Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Convocatòria solidària amb Euskal Herria: Sense democràcia no hi ha pau. Autodetermiació
15 gen 2007
Concentració solidària amb Euskal Herria el dissabte 20 de gener a les 12 del migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
EUSKALHERRIA PEL DIÀLEG I LA NEGOCIACIÓ

El procés per a la resolució del conflicte polític entre el País Basc i els estats espanyol i francès, és avui més necessari que mai. L'objectiu d'aquest procés ha de ser crear les bases democràtiques per superar la confrontació, incloent totes les opcions polítiques de la societat basca, al voltant de dues taules de negociació. Una la dels partits polítics, sindicats i organitzacions socials amb l'objectiu d'arribar a un acord conjunt sobre els elements claus del conflicte, és a dir, el dret del poble basc a decidir el seu futur, i la relació interna dels territoris bascos. L'altra conformada per ETA i el Govern espanyol, per promoure la desmilitarització del país i solucionar la situació dels exiliats i presos i preses polítiques basques.

La superació del conflicte és possible. Perquè el procés continuï endavant cal crear les condicions democràtiques bàsiques i la participació de tots els agents en la lluita per una solució democràtica pels drets del poble basc.

Per aquestes raons, els sotasignants fem una crida a totes les parts implicades, perquè – tot i les dificultats– es comprometin realment en el procés de diàleg i negociació política, acceptant que al final d'aquest procés sigui tota la ciutadania basca qui decideixin el seu futur.

Per tot això, des dels Països Catalans ens sumem a la crida internacional que ha fet Askapena de mobilitzacions solidàries amb Euskal Herria.

Us convoquem el dissabte 20 de gener a les 12 del migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

SENSE DEMOCRÀCIA NO HI HA PAU. AUTODETERMINACIÓ

Animem a organitzacions, col·lectius i entitats dels Països Catalans a adherir-se a la convocatòria enviant un correu electrònic a:
suport.euskalherria ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

cartell concentració
16 gen 2007
EH.jpg
xxx
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria: Sense democràcia no hi ha pau. Autodetermiació
16 gen 2007
Sin democracia no hay autonomía.
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria: Sense democràcia no hi ha pau. Autodetermiació
16 gen 2007
Redado ets molt txungo. ¿Has pensat mai en que les persones no som el que diem sinó el que fem? Ho dic perquè facis autocrítica tu mateix i descobreixis els teus propis tics espanyolistes... (tant que critiques al nacionalisme)

Solidaritat!
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria: Sense democràcia no hi ha pau. Autodetermiació
16 gen 2007
Concentracio 20_1_07.jpg
Sense democracia no hi ha pau.jpg
Concentració unitària, el proper dissabte 20 de gener a les 12:00h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
Mira també:
http://www.ccsi-si.org
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria: Sense democràcia no hi ha pau. Autodetermiació
16 gen 2007
Como vasco que soy me sientoindignado por esta concentración. " Sin democracia ( según vosotros la situación actual ) no hay Pau ( osea que habra bombas como las que mataron a los 2 ecuatorianos de la t4 ).

Para mi el lema defiende las tesis de ETA, es un lema que muchos de batasuna ni siquieranlo apoyarian por ser demasiado violento.

Vamos que sino hay autodeterminación apoyareis que nos sigan matando no?
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria: Sense democràcia no hi ha pau. Autodetermiació
16 gen 2007
estic fart ja de que ningú plantegi el conflicte amb tota la seva claredat. Sempre que es dona alguna paradoxa l'ésser humà es fa mal (encara que només sigui en sentit psciològic) a si mateix. La paradoxa que vivim és la següent: la constitució ens amenaça amb els tancs. Matar està malament. ¿Llavors com ens defensem de l'estat? És innegable que hi ha un conflicte polític i en últim terme, si et prens seriosament la realitat t'has de posar a un costat o a un altre. Està clar que la línia és molt fina, però un no s'ha de retractar dels seus ideals perquè et vulguin alinear amb ETA. Si no hi ha justicia i hi ha Pau, llavors tenim una situació que s'anomena Obnoxia.

Sí és clar, els que maten són assasins. Però ¿Qui es preocupa dels morts i presos de l'altre cantó?

"Sense Pau no hi ha justícia" és una forma de dir una veritat com una catedral que ha quedat eclipsada per la lletgesa d'aquells que defensen els seus ideals matant. Però la frase diu el que diu i qui hi vulgui veure més enllà allà ell. Ja sabem que poden venir proetarres a la concentració, però una cosa no va lligada a l'altre.

LEGALITZACIÓ DE BATASUNA JA!
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria: Sense democràcia no hi ha pau. Autodetermiació
18 gen 2007
Ninguna constitución podrá parar la emancipación de una nación cuando la mayoria de las personas esten a favor de esa emanicipación.

Yo no lo estoy y eso que me siento mucho más vasco que español, la mayoria del pueblo vasco no sesiente independentista, esto es una realidad. Por tanto el "conflicto" no existe todavia. Cuando las cosas cambien en un futuro es posible que haya un conflicto vasco.

Hace unos años llegó a euskadi un analista irlandés para intentar ayudar a solucionar el problema vasco, fue invitado por la izquierda abertzale. Después de varias semanas de recorrer Euskadi de Norte a Sur, concluyo :

" El conflicto vasco es el más dificil de solucionar del mundo, ya que no encuentro ningun conflicto "

Y es la verdad, no encontró ninguna opresión. Ciudades limpias, policia profesional y bien estructurada. Incluso Guardias Civiles que se comportaban perfectamente. Euskadi de los lugares mas rico de Europa.

No nos podemos quejar, hoy por hoy es difícil la independencia, ya que los que la quieren ahora son los mas radicales que se lo pensarian dos veces ( si la independencia llegara ) a cortar la cabeza a todos aquellos que consideraran "antirevolucionarios". Revolucionarios de otros tiempos, desfasados, antaño hubo conflicto, en el franquismo, pero años atrás tampoco, ya que Euskadi tenia privilegios por su cortesia con los reyes españoles.

Muchos nos quejamos egoistamente, si viajamos a otros paises podemos ver lo que es opresión,pobreza y necesidad de INDEPENDENCIA.

No quiero molestar a nadie con mis comentarios, quiero que el Euskera y el Catalán ocupen el lugar que les merece en la historia y en la actualidad.

Todas las constituciones del mundo tienen articulos amenazantes y que solo se aplicarian en casos muy muy extraordinarios y .. habria que ver si los cumplen.

Bajo este contexto no se puede justificar laviolencia de ETA o montar un grupo paramilitar. Ya que en una Euskal Herria independiente o en una Catalunya independiente también habrián articulos de sus constituciones en los cuales el Estado emplearia la violencia y en ese caso tampoco estaria de acuerdo en que hubiera grupos paramilitares o terroristas.

Estoy totalmente a favor de la legalización de batasuna, la izquierda abertzale tiene mucho trabajo que hacer, por la via politica, hay mucha gente que puede convencer conun discurso sereno y enterrando el hacha de guerra.

Esta manifestación para mi es de otros tiempos


Un saludo
Sindicat Terrassa