Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Les ONG d’acció social no se sumen als Fills del Quixot i l’Ajuntament els impedeix acampar
15 gen 2007
La policia va impedir que els Fills del Quixot, el nou moviment francès de suport als sense sostre, acampessin dissabte a Barcelona. El dia abans les ONG que treballen amb persones sense llar s’havien desmarcat d’aquesta mobilització.
Redacció Canalsolidari.org (14/01/2007)

L’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, ja havia anunciat, en conèixer-se la intenció dels activistes, que no els deixaria acampar, argumentant tal pràctica no és permesa a la ciutat segons l’ordenança municipal de Barcelona, on es calcula que 800 persones sense llar viuen als carrers.

Els Fills del Quixot, de visita a Barcelona aquests dies de la mà de l’Assemblea pel Dret a l’Habitatge Digne, han aconseguit, amb les seves mobilitzacions i una acampada al centre de París, que el govern francès treballi en un projecte de llei sobre el dret de la població a l’accés a un habitatge digne, així com un pla per habilitar 27.100 places per allotjar les persones sense llar.

Malgrat no poder plantar les seves tendes, els Fills del Quixot i membres de l’Assamblea pel dret a un habitatge digne van realitzar l’acte de sensibilització previst, amb intervencions d’alguns experts en temes de marginació social i dret a l’habitatge com Miren Etxezarreta, Gabriela Serra, Gerardo Pissarello, Assemblea per la Regularització Sense Condicions i l’Oficina pels Drets Socials. Pots veure aquí el vídeo de l’acte.

Els organitzadors van denunciar que "a Barcelona no només es vulnera el dret a l’habitatge, sinó també el dret de manifestació�. També van denunciar que s’havia fet una interpretació restrictiva de l’ordenança del civisme de la ciutat, perquè consideren que “en cap cas� una acampada simbòlica suposa un atemptat contra la convivència a la ciutat.

A més, asseguren que aquesta interpretació contradiu la sentència 195/2003 del Tribunal Constitucional espanyol, que estableix que la instal·lació de tendes o altres mitjans eficaços per a l’emissió i l’intercanvi d’idees és part integrant dels drets a la reunió i a la manifestació.

ONG que atenen persones sense llar s’hi van desmarcar

D’altra banda, les principals entitats d’atenció a les persones sense sostre de Barcelona (Arrels, Càritas, Sant Joan de Déu, i Creu Roja) s’havien desmarcat el dia abans de la mobilització dels Fills del Quixot. Ho van fer a una roda de premsa organitzada divendres per fer balanç de la seva feina i la coordinació amb el govern municipal. A la roda de premsa hi va participar també el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà.

Continua llegint la notícia a:

http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7836

Mira també:
http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7836

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les ONG d’acció social no se sumen als Fills del Quixot i l’Ajuntament els impedeix acampar
15 gen 2007
vols dir les ONG subencionades per el PSC i l´ esglesia no?
Re: Les ONG d’acció social no se sumen als Fills del Quixot i l’Ajuntament els impedeix acampar
15 gen 2007
No, es refereix a les ong que financien "Canal Solidari" que al mateix temps reb donacions de la Caixa d´Estalvis de Catalunya i Coca Cola. Bona gent aquests de "Canal Solidari" que pengen mitges noticies aqui només per a que la gent visiti la seva pagineta. Per a mi aixo es spam i es especialment pervers quan ho fan col.lectius completament insertats en l´entramat institucional aprofitant-se de mitjans alternatius.
Re: Les ONG d’acció social no se sumen als Fills del Quixot i l’Ajuntament els impedeix acampar
15 gen 2007
que a canal solidari, els financia la fundació un sol món de Caixa Catalunya, està clar, ho veus només entrar a la seva web, així com el fons català de cooperació.
Ara, d'on treus lo de coca cola?? penso que s'ha de ser exacte i citar fonts, quan es donen informacions així, si no és que s'està dient per dir.

D'altra banda, que canal solidari sigui un mitjà que es dirigeix més a ongs que a moviments socials, fa que sigui difícil que deixi malament a determinades ongs a les primeres de canvi, en això d'acord.
Però allà hi curra gent que sempre que pot treu noticies positives dels moviments, molt més que els mitjans convencionals, i una mica més que vila web per exemple; i no he llegit que ningu es queixi que es posin noticies de vilaweb a indymedia.
Financament de Canal Solidari/Haces falta
15 gen 2007
"A k" té tota la rao, cal donar les dades i no embrutar el bon nom d´organitzacions pel simple fet de quedar com molt radical o molt antisistema.
Canal Solidari rep fons (com es pot veure a la primera plana i tu indiques) de la Fundacio Caixa Catalunya i l´Agencia Catalana de Cooperacio. També rep financament de la Fundacion Chandra que rep fons de les seguents organtizacions

"La financiación de los proyectos de la Fundación Chandra proviene de distintas fuentes: aportaciones de empresas privadas e instituciones, ayudas de la administración pública y socios. La gestión y los contenidos de cada proyecto es totalmente independiente de su patrocinador.

