Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Nova intimidació a un fotògraf a la plaça Sant Jaume
13 gen 2007
Un fotògraf de Transversal Web ha patit la intimidació per part d'un grup d'agents dels antiavalots de la Guàrdia Urbana quan mentre feia una fotografia he rebut un cop de colze al pit sense cap mena de motiu El cap de premsa els Mossos s'ha afanyat a fer-li entendre que tot dos haviem "topat".

Aquesta és la segona vegada en poques setmanes que un fotògraf d'un mitjà local de la ciutat rep un 'tracte preferencial' per part de membres de les forces de seguretat. El 23 de desembre després de la manifestació contra la sentència del 'Cas Roger' fotògrafs de L'Independent de Gràcia i TRANSVERSAL WEB van rebre empentes de 'secretes' que els van posar les mans davant els objectius per impedir que fessin fotos d'una detenció. L'agost de 2005, en plena Festa Major de Gràcia, els antiavalots de la Guàrdia Urbana van agredir una altra fotògrafa del nostre diari digital.

Notícia publicada a www.transversalweb.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova intimidació a un fotògraf a la plaça Sant Jaume
13 gen 2007
Durant l'acció d'aquest matí els Mossos d'Esquadra no han deixat accedir a la plaça Sant Jaume ni a manifestants ni a periodistes, tot i així, la gent que anava de compres hi podia circular lliurement. El cordó policial protagonitzat per quatre fileres de policies només deixava sortir a la gent de la plaça però no entrar-hi. Quan ho he demanat amablement m'han dit que anés pel carrer del costat i així ho he fet. He pogut comprovar que els turistes i la gent que anava de rebaixes podia traspassar el control de dos agents antidisturbis; tots menys jo:

"On vas?" em diu un d'ells. "Vull entrar a la plaça, no puc?", els pregunto amablement. "Premsa té prohibit l'accés a la plaça, són ordres". En aquell moment m'he enrecordat de les paraules que va pronunciar Marina Espasa durant l'últim programa "Saló de Lectura" de BTV. Sí Marina, aquesta ciutat és una botiga i a les botigues no s'hi pot protestar, ni informar ni res de res, només comprar. El fet de no deixar-me passar a la plaça pel fet de voler informar vulnera l'article 20 de la Constitució Espanyola (però de què serveix aquesta Constitució si ningú la compleix en aquest país) que reconeix i protegeix els drets a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula o qualsevol mitjà de reproducció. Amb quin criteri seleccionen a la gent que pot accedir o no a un espai públic? La policia selecciona a les persones que vol regirar-li la bossa a dit, per l'aparença física. Quan marxava, dos antidisturbis de la guàrdia urbana inspeccionaven les alforges de la bicicleta d'un noi que accedia a la Plaça de Sant Jaume de males maneres. I als pijos qui els registra?

Hereu, a tu qui t'ha votat? qui t'has cregut que ets fent amb la ciutat el que et dona la gana? Ja n'hi ha prou, el que hem de fer és organitzar-nos i lluitar amb força! fer-los fora a tots de l'Ajuntament de Barcelona, ICV i ERC inclosos! Ja n'hi ha prou, el carrer i la ciutat no és un parc temàtic! recuperem Barcelona!
Re: Nova intimidació a un fotògraf a la plaça Sant Jaume
13 gen 2007
em sembla lamentable que s'hagi negociat l'entrada a la plaça:ELS DRETS NO ES NEGOCIEN,S'EXERGEIXEN!.i si no,s'evidencia que és per la força dels uniformats que no pots exercitar el dret a protestar dins la plaça i protestes en la catedral,per exemple.
Re: Nova intimidació a un fotògraf a la plaça Sant Jaume
14 gen 2007
Pues periodistes... que us donin pel cul... molta polla que si els mossos us peguen o us intimidan i despres que. A las noticias nomes surten ques si okupas-violents-antisistema-quemenjancarnhumana atacan a velles indefenses... PERIODISTA TU ERES EL TERRORISTA!!!
Re: Nova intimidació a un fotògraf a la plaça Sant Jaume
14 gen 2007
doncs segurament en general fan el que estas fent tu: generalitzar i acusar de manera simplona i poc profunda a gent i entorns que no es coneixen en profunditat...potser un 10% de periodistes (o potser +) entenen com van les coses però no poden fer gaire per informar i els q ho fan perden la feina...no és tan senzill fer mass-hacking
Re: Nova intimidació a un fotògraf a la plaça Sant Jaume
14 gen 2007
per a xxx:

bulet es el periodista de dvactivisme, que es curra tots els videos de contrainformació. Informat abans d'insultar a la gent
Sindicat Terrassa