Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : guerra
Les deu crisis humanitaries més oblidades durant el 2006
12 gen 2007
El degoteig de violència a Txetxènia i Haití; el deteriorament de la salut i la desnutrició a República Centreafricana i Sri Lanka... Metges sense Fronteres recorda les 10 crisis més ignorades per la comunitat internacional l'any passat.
Redacció Canalsolidari.org (12/01/2007)

Des de la sortida del poder del llavors president Jean-Bertrand Aristide, Haití viu en un clima de violència generalitzada. A Port-au-Prince, més d'un terç de la ciutat està controlada per grups armats i la seguretat i la violència contra la població civil és un dels principals problemes. No obstant això, i tot i que aquest país es troba a poc més de 80 quilòmetres dels Estats Units, els mitjans nord-americans van dedicar al conflicte d'Haití en tot un any només mig minut.

Qui avisa d'aquesta situació és Metges sense Fronteres (MSF), que ha fet pública la llista de les deu crisis més oblidades i ignorades pels polítics i els mitjans de comunicació durant l'any 2006. A la novena edició del seu informe anual, MSF parla del patiment de milions de persones en països com Colòmbia, Txetxènia, la República Centreafricana i Sri Lanka, que pateixen violencia armada però també nivells alts de desnutrició i malalties com ara la tuberculosi.

Durant tot l'any passat, per exemple, es van sentir poques notícies sobre la situació que es viu a Txetxènia i la guerra de baixa intensitat que en aquesta regió porten a terme els grups rebels de la regió i les forces russes. Es tracta, diu Metges sense Fronteres, d'una âguerra de desgastâ? que âsovint deixa la població civil atrapada en un foc creuatâ? i que també està afectant les repúbliques veïnes d'Ingusetia i Daguestan. No obstant això, âel conflicte ha desaparegut per complet de l'agenda política internacionalâ?.

Això mateix passa a d'altres llocs com la República Democràtica del Congo. Des que va esclatar la guerra civil en aquest país han mort uns quatre milions de persones a conseqüència de la violència però també de la fam i de malalties com la malària i el xarampió. Aquest país ric en recursos naturals va celebrar, per primera vegada en dècades, eleccions presidencials durant l'any 2006, fet que va motivar breus comentaris en alguns mitjans de comunicació. Tot i això, no es va dir gaire cosa sobre la violència armada que tots els grups utilitzen contra la població civil i les âbrutals condicions de vidaâ? amb manca d'aliments i d'atenció sanitària bàsica.

Per a llegir la notícia sencera: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7834
Mira també:
http://www.msf.es/images/Topten.informe06.ES_tcm3-7036.pdf
http://www.msf.es/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa