Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
SENSE DEMOCRÀCIA NO HI HA PAU. AUTODETERMINACIÓ

Concentració solidària amb Euskal Herria el dissabte 20 de gener a les 12 del migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
EUSKALHERRIA PEL DIÀLEG I LA NEGOCIACIÓ

El procés per a la resolució del conflicte polític entre el País Basc i els estats espanyol i francès, és avui més necessari que mai. L'objectiu d'aquest procés ha de ser crear les bases democràtiques per superar la confrontació, incloent totes les opcions polítiques de la societat basca, al voltant de dues taules de negociació. Una la dels partits polítics, sindicats i organitzacions socials amb l'objectiu d'arribar a un acord conjunt sobre els elements claus del conflicte, és a dir, el dret del poble basc a decidir el seu futur, i la relació interna dels territoris bascos. L'altra conformada per ETA i el Govern espanyol, per promoure la desmilitarització del país i solucionar la situació dels exiliats i presos i preses polítiques basques.

La superació del conflicte és possible. Perquè el procés continuï endavant cal crear les condicions democràtiques bàsiques i la participació de tots els agents en la lluita per una solució democràtica pels drets del poble basc.

Per aquestes raons, els sotasignants fem una crida a totes les parts implicades, perquè – tot i les dificultats– es comprometin realment en el procés de diàleg i negociació política, acceptant que al final d'aquest procés sigui tota la ciutadania basca qui decideixin el seu futur.

Per tot això, des dels Països Catalans ens sumem a la crida internacional que ha fet Askapena de mobilitzacions solidàries amb Euskal Herria.


Us convoquem el dissabte 20 de gener a les 12 del migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

SENSE DEMOCRÀCIA NO HI HA PAU. AUTODETERMINACIÓ

Animem a organitzacions, col·lectius i entitats dels Països Catalans a adherir-se a la convocatòria enviant un correu electrònic a:
suport.euskalherria ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
Potser el maltractador i violador al servei de l'Estat Espanyol porta anys intentant demostrar que la violada no existeix i així es pensa que pot aconseguir la seva innocència. Així que, mal que us pesi, el poble basc i el català, i tants altres, que porten tant temps oprimits, violats i menystinguts per Espanya i les seves ànsies de grandesa continuaran existint. Molts ja coneixem la vostra culpabilitat.
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
¿Nuestra culpabilidad?

¿Eh?

A mi edad, eso me da importancia; me pone al nivel de Felipe II.

A ver si lees mi agradecimiento antes de que me censuren.
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
El camí en la resolució d'un conflicte tant greu com el que enfronta Euskal Herria amb l'Estat espanyol no és fàcil. I, per aquesta raó, s´han d´establir vies de comunicació i negociació, que serveixin per tal d´obrir camins a les solucions democràtiques, i que permetin a la ciutadania basca decidir el seu futur en llibertat.
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
Esquema del discurso abertzale:

El camino para la resolución del conflicto vasco pasa por nacionalismo, independencia, más nacionalismo.

Esquema del discurso nacionalista catalán.

El camino para la resolución del conflicto vasco pasa por nacionalismo, independencia y más nacionalismo, aquí también, ya que estamos...
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
Tot contestant a Redado...

No és qüestió de política, ni de lleis, ni tan sols és una qüestió històrica. Estem parlant de qüestions bàsiques. Hi ha una llei que està per damunt de les lleis dels capitalistes encorbatats i de portàtils d´última generació. Aquesta llei és la de totes aquelles persones que no pensem en paràmetres de dòlar, euro i xantatje empresarial. Quan un grup de lladres fa servir les estructures de l’Estat per tal d’enriquir-se, no ataca un altre estat, sinó al poble, que no és el mateix. L’Estat espanyol és una casta, una èlit. El Poble català, no obstant això, som tots i totes nosaltres. Quan el poble s’organitza i es defensa, els Estats s’espanten perquè ells són menys i tenen menys raons.

