Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
PER QUE S'HA RETIRAT L'ASSAMBLEA V DE VIVIENDA DE LA PLAÇA A LES DUES DEL MIGDIA? PER QUE S'HA DESCONVOCAT LA CONCENTRACIÓ?
1.JPG
2.JPG
3.JPG
Malgra't la impossibilitat de plantar-hi tendes S'havien previst fer tallers, pero després de la roda de premsa i de les decenes de tranquiles entrevistes amb les periodistes, els portaveus de l'assamblea han dissolt l'acte.
Amb la plaça gairebé buida han anat després vinguent gent que arribava, preguntava on era tothom, i se'n anava.
Fins i tot han vingut persones que duien una tenda sota el braç disposats a acampar, o com a mínim a participar en la concentració i davant la seva sorpresa m'han preguntat?: On està la gent? Tant greu ha estat la càrrega policial?

-No; sino hi ha hagut cap càrrega. Solsament han impedit acampar i la gent ha marxat per el seu propi peu.

-La decepció, sobretot per aquests nous individuus, alguns dels quals venien de fora de bcna, ha estat màxima. Encara ara es deuen d'estar preguntant...

Jo per la meva banda em pregunto per que els activistes de París tenien mes collons o estaven més motivats que nosaltres i no s'han deixat amedrentar per la policia ni per el govern, ni per la meteorologia, ni per el pessimisme, ni per res. I perque no es van quedar autosatisfets amb 4 declaracions a la premsa, ni es van mirar el melic ni van preferir després anar a casa a dinar, sino que van tenir els collons i la determinació de plantar cara a les autoritats fins que a aquestes no els hi ha quedat més remei que flexibilitzarse i fer canvis legislatius favorables a la causa dels Sense Sostre.
Aqui en canvi ens puja al govern un alcalde de dretes (tot i que sigui del psc) que reprimeix encara més la vida i els drets dels ciutadans que ja de per si viuen marginats i la resposta dels colectius d'aquí -no alienats i suposadament més lluitadors i combatius- és limita a fer declaracions a la premsa, com qualsevol altre partit polític de la oposició, i renegant d'enfrontarse físicament a una llei (la del civisme) que tot i que consideren que és injusta, pensen que a la pràctica s'ha de respectar per no caure en la "ilegalitat".

Quina paradoxa més trista.. No? Quasi sembla una actitut cínica de nosaltres mateixos cap a nosaltres mateixos. Em pregunto per què i segueixo sense trobar resposta pero està clar que alguna cosa falla.

Mentres tant aquesta nit dormiràn centenars i centenars de persones al carrer, als caixers automàtics, als jardins darrera els arbustos, als racons més bruts i amagats de la ciutat (allà on "per sort" no passarà el policia de torn a revisar..), camuflats entre cartons, abrigats i protegits per fulls de diaris d'aquest any i del passat ..Perque per molta gent el temps no passa, és tot una continuitat; la injusticia estructural es perpetua, ahir amb el Clòs i el Fòrum, avui amb l'Hereu i la llei del civisme, demà ..demà amb qui? Amb qualsevol altre galifardeu que arribi, imposat desde dalt (com l'Hereu) o votat com altres cops per la "majoria" dels votants, ciutadans dòcils, atemperats per la calefacció centralitzada i l'aire acondicionat, idiotitzats per els canals de la tele digital i els noticiaris on es parla constantment de terrorisme internacional, lligats i amordaçats per el seu banc (que els hi presta la hipoteca), alabats per els comerços on van a comprar regularment, consolats per idiotes enganyats com ells quan les coses els hi començen a anar una mica malament: "mentres altres estiguin pitjor que tu -els hi diu l'amic fulanu- tu has d'estar content". És aquesta la cançó que es repeteix... I pensen que no poden fer res més, què el mon és com és, que no poden fer res més, i fins i tot pensen que l'Hereu és mereix el càrrec perque si; perque és l'Hereu i per algo és diu així... i amb el cor i la ment menguats per tanta docilitat i manipulació general, tornen amb les seves joguines domèstiques (es digui panasònic, opel serena, balay, windows XP..etc, i és posen a jugar)
Mira també:
http://www.lesenfantsdedonquichotte.com/v2/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Imatges
13 gen 2007
4.jpg
5.JPG
6.JPG
4.jpg
5.JPG
6.JPG
.
Mira també:
http://www.lesenfantsdedonquichotte.com/v2/index.php
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
¿quizás han desconvocado porque quedaban 4 gatos de los cuáles el 80% eran miembros de los colectivos organizadores?
Si a las 14:00 no habían más de 20 personas, era un panorama lamentable. La policía ha humillado a la ciudadanía
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
No hi ha hagut acampada perquè no hi havia prou gent, forces i determinació. Hem de recuperar les acampades com a eina, això està clar, però cal fer-ho amb calma i de forma ben preparada. Tot plegat ha estat prou precipitat. Jo no dramatitzaria: han vingut una penya de fora, han aconseguit marcar un ritme que no era l'adequat aquí, i s'ha fet el que s'ha pogut. I ja.
No cal donar-li mil voltes a tot i criticar-ho tot, sino ficar-s'hi, ser constructiu i tirar les coses endavant.
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
L'únic que demostra aquest comentari es que qui ho ha escrit no te ni idea, no en te ni idea de qui son lesenfantsdedonquichotte, ni quins eren els seus objectius, ni com actuen sense tenir en compte que no estan a casa seva i que els diferents contexts politics tambe determinen cap on gent sent que ha de tirar...aquest qui ha escrit aquest text es un dels pringats que es dedican a difondre patraña a una eina com podria ser barcelona.indymedia.org....i no es que comparteixi totes les formes de fer amb V de Vivienda, pero crec que tampoc aixo es un rao per atacar constantment a aquest colectiu, en certa forma com a minim intenten fer alguna cosa, algo que molts d'aquest rapidals super radicals no fan per la rao que sigui...i si tantes ganes tenies d'anar amb els quijotes, perque o ho fas? perque no t'ajuntes amb algu i comences una campanya d'aquest tipus? t'ho impedeix algu? no, clar, nomes suposo que no es lo teu: doncs llavors, deixans en pau! deixa de vomitar merda nomes amb l'objectiu de fotre als demes!...algu et va explicar algun cop que significa una critica constructiva?
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
he trobat aquesta nota de premsa de gent d'iniciativa a efe.
desalojos 'okupas' 13-01-2007


