Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Enfrentamientos en Cochabamba (Bolivia):2 muertos y continúan los movimientos en la calle.
12 gen 2007
Los movimientos sociales piden la renuncia del Prefecto del Departamento, perteneciente a la derecha, por utilizar su cargo para conspirar contra el gobierno y el proceso de cambio abierto en Bolivia.
38766.jpg
En el día de ayer grupos fascistas (lumpen pagado por la oligarquía más clase media asustada por la emergencia de las multitudes bolivianas) atacaron las movilizaciones campesinas y populares. Hubo dos muertos: un sindicalista asesinado a tiros y un joven "cívico" perteneciente a los grupos de choque del Prefecto ajusticiado por los indígenas.

Esta tarde miles de sindicalistas han marchado exhibiendo palos por el centro de la ciudad al grito de "ahora donde están, hijitos de papá", en referencia a los grupos armados contra los sectores populares.

La derecha ha desatado una "estrategia de la tensión" para desestabilizar el proceso constituyente que pretende reconstruir el país en un sentido de justicia social, descolonización y democracia posliberal.

Análisis,últimas noticias, fotos, audios... en:

www.bolivia.indymedia.org
38698.jpg
38653.jpg
38760.jpg
38768.jpg
38765.jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Enfrentamientos en Cochabamba (Bolivia):2 muertos y continúan los movimientos en la calle.
15 gen 2007
és molt probable que la situació degeneri en una guerra civil o un cop d´estat.

Morales no té majoria absoluta a l´assemblea constituent i els governadors de les províncies autonomistes-secessionistes estan tensant la corda fins el trencament. La gent que habita en aquestes regions ha passat de reclamar autonomia a demanar la independència.

Ha estat un error molt gran seguir les tesis de Linera on amb un llengutage jacobí propi d´estats centralistes no s´ha volgut negociar amb aquestes regions que són l´oposició política a morales i les més riques en recursos minerals.

Quan es va fer el referendum per l´autonomia, el govern va fer la trampa de que el resultat que contava era nacional i no per regions (Us imagineu que per aprova l´autonomia catalana es fes un referendum estatal?!).

I ara la tenim liada, els uns i els seus partidaris i els altres tirant-se els plats pel cap amb l´afegit de gent descontenta amb el rumb que està agafant el govern de morales, la injerència dels EEUU i la demagògia de l´oligarquia boliviana.

Així que si l´exèrcit continua recolzant a morales, la situació acabarà en guerra civil i si no, un cop d´estat militar o cívico-militar. I tenint en compte les dictadures militars que han hagut a bolivia (H. Banzer, per exemple) aquesta opció no és molt remota: L ´Exèrcit davant l´amenaça de trencament del pais i de constants enfrontaments de baixa intensitat pot resoldre que és millor pronunciar-se per donar "estabilitat" (la seva, esclar, que ja sabem quina és).

De totes formes, crec que Morales no és un bon estadista, no ha sabut entendre els conceptes de correlació de forces, realpolitik, política geoestratègica i elegir a funcionaris capaços, no a germanes i a "currantes" que amb tot el meu respecte, si no estan capacitats per desenvolupar una tasca ministerial, es converteixen en un "marrón" considerable.

S´ha primat "lo indígena", cosa positiva, però ho han fet de tal forma tan radical que la minoria blanca i criolla s´han vist doblement discriminades.

Evo, ha pagat la novatada i la situació, malgrat el recolzament miraculós de chávez que provoca que la situació és vagi degenerant lentament enlloc de ràpidament, té els dies comptats.

Llàstima.
Sindicat Terrassa