I això, per a mi, té una lectura molt clara en "el problema basc". Un conflicte on la primera de les claus a destacar és que tant l’Estat espanyol com el francès, cadascun a la seva manera, volen assimilar el Poble basc, negar al Poble basc. Aquests Estats tenen molts mitjans per modificar aquesta realitat de negació, fins i tot, poden posar la memòria històrica fora de la realitat, per exemple, fent ús de tota l´artilleria televisiva. ¿Per què? Per ocultar que els responsables del conflicte són ells, els polítics de sempre, els que de sempre ordenen desde Madrid, fent-nos creure que aquesta casta ens representa i que ells són les víctimes del conflicte basc.

Però hi ha una cosa clara aquí, en tots els conflictes i per necessitat, hi ha dues parts : per una banda el creador del conflicte, és a dir, el que nega els drets; i per l’altra, el que pateix el conflicte, aquest és el que reivindica que siguin respectats els drets que li corresponen. Molts són els pobles que a la Peninsula Ibèrica ha vingut patint aquest esclavatge durant llargs anys. És a dir, pretenen fer-nos creure que els Estats són democràtics i que qui lluita pels drets dels pobles oprimits és un terrorista.
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
No me cuadra.

No me cuadra porque hay élites vascas y catalanas. Y porque hay muchísimos vascos y catalanes en la tan pretendida élite española.

No me cuadra porque los pobres de Bilbao y de Barcelona se sienten tan españoles como un duro.

No me encaja, porque el capital humano para construir el Pais Vasco y Cataluña, lo hemos gastado los españoles (incluídos vascos y catalanes).

Y no me lo creo, porque nunca nadie ha encontrado que en ningún libro de historia que los vascos tuvieran menos derechos o fueran marginados.

Como lo fueron los indios, los moriscos, o los judíos. Y en lo que colaboraron activamente vascos y catalanes.

Es un puto cuento.
¿A nadie le parece raro que la versión de la historia que cuentan los nacionalistas, les sea tan favorable, y no haya historiador (ni siquiera subvencionado) que pueda corroborar semejante patraña?
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
Como catalán también reclamo el derecho a la autodeterminación, y el hecho que alguien busque este derecho con las armas no invalida la idea en si.

Redado, creo que si le das más vueltas y maduras el tema, encontrarás otras razones más válidas a las que has citado.

Vaya, porque los franceses quieren ser franceses, y además independientes? Serán egoístas!!!!
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
Los franceses no quieren ser franceses. Ya lo son.

Igual que un vasco no quiere ser vasco. Porque ya lo es.

Otra cosa es que un vasco diga que el quiere la independencia. Y eso afecta a más gente que a él mismo, y para mal de ellos.

La idea es estúpida. Pero que alguien empuñe las armas por ello es grotesco. Y tiene su origen en una organización mafiosa que los nacionalistas vascos protegen con mala fe.
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
i qui convoca?
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
i qui convoca?
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
14 gen 2007
Totalment d'acord amb Dimas perquè la idea de la llure voluntat del poble
no és dolenta i no és una idea diabòlica.
Cada generació té dret
a dir que és el que vol i què és el que no vol

no vaig votar la Constitució del 78, i cada dia que passo m'adono que
no tinc gens que veure amb persones com Redado (igual li passarà a ell el mateix amb mi o amb independentistes catalans, saharahuis o els indigenes maputxe o els escocesos, i amb la seva cultura i idees. Així que amb educació i democràcia,
amb una societat que hi han moltes opinions, el dret a poder decidir sobre el pais, o molts altres temes,
fa que els conflictes es solucionin votant en un referendum, això si, el
referndum vinculant,
el que digui el poble ho han de respectar,

sigui el que sigui, sense haver de suportar-nos uns a uns altr
es, i que qui guanyi no imposi la derrota al perdedor, com va fer el franco o l´Aznar. El millor és que cadascun segueixi el seu camí i estigui al seu gust. etc
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
15 gen 2007
Los indígenas escoceses. Franco y Aznar. Voluntad de pueblo. Derecho a decidir.
Re: Convocatòria solidària amb Euskal Herria
15 gen 2007
Redado ets un subnormal de cuidado...
Visca la lluita armada dels pobles oprimits!
Autodeterminacio!!*!!
Sindicato Sindicat