Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : mitjans i manipulació
Juancar i Mitrofan
13 gen 2007

El diari moscovita Kommersant publica un carta que en Sergei Starostin, responsable local forestal i de caça, va trametre al governador de Vologda, Viacheslav Posgaliov, on denuncia que el rei espanyol va matar un ós en captiveri, intoxicat abans amb alcohol, al decurs d'una excursió de caça escenificada.

"Naturalment un animal corpulent i borratxo com aquell va esdevenir un objectiu fàcil. S'Altesa Reial Juan Carlos va matar en Mitrofan d'un tret".

Mitrofan, així s'anomenava l'animal, estava llavors en captiveri i era una de les atraccions d'un centre turístic local. Només havia estat alliberat per la posada en escena de la cacera, per complaure el caprici reial.

Els assistents a la cacera van transportar-lo engabiat a l'indret on es trobava el rei espanyol. Van donar-li de beure una barreja de vodka amb mel per emborratxar-lo i van treure'l, en un estat de confusió i entorpiment, de la gàbia.

La Casa Real ha desmentit la informació sense afegir explicacions.

No és la primera vegada que succeeix aixó.

A finals de gener de 2005 una estranya caixa custodiada per la Guardia Civil i la Policía va arribar a l'aeroport de Barajas amb destí al Palau de la Zarzuela.

Es tractava de les pells dels ossos bruns -espècie protegida per la Convenció de Berna de 2001- caçats pel rei espanyol als Càrpats entre el 8 i el 10 d'octubre de 2004.

Enrere restava el ressó de la cacera on 9 ossos, a més d'un llop i dos porcs senglars, van ser abatuts. La polémica cita cinegètica protagonitzada pel rei espanyol va esclatar a la prensa rumana encetant debats abrandats. Entre altres raons pels convenis internacionals de protecció ecològica que Romania ha signat.

Segons informava el Romania Libera, la cacera del rei espanyol va ser a la regió de Covasna a Transilvania. Allotjant-se al xalet que feia servir el dictador Ceuacescu.

Abans d'aixó, al març del mateix any, també va estar caçant bisonts a Polònia. Els bisonts europeus són una espècia protegida i a la vora de l'extinció.

Després, al gener del 2005, va anar de cacera a Austria. A la província de Burgenland, segons va informar la televisió austriaca.

És interessant que la prensa polaca, romanesa, austriaca, britànica i italiana hagi informat a bastament de les caceres del Borbó mentre que la prensa espanyola, incloent la catalana de perspectiva regional, n'informa el més discretament possible o senzillament ho amaga malgrat l'escàndol internacional que provoca.


This work is in the public domain
Sindicato Sindicat