Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Denúncies contra els Mossos d'Esquadra per agressions i robatori
15 gen 2007
Avui dilluns 15 de gener a les 9.30 del matí s'han presentat 4 denúncies per agressions contra els Mossos d'Esquadra als jutjats de Sabadell i una reclamació per robatori també contra aquest cos.
Aquestes denúncies es remonten al desembre del 2006 quan els Mossos van desallotjar el CSA CALAMARSA, situat a la pç Marcet i van carregar, contra els assistents a una concentració de rebuig al desallotjament, dues vegades amb el resultat de vàries persones ferides, 4 de les quals han decidit posar una denúncia per lesions. Dues persones van ser ferides durant la primera càrrega policial que hi va haver i les altres dues durant la segona. La resta de persones ferides, en total una desena, no han volgut posar denúncia o no han pogut per la seva condició de menors d'edat.

Per altra banda, els mossos van robar material vari del C.S.A Calamarsa, que no figura en cap acta com a requisat, com per exemple: cartells, llibres o actes d'assemblees.

Durant la roda de premsa, en la que han participat dues de les denunciants i una advocada, s’han denunciat les càrregues injustificades dels mossos d'esquadra i s’han explicat les agressions que van rebre alhora que han desmentit les falses declaracions de la portaveu de premsa dels mossos d'esquadra que afirmava que s'havien llençat objectes contra els mossos (cosa també desmentida per tots els mitjans de comunicació que van assistir al desallotjament).

Per altra banda l'advocada ha explicat la naturalesa de les denúncies i que cal esperar ara quin és el pas que donen els jutjats davant aquestes denúncies de cara a plantejar-ho com una faltat o com un delicte ja que els agents es van negar en tot moment a facilitar el número identificatiu alhora que se l’amagaven i per tant es considera que les agressions van ser comeses amb l’agreujant “d’alevosia�. En quant a la desaparició del material durant el desallotjament, l’advocada ha presentat una reclamació a jutjats per tal que s’investigui.


    Davant d’aquestes noves evidències d’actuacions irregulars, d’agressions indiscriminades i de negació de l’exercici dels drets més fonamentals per part dels cossos policials i en aquest cas per part dels Mossos d’Esquadra, que en aquestes últimes setmanes han estat protagonistes d’altres incidents preocupants com:
•     l’assalt al Quinto del Centre Industrial.
•     o la persecució i les amenaces a vàries persones després d’una manifestació de l’Assemblea del CSA Calamarsa pel simple fet d’haver-hi participat.

Des d’Alerta Solidària creiem que l’única forma d’aturar aquests abusos de poder és a través de la denúncia, tant a nivell legal com social, de qualsevol nou fet d’aquest tipus que es produeixi. Per això, ens comprometem a assessorar, i a denunciar qualsevol cas del qual tinguem coneixença.

Alerta Solidària, 15 de gener de 2006
www.alertasolidaria.org

This work is in the public domain

Comentaris

Noticia a La Vanguardia
15 gen 2007
El colectivo 'okupa' presenta cuatro denuncias por lesiones durante el desalojo de un casal de Sabadell

Sabadell. (Barcelona). (EUROPA PRESS).- Miembros del colectivo 'okupa' presentaron esta mañana dos denuncias dobles por las lesiones ocasionadas a cuatro personas durante el desalojo de un casal 'okupado' de Sabadell (Barcelona) conocido como 'La Calamarsa' y desalojado el pasado 19 de diciembre por los Mossos d'Esquadra.

Tras presentar las denuncias en los juzgados de Sabadell, la abogada de los 'okupas', Pilar Rodríguez, explicó que se habían presentado dos denuncias dobles, una por las dos jóvenes heridas en la primera carga policial y otra por los dos heridos en la segunda, un chico y una chica.

Otra de las personas contusionadas durante la carga de los Mossos d'Esquadra es una menor que precisa del permiso paterno para presentar la denuncia, por lo que es probable que se interponga más adelante.

Una de las jóvenes afectadas, Miriam Ferrándiz, explicó que ella llegó sobre las 9 horas a La Calamarsa y que sobre las 9.15 horas se realizó la primera carga, destinada a apartar a un grupo de personas que impedía el paso de una furgoneta de los Mossos d'Esquadra.

Según Ferrándiz, "nos querían quitar de enmedio" y "como no todo el mundo pudo apartarse hasta la otra calle, que es muy estrecha, lo hicieron a golpes de porra". La afectada, que sólo sufrió contusiones, lamentó que en aquel momento no hubiera fotógrafos que retrataran la carga.

Otra de las personas que presentaron denuncia, Marta Juez, que se encontró en medio de la segunda carga, realizada sobre las 11 horas contra un grupo de 'okupas' que quiso forzar el perímetro de seguridad, sufrió una lesión de cervicales al caer al suelo.

Además de presentar las denuncias por lesiones, los 'okupas' presentaron una reclamación por la desaparición de diversos objetos que se encontraban en el interior de la casa, como cables, actas de reuniones, un pasaporte y varios carteles valorados en 900 euros.

http://www.lavanguardia.es/gen/20070115/51301096085/noticias/el-colectiv

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more