic i financer, no en deixen dubtes al respecte), sinó l’estat del benestar com a model d’acumulació dels anys daurats del capitalisme.

La reacció a la part dels Països Catalans sota dominació espanyola contra la depredació capitalista tampoc no s’ha fet esperar; així, les contínues mobilitzacions contra les deslocalitzacions i les privatitzacions i la mobilització dels treballadors d’Ibèria a l’aeroport del Prat de Llobregat en són bons exemples. Tanmateix la resposta popular no ha estat de moment a l’alçada de les agressions que els governs (conservadors o partidaris de la vergonyosa tercera via) implementen.

La resistència ha començat ha estendre’s sí, però ha de continuar i crèixer tant qualitativment com quantitativa: de la capacitat de cohesionar i orientar totes aquestes lluites a crear una vertadera consciència de classe treballadora i d’oposició al sistema capitalista dependrà la nostra capacitat per crear alternatives i espais contrahegèmonics al sistema establert a mitjà termini. I per aconseguir això, aquestes lluites han d’anar lligades a les altres lluites que es donen en el nostre país, com les mobilitzacions contra l’EEES en l’espai estudiantil, les lluites contra l’especulació i en defensa del territori... Els nous conlictes socials que han estat capaços d’enriquir (i no desplaçar, com algunes voldrien) la històrica oposició dels treballadors assalariats amb qui s’enriqueix mitjançant l’explotació del seu esforç.

Per això, des de Maulets, el jovent independentista revolucionari, fem una crida a la solidaritat amb els treballadors en lluita, i a acudir a la mobilització que s’ha convocat en suport a totes aquestes lluites.

Els sindicats majoritaris i la patronal ja han pactat la nostra precarietat; el nostre rebuig ha de ser contundent i clar: el jovent en peu de guerra!
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
18 gen 2007
el jovent en peu de guerra sempra ho havia fet servir la cajei, no?
Re: [Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
18 gen 2007
la CAJEI que patenti l'EIC si li molesta que altres formaicons utilitzin frases que s'ha utilitzant fisn a la sacietat..
Re: [Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
18 gen 2007
Som dues organitzacions que treballem conjuntament i cada cop ho farem més. No sé si ho utilitzava ono la CAJEI, és un frase més que habitual.
Re: [Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
18 gen 2007
en els 18 anys d'història de Maulets dubto bastant que la cajei, que en té 3, sigui 'avantguarda dels lemes...
Per l'aigua i per la terra el jovent en peu de guerra ja es cridava en les primeres mobilitzacions contra el transvassament de l'ebre, per exemple, a la manifestació de barcelona de l'any 2001. La Cajei ni existia.

Malgrat tot això demostra que el MCAN existeix i que tant l'organització juvenil com la coordinadora en formen part.
Re: [Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
18 gen 2007
no comencem a intoxicar, no comencem a intoxicar...
Re: [Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
18 gen 2007
Quines ganes de ficar merda dins l'MCAN i quines poques ganes de fer feina...Ale intoxicadors, anau a emprenyar a una altre banda...

Un mallorquí!!
Re: [Comunicat] Contra la precarietat >> el jovent el peu de guerra!
18 gen 2007
ben fet! unitat popular!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more