Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat del SEPC davant les últimes declaracions del conseller Huguet al voltant de la reducció de titulacions.
17 gen 2007
huguet151.jpg
Arran de la presentació del nou âAtlas Digital de la España Universitariaâ?, el conseller Huguet ha fet unes declaracions en què defensava la necessitat de suprimir alguns estudis universitaris ja que tenen poc alumnat i no són âviablesâ?.


Des del Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC), volem expressar que estem dâacord amb reduir places dâaquelles carreres en que hi hagi un excés dâoferta. Tot i així, el govern ha de ser conscient, que reduir el nombre dâuniversitats on sâimparteixen certes carreres, implicarà una major mobilitat dels estudiants. Així, si el govern agafa aquest camí, caldrà que sâaugmentin molt les beques, que actualment són del tot insuficients, sinó es vol impossibilitar lâaccés a la universitat a aquells estudiants que no tinguin recursos per permetreâs aquesta mobilitat.

A més, des del SEPC exigim que no sâaprofiti aquesta reestructuració de titulacions que es planteja per reduir encara més les places dâaquelles poc rendibles pel mercat però bàsiques pel desenvolupament socioeconòmic polític i cultural dels Països Catalans.

Al mateix temps, demanem que no es concentri tota lâoferta a les universitats de Barcelona, ja que creiem que les universitats són un element molt important de dinamització del coneixement en els seus territoris i representen espais imprescindibles pel desenvolupament dels joves del país.

Dâaltra banda, un dels fets que més ens preocupa dâaquest Atlas és que, tal i com va passar amb âlâInforme Bricallâ?, està pagat per grans empreses, en aquest cas, el Banco Santander. Des del SEPC estem convençuts que aquestes empreses no actuen per altruisme, sinó que busquen una posició privilegiada en la cursa pel control dels beneficis que genera lâeducació superior i que aniran creixent amb la mercantilització que suposa lâEspai Europeu dâEnsenyament Superior. Tal i com diu lâAtlas i el conseller Huguet, es pretén que augmenti molt lâeducació a distància al llarg de la vida, un mercat que es preveu que mourà grans quantitats de diners i que és un dels pilars de lâEEES.


Per tots aquests motius, des del SEPC volem mostrar el nostre suport davant dâuna ordenació de les titulacions tenint en compte aspectes dâoferta i demanda sempre i quan aquesta:

- Es correspongui a un augment de les beques de mobilitat que faci desaparèixer les diferències provocades per les desigualtats socials

- No signifiqui una excusa per eliminar titulacions bàsiques pel normal desenvolupament cultural dels Països Catalans

- No sigui una centralització encoberta de lâoferta dâeducació superior a la ciutat de Barcelona

Finalment volem constatar el nostre temor davant que aquest tipus dâestudis no siguin realitzats amb lâúnica finalitat de treure beneficis a nivell privat i que no tinguin, en cap cas, una voluntat dâenfocar lâeducació com una eina pública per la millora social i el desenvolupament personal dels ciutadans dels Països Catalans.
Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC)
Barcelona, 17 de Gener de 2007
www.sepc.cat
portaveu(at)sepc.cat
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat del SEPC davant les últimes declaracions del conseller Huguet al voltant de la reducció de titulacions.
17 gen 2007
El SEPC demana que Barcelona no concentri l'oferta universitària

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la principal organització d'aquest tipus del país, accepta que s'hagin de reduir les places "d'aquelles carreres en què hi hagi un excès d'oferta", tal com va declarar el conseller Huguet, però demanen que això no es faci amb la concentració de "tota l'oferta a les universitats de Barcelona". A través d'un comunicat, l'organització estudiantil considera que si la mesura es porta a terme la mobilitat dels alumnes "augmentarà" i, per tant, caldrà incrementar les beques, "actualment insuficients".

Així mateix, el SEPC és partidari de la reducció de places, però no de titulacions "poc rendibles pel mercat, però bàsiques pel desenvolupament socioeconòmic, polític i cultural dels Països Catalans". La reacció d'Huguet va arribar després de conèixer els resultats del darrer Atlas Digital de la España Universitaria, un estudi que, segons el SEPC, està pagat per grans empreses com "el Banco Santander". En aquest sentit, el sindicat estudiantil assenyala que aquestes companyies "no actuen per altruisme, sinó que busquen una posició privilegiada en la cursa del control dels beneficis que genera l'educació superior i que aniran creixent amb la mercantilització que suposa l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior".

www.eldebat.cat
Re: Comunicat del SEPC davant les últimes declaracions del conseller Huguet al voltant de la reducció de titulacions.
18 gen 2007
no tinc cap dubte ke...
"- Es correspongui a un augment de les beques de mobilitat que faci desaparèixer les diferències provocades per les desigualtats socials

- No signifiqui una excusa per eliminar titulacions bàsiques pel normal desenvolupament cultural dels Països Catalans

- No sigui una centralització encoberta de l’oferta d’educació superior a la ciutat de Barcelona"

van per akest camí...

¿ja no recordeu quant van voler treure història de l'art, humanitats, etc?

espero que no us tremoli la llengua a l'hora de critikar akest botifler.

salute i felicitats per la feina!
Re: Comunicat del SEPC davant les últimes declaracions del conseller Huguet al voltant de la reducció de titulacions.
18 gen 2007
Van ser els espanyols llavors, i el Solà callava com un cobard fins que el van apretar per tot arreu. Ara serà una conselleria d'ERC qui ordenarà..
Re: Comunicat del SEPC davant les últimes declaracions del conseller Huguet al voltant de la reducció de titulacions.
18 gen 2007
d1 ni do...quin malparit aquest l'Huget...

canya a l'€€€$!!!!
Sindicato Sindicat