Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : especulació i okupació
Aprovat POUM a Banyeres del Penedès que oculta el CIM
16 gen 2007
S’aprova el POUM que preveu doblar la població en 12 anys sense contemplar l’impacte del CIM.
Una consultora troba falta de criteris en la ubicació del Logis Penedès.
banyeres.bmp
11/12/2006: Dijous passat a les 12:30 del migdia l'Ajuntament de Banyeres va aprovar el polémic POUM que oculta el Macropolígon de 186ha Logis Penedès. Aquest POUM va ser aprovat amb els vots a favor del PSC i amb els vots en contra de l'oposició.
La lider de l'oposició va recordar que s'havien presentat 291 al·legacions al projecte, i va afegir: «No sabem si s'han resolt ni si s'han contestat o no.»
A continuació, la líder convergent del municipi va revelar que una de les al·legacions havia estat presentada per Ignasi Ragàs, director de l'empresa Cimalsa, de la Generalitat, que és qui impulsa el projecte de la plataforma logística Logis Penedès.
Des de l'oposició també es va retreure que l'arquitecte municipal Antoni Cardó, assenyalés en un informe que el projecte de Cimalsa va contra els interessos del municipi. Tot i això, l'oposició encara manté l'esperança que la comissió d'Urbanisme de Tarragona (CUT) torni el text aprovat ahir a l'Ajuntament de Banyeres perquè a través d'un text refós, s'inclogui el projecte de la plataforma logística amb el corresponent període d'informació pública.


12/01/2007: La consultora Setocur, especialitzada en enginyeria civil i obres públiques, que ha treballat per a diferents ajuntaments de tot l'Estat Espanyol tambè assenyala falta de criteris per justificar l'elecció de la plana del Penedès per a la implantaciò de la Plataforma Logística més gran de tota Catalunya.
Recordem que l'arquitecte municipal de Banyeres, Antoni Cardó, va assenyalà en un informe que el projecte de CIMALSA va contra els interessos del municipi.
L'Ajuntament de l'Arboç ha aprovat més al·legacions contra la implantació de la plataforma logística Logis Penedès que complementen les presentades el mes de novembre passat. L'ampliació arriba després de tenir l'informe jurídic nou de l'empresa consultora Secotur, en què es posa de manifest que no hi ha cap tipus d'anàlisi multicriteri o d'estudi comparatiu per justificar l'elecció de l'emplaçament proposat per a la implantació de la plataforma logística, i que hi ha una gran incertesa sobre la viabilitat d'establir els accessos ferroviaris i el tràfic rodat des de l'autopista de peatge AP-7 i la futura autovia A-7. Des del mateix ajuntament expliquen que l'informe també posa de manifest que amb la construcció d'aquest centre s'interromp l'únic corredor ecològic existent que connecta la serralada Prelitoral amb la serralada Litoral catalana i que el proveïment d'aigua a la plataforma logística no està garantit. És per aquest motiu que el consistori ha decidit ampliar les al·legacions que ja va presentar al seu dia.
Mira també:
http://www.nofemelcim.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aprovat POUM a Banyeres del Penedès que oculta el CIM
17 gen 2007
Quina vergonya.... i és que al pas que anaem... del Penedès en quedarà res??
Sindicato Sindicat