Els Verds piden que se acabe con los desalojos de 'okupas'


El Verds Esquerra Ecologista de Catalunya, formación federada con IC, ha aprobado hoy una resolución en la que insta a las administraciones a que 'se paren los desalojos de espacios que han sido ocupados después de años de abandono'.

Para El Verds, según señalan en un comunicado, estos espacios se han convertido en un referente ciudadano a nivel cultural y social y abierto a los barrios'.

El Verds han expresado su solidaridad con los diversos colectivos -Can Mireia, La Makabra- que durante los últimas semanas han sido desalojados de las viviendas e inmuebles que ocupaban.

También ha expresado su preocupación por 'la presión policial contra los movimientos sociales' como la Asamblea Popular por una Vivienda Digna y el movimiento 'okupa'.

El Verds recuerda que el aumento del precio de la vivienda y la especulación urbanística conducen 'a gran parte de la sociedad, sobre todo a los jóvenes, a no poder acceder a un derecho constitucional como es el de disfrutar de una vivienda digna'.

El partido ecologista, que apoya las convocatorias y reivindicaciones de la asambleas populares por una vivienda digna, pide que 'las administraciones públicas destinen más recursos y más políticas activas para parar la especulación urbanística, el acoso inmobiliario y los altos precios de la vivienda'.

Los ecologistas creen necesario el diálogo de las administraciones con los movimientos que 'luchan' por el derecho a una vivienda digna', siguiendo el ejemplo de Francia, Alemania o Inglaterra.Terra Actualidad - EFE
immatges
13 gen 2007
9b.jpg
7.JPG
8.JPG
9.JPG
9a.JPG
.
Mira també:
http://www.lesenfantsdedonquichotte.com/v2/index.php
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
puc agafar les fotos per possar-les a la web de v de vivienda?
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
totalment d'acord amb la "una que hi era" i el "dejadnos en paz". Molta gent que no s'implica i va d'alguna moda alternativa molts cops van de super radicals i després, a l'hora de posar-hi collons són els primers en correr. Si teniu ganes de lluitar correu-vos-ho, hi ha molta gent que s'hi ha deixat els nervis però no enmerdeu a la gent ke treballa.

Salut!
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
Que si pots agafar les fotos? home es clar que pots agafar les fotos!! jaja no soc policia! i tampoc obviament partidari dels copyrights.

Respecte al que em critica que no tinc ni idea, que soc un pringat que estic patranya i tal i tal... bé, és nota que està una mica "ofès" sense voler. pero es que potser no saps assimilar bé la crítica que he fet (penso).

Escandalitzarse és bó si apart de alterarse una mica i dir-li a l'altre tot això que m'has dit, serveix per activarte emocionalment una mica i reflexionar sobre si en el fons tinc algo de rao.. (hi ha penya que sols es desperten quan les onades li belluguen molt la barca)

Quan han descomvocat la concentració (hauria de dir "hem", en tant jo tb estic a l'assamblea, pero bé, tant se val..) li he preguntat a una persona q no diré el nom: -Ja pleguem?
i em respon.. -Si, no vull patir.

i un per l'altre.. han anat marxant.