Instituciones que nos apoyan.
Grup VIPS: Financia y colabora de modo estable con el portal www.hacesfalta.org y con el proyecto de www.voluntariadocorporativo.org.


Fundación Un Sol Món de Caixa Catalunya: Financia y colabora de modo estable con el portal www.canalsolidario.org


EUROPAPRESS: Facilita el acceso a noticias de carácter social y difunde las noticias generadas en nuestros portales.


BBVA-BANCOMER: Financia y colabora de modo estable con el portal www.hacesfalta.org en México.


Fundación Luis Vives: Acuerdo de colaboración estable por el que esta fundación y F. Chandra son copropietarias y gestionan conjuntamente el proyecto www.solucionesong.org


Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales: Acuerdo de colaboración para la difusión de las acciones realizadas por ONG de Acción Social.


Comunidad de Madrid: apoyo al proyecto www.canalsolidario.org";

Ho pots mirar a fundacionchandra.org i cliques a "como nos financiamos", si mires als projectes i l´equip et trobes aixo

"Equipo de trabajo

Los proyectos de la Fundación Chandra son posibles gracias a un equipo de profesionales y voluntarios procedentes de diversos sectores consultoría y medios de comunicación, principalmente.

El patronato de la Fundación Chandra está formado por: José Martín Cabiedes (socio de BBVA Partners), Catalina Parra (ex-socia de Mercer Management Consulting), Maite Arango (Vicepresidenta del grupo VIPS), Josep Santacreu (consejero delegado de DKV) , Asís Martín Cabiedes (presidente de EuropaPress), Àngel Font (director de la Fundación Un Sol Món-Caixa Catalunya) y Julio Carazo (Fundador de la Fundación de Profesionales Solidarios).

Dirección y áreas transversales: Directora: Elena Acín, Tecnología: Enrique Quintas, Formación: Arancha Cejudo, Contabilidad: Laura Espejo, Diego Lejarazu (becario), Administración: Nuria Sánchez

Proyectos de Comunicación. Cordinadora: Paloma Ortega.
www.canalsolidario.org: Gestión proyecto: Mar Vallecillos; Edición de contenidos: Silvia Torralba, Luci Vega, Olga Fernández Berrios, Becarios: Carlos Arcila , Jose María Galiano.


Periodistas sociales: Gestión proyecto: Xose Ramil.




Projectos de voluntariado. Coordinadora: Marisol García;
www.hacesfalta.org: Gestión proyecto: Arancha Cejudo; Edición de contenidos: Neyda R. Guasamucare


www.voluntariadocorportativo.org: Gestión proyecto: Laura Espeje; Edición de contenidos: Olga Fernández Berrios


Proyectos de gestión del conocimiento. Coordinadora: Marta Reina.
www.solucionesong.org: (copropiedad con Fundación Luis Vives ); Edición de contenidos: Gema Jimenez


www.migrar.org: (propiedad de Fundación Migrar de Cruz Roja); Gestión proyecto: Noe Torres."

Un munt de pagines i projectes no et sembla? El solucionesong esta financat per la Caixa (www.solucionesong.org) i reb subvencio del Ministeri d´Afers Socials i la de voluntariadocorporativo es un exemple classic d´empreses comprant opinio publica
No consegueixo trobar la dada de financament de Coca Cola que pensava haver vist en una de les pagines fa temps. Em toca retractar-me de l´afirmacio per tant. No obstant, tinguent en compte les altres fonts de financament ja no es tratacta de que "no deixin malament a determinades ong a les primeres de canvi" sino que existeix un interes en oferir una visio domesticada de tota acció social, recolzant les ong establertes que tot depenent de la financiacio oficial i dels grans patrocinadors és dubtosa la seva aportacio a la transformacio social. Potser aquest no es el seu paper finalment i simplement s´apropien d´un espai que no els correspon per professionalitzar-lo i buidar-lo de contingut ideologic.
El que fan es simplement spam, si vulguessin donar a coneixer algunes de les seves noticies (algunes vegades repetides, casi sempre ´quan ja algú ha publicat alguna cosa sobre el tema...) posarien la versio completa i no aquesta especie de "´thoexplicoperono" que fan.
Jo m´he queixat de Vilaweb, transversalweb i altres portals i organitzacions que aprofiten indymedia per fer-se promocio sense aportar cap mena de contingut.
Sindicato Sindicat