Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Barcelona] CNT denunciarà avui la situació il·legal del centre de treball de Codex a Barcelona
16 gen 2007

Barcelona, 16 de gener de 2007

CNT denunciarà avui la situació il·legal del centre de treball de Codex a Barcelona

  • En la seva vuitena jornada de vaga a l'empresa, els treballadors de de Codex a Barcelona denúncien tenir un local en situació totalment il·legal com a centre de treball.

Avui els treballadors de Codex segueixen amb la seva jornada de vaga, que ha paralitzat totes les excavacions arqueològiques de Barcelona convocades a secundar l'aturada. El sindicat CNT denúncia que l'empresa s'ha tancat en banda, i segueix incomplint les lleis més bàsiques en matèries laborals, salut i higiene.

Des que la Secció Sindical CNT-Codex va iniciar la primera vaga d'arqueòlegs a la història de Catalunya, els treballadors no han deixat de denunciar la greu situació laboral que es viu a l'empresa Codex, la més gran del sector català. Així, s'han cursat varies denúncies a Inspecció de Treball que encara estan en espera de ser ateses; tema que es veu amb preocupació pel sindicat CNT. Per aquest motiu, avui CNT presentarà denúncia a magistratura per la situació de total il·legalitat del Centre de Treball que Codex té a Barcelona, i on la direcció de l'empresa fa treballar-hi a bona part de la plantilla sense les mínimes garanties. Així, segons el Comitè de Vaga CNT-Codex, “ni el local compleix les mesures de prevenció de riscs laborals, salut i higiene; ni tampoc té llicència per activitat industrial?. Una situació que s'ha calificat des de CNT com a un “atemptat als drets de la plantilla?, i que haurà de ser atès ràpidament per l'Administració.

En aquesta línia, CNT lamenta no haver trovat encara cap resposta per part de les diferents representants de l'Administració catalana: ni Treball ni Cultura, segons CNT, estan a l'altura de la situació.

Tot això té lloc avui, mentre els treballadors de Barcelona cridats a la vaga han paralitzat -de nou- totes les excavacions de l'empresa a la província. Així mateix, com a mesura de pressió els treballadors s'han concentrat durant tot el matí davant la seu de Codex a Tarragona, on està la major part de l'equip directiu i que es nega a trovar cap sortida negociada al conflicte.

Finalment, des de CNT es veu amb molta preocupació la falta de voluntat de diàleg per part de Codex; negant-se a arrivar a cap acord amb CNT mentre no es signi el Conveni Sectorial. Una situació poc verossímil, donat que aquest conveni porta anys “negociant-se? i ni la mesa sindical, ni la Patronal, estan a l'altura de les circumpstàncies d'un sector laboral totalment precaritzat i de tanta importància social.

CNT-AIT Barcelona
Secretaria d'Acció Sindical

Caixa de Resistència CNT-Codex:
2100 (La Caixa) – 1183 – 37 – 0100526120
Europa IBAN : ES20 2100 1183 3701 0052 6120
Resta del món: BIC (Swift) : CAIXESBBXXX

Mira també:
http://barcelona.cnt.es
http://www.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [CNT-Barcelona] CNT denunciarà avui la situació il·legal del centre de treball de Codex a Barcelona
16 gen 2007
solidaridad con las huelgas y luchas de los trabajador@s.

http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=29290
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/288656
Re: [CNT-Barcelona] CNT denunciarà avui la situació il·legal del centre de treball de Codex a Barcelona
16 gen 2007
Que huelga?
Re: [CNT-Barcelona] CNT denunciarà avui la situació il·legal del centre de treball de Codex a Barcelona
17 gen 2007
No te hagas el loco, Toni
Sindicat Terrassa