La roda de premsa ha anat molt bé (per lo menys els periodistes ens han escoltat, ara falta es clar, que ho redactin igual i no manipulin el que hem dit, ...pero confiem una mica amb ells aviam) i com que ha anat tant bé, la penya de l'assamblea ha cregut que hem complert amb els mínims i que un cop aconseguit el resò mediàtic ja no calia perllongar més l'estada a la plaça, abans de que ens vingués el bajón i la tristor de veure tant poca gent i pensar que podiem haver sigut molt més..

Pro es clar, marxar és simplement fugir d'estudi, i a més és una incoherencia en tant s'havia dit que preteniem estar-nos fins a les 5 de la tarda.. Això no ajuda gens a tenir credibilitat de cara al futur (espero que aquestes paraules no s'interpretin com una critica destructiva o una patranya blabla bla, sols es un comentari crític més).

Considero també que s'hauria hagut de definir millor previament la convocatoria. No va quedar clar si l'objectiu principal era donar suport als Sense Sostre, si era com altres cops en plan general per reivindicar el dret a una vivenda digne i denunciar els preus de les hipoteques..etc.., si era una suma de les dues coses sense que calgui ser tant tiquis miquis en les definicions o etc..

Per el que m'han dit, La Plataforma por el derecho a una Vivienda, no sabien ells del tot quin tipus d'actes estaven previstos fer per l'assamblea V de vivienda o com seria l'acampada, i en tant que no ho sabien ..no han difós als seus colectius les informacions respectives i no s'han posicionat al respecte. Això és un factor que ha influit en la poca assistencia de gent a St.Jaume.

Aquest conjunt d'indefinicions, ambigüetats, caos.. (vull pensar que no de forma expresa), ha estat a causa de les presses. Desde el dimecres passat quan es va llençar i mitj definir la proposta fins avui dissabte, que s'ha dut a terme "l'acte", apenes s'ha pogut explicar res bé a ningú -i quasi ni tant sols dins l'assamblea mateixa- i la urgència respecte a la premsa tb ha estat plena de indeterminacions concretes sobre algunes coses i rollo a correcuita.

Sigui com sigui no obstant, tot plegat ha desorientat a aquells individuus que sols es mou cap a algun lloc quan li ensenyen les coses molt clares. No se; també hi ha gent que reacciona de forma una mica massa susceptible -penso- de vegades, a qualsevol cosa petita quan les coses grosses també fallen.. -i ho entenc que passi, pro això tampoc ajuda gens-. També he sentit a certa persona destacada que diu que pensa q l'han volgut una mica manipular.. I potser si que sigui cert en part, perque jo crec que volent o sense voler (vull pensar que quasi sempre és sense voler) tothom manipula una mica a tothom. Tothom mira de convencer al vei o la veina de les virtuts de jo que se que, de fer les coses com 1creu que son millors, d'enfatitzar uns punts q creu importants ..i prestar menys atenció a d'altres etc.. Fulanu alomillor explica l'apartat "A" i no explica gaire el "B".. Tothom que intenta conduir una mica els esdeveniments en un procés pot ser que manipuli, volguent o sense voler. Pero en fi, més enllà del comentari, que he aprofitat per fer aquesta microrreflexió (potser excesiva i purament circumstancial, sclar) penso que ser conscients dels desajustos, de la falta de tal o de qual jo que se que, és positiu.

Penso q les situacions de crisis (o d'aparent crisi,) poden servir per molt, tant per unir dinàmiques de tal i de qual, com per dividirles-diversificarles (i potser reunirles després amb major eficiencia o generar noves sinergies)..

I bé, per acabar dir que obviament (petites autocrítiques apart ja expresades, i deixant apart lo del concepte crisi, que tb és molt relatiu i q pot ser una palla mental tb excesiva..) el principal problema de tot plegat no cal oblidar q és el l'especulació inmobiliaria, el marc econòmic neolliberal, l'obsesió de la gent per acumular bens i propietats de manera desenfrenada confiant en un futur d'infinita prosperitat, la guardia urbana de carcelona, el PSC-IC-ERC, el Jordi Hereu... i un munt de substantius i conceptes lligats a tot aquest entramat de coses i etc.. etc...

Salut i energies a tothom!
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
la plataforma per l'habitatge digne si que sabia la convocatoria i va enviar aquest email ahir:

Bona tarda a tothom,
no tinc massa temps perque he de marxar ja!! però vull deixar clar que la nostra Plataforma no ha tingut cap contacte amb el grup anomenat "Els fills de Don Quixot" i, per tant, com que desconeixem les seves intencions i quines són les reivindicacions (a part de cridar l'atenció i fer-se notar sense aportar cap missatge clar) no podem recolçar una actuació sense informació.
Segurament alguns heu rebut el mail de convocatòria per demà, però no per part nostra, només deixar clar aquest aspecte.
Jo, segurament, intentaré dedicar-me demà a endreçar el correu una mica i explicar-vos la reunió que vam tenir diferents grups que estàn pel dret a l'habitatge, d'acord?
Una abraçada a tothom i molt bon cap de setmana,

Yolanda

i després d'aixó, haver vingut la seva representant quan ja haviem patit tots l'embat policial, han enviat aquest simpàtic mail a la seva llista dient un munt de mentides:

Bona tarda,
com la biblioteca que faig servir per mirar el correu m'agafa de camí, doncs he volgut anar a la Plaça de Sant Jaume per veure per mi mateixa el que allà s'estava fent i què era el que volien els anomenats "fills del Quixot". Doncs bé, els han deixat tots solets :-( aquells que deien que els hi donarien recolçament fins les 17:00 h. que tenien previstos han marxat i han quedat només Guillermo i Lorenzo, amb els seu gosset.
Han intervingut diverses organitzacions i, una vegada finalitzada la seva xerrada i marxant els mitjans de comunicació, doncs ja no hi ha res a fer i s'han estimat més fugir d'allà.
Es senten una mica manipulats i utilitzats, han vingut a deixar el que volien i no a recolçar una proposta aliena a ells, per la qual cosa (des de fa ja una bona estona) hi són només ells a la Plaça Sant Jaume, amb algú que volta per allà.
Jo, en nom propi i de la Plataforma, els he demanat disculpes per no donar recolçament a la seva proposta; els hi he explicat que sense informació no ho podiem fer i que, en no rebre resposta per part de ningú, doncs vam estimar més desvincular-nos per si l'objectiu no hi era dintre de la línia de la Plataforma. És que, tal i com els hi he dit, anomenar-se així i no dir res, només que vens des de Paris cap aquí... M'asseguren haver-ho entès perfectament i accepten les disculpes, acceptant també la proposta constructiva que els hi he fet (informar amb més de temps, concretament...). Volen fer alguna coseta més per Barcelona i s'han agafat el meu telèfon per concretar-ne en futures més directament. També tinc els telèfons d'ells i han dit que ténen previst traduïr la pàgina a l'espanyol; però que, ara mateix, només la teniu en francès:

http://www.lesenfantsdedonquichotte.com/

Asseguren estar demà repartint informació per tota La Rambla de Barcelona i que no volen marxar sense que tinguem en compte les persones "sense sostre".
Una abraçada i bona tarda,

Yolanda
així ho veu l'hereu...
13 gen 2007
# 20:01 13/01/2007 Hereu diu que s'ha fet un 'ridícul immens' amb l'intent d'acampar a plaça de Sant Jaume

Barcelona.- L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit que la intenció del col·lectiu Fills de Don Quixot i entitats pel dret a l'habitatge d'acampar aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume, ha acabat en un 'ridícul immens' (sic) i com a resultat de 'contravenir les normes' democràtiques (sic!). Hereu ha reiterat que, com a alcalde, havia de defensar l'ordenament jurídic que prohibeix aquest tipus d'accions i considera 'absurd' que hi hagi gent que les intenti incomplir reiteradament.
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
dejad de echaros mierda y colaboremos, el enemigo es muy grande como para andar haciendo el tonto.
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
13 gen 2007
L'Hereu està cagat i punt. Ja pot dir el que vulgui.. això li importa molt, deu estar de molt mal humor pobret.. que el moviment tingui el ressò que té, que la ciutadania sense partits mogui les consciències que mou. ESTAN CAGATS i la seva solució és criminalitzar-ho tot.
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
14 gen 2007
pero començar: ja està bé de parlar dels collons a l´hora de decidir si cal valor o no. Proposso altre terme:Qué tal "conyons"?, ja està bé del fotut sexisme.
per acabar: mai les coses son una qüestió d´estrategia, i ho sabeu bé, es una qüestió de raó emocional, de sentir que el que estàs fent serveix, ajuda, implica i t´implica, es, com sempre, una qüestió de tractar de lluitar contra l´injusticia, sense excloïr a qui no vol o no sap fer-ho sino a la seva manera. La veritat es que en general la gent es mandrossa, si hagués plegay cada vegada que erem quatre persones per fer quelcom mai no es faría rés. La iniciativa era guapa, tant se val si va ser sugerida pels actes de França o d´on sigui. Estem juntes per sobre de les distàncies, les fotudes fronteres, les clases, els sexes o, si em permeteu, les espècies.
Ni un pas enrera!
Hereu, no duraràs ni tres dies.
organització (o no), implicació (o més) i salut.
Re: Per què no hi ha hagut acampada?
14 gen 2007
saura traidor
Colera camping CNT