Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Setmanari de comunicació Directa 10 de gener
12 gen 2007
portada 32.jpg
Directa número 32. Dimecres, 10 de gener de 2007

Zapatero deixa podrir el procés de pau.
Els moviments socials bascos davant la ruptura de la treva:
>Directa ha parlat amb col·lectius socials de diferents opcions i sensibilitats perquè donin la seva opinió sobre el moment actual del procés.
>Anàlisis de Martxelo Otamendi, Toni Strubell i Jon Urkimendi. La situació generada per lâexplosió de la T-4 i les opcions de futur de la societat basca explicades des de tres punts de vista diferents.
>Comparativa infogràfica del procés de pau de 1998 amb el de 2006. Lâactuació i accions concretes dels governs dâAznar i de Rodríguez Zapatero davant el repte de la pau. També els passos dâETA.

Polítics de CiU, PSOE i PP darrere de Renta Corporación
Sant Andreu de Palomar // La venda de Fabra i Coats va suposar 17 milions de beneficis
Renta Corporación és la immobiliària del moment. En lâúltim any ha triplicat beneficis, ha sortit a borsa i ha aconseguit fer grans negocis amb lâAjuntament de Barcelona, a través de lâadquisició dâantics complexos industrials com la âFabra i Coatsâ? al districte de Sant Andreu o âLa Escocesaâ? al Poblenou. I és que tot i que el seu nom apareix poc en espais publicitaris, Renta Corporación compta amb un consell dâadministració de âluxeâ?, ple de noms coneguts per la seva militància política en partits com el PSC, CiU o el PP, persones vinculades a les altes esferes del poder, i fins i tot alguns noms vinculats amb trames de corrupció com la de Fibanc.

Manuel Lao, empresari de màquines de joc, detingut per tràfic.
El Vallès // La Trama internacional dâuna empresa terrassenca:
El multimilionari president de CIRSA afincat a Terrassa, Manuel Lao, va ser detingut el 14 de desembre a lâaeroport de Buenos Aires. Va aterrar a la capital argentina amb el seu avió privat, carregat dâenormes paneres amb begudes i pernils, però també amb 500.000 euros en metàl·lic que volia introduir il·legalment al pais.

Primera gran manifestació contra el tancament dâempreses.
Catalunya // Mobilització contra els tancaments i la repressió el 21 de gener:
El proper 21 de gener tindrà lloc a Barcelona la primera gran protesta conjunta de totes aquelles plantilles dâempreses amb acomiadaments massius o tancaments forçosos que han desenvolupat intenses lluites durant els últims mesos. La CGT, la CNT, la IAC o la Xarxa contra els Tancaments figuren entre els convocants. La plantilla dâIbèria expedientada per la vaga del juliol, els acomiadats de SEAT, el personal dels tallers de La Vanguardia, de la secció de Parcs i Jardins de Barcelona, de Braun i de Mercadona, també hi seran. Sortirà a les 12h des de la plaça Universitat.

Trenta-tres morts sota custòdia estatal durant el 2006.
Països Catalans // Abusos policials:
Un informe dels col·lectius de suport a les persones preses i editat per la revista Punto de Fuga revela que durant el 2006 han mort trenta-tres persones en casernes, comissaries i presons dels Països Catalans. Per suplir les inexistents dades oficials sobre el tema, ânomés les presons autonòmiques catalanes hi informenâ aquests col·lectius han fet una minuciosa recerca a partir de les pàgines de diaris locals i denúncies de familiars i amics de les víctimes. Això fa sospitar que en realitat el número real sigui molt més alt. La Guàrdia Civil, la Policia Nacional espanyola i alguna poicia local són responsables de sis morts. La resta sâhan produït en diferents centres penitenciaris.

Entitats de Berga denuncien la nova ordenança cívica de lâAjuntament.
Berguedà // 150 persones es manifesten contra lâanomenada Ordenança de Convivència:
Un any i mig després de lâaprovació de lâOrdenança de Convivència Ciutadana i Bon Govern pel consistori encapçalat pel socialista Ramon Camps; el balanç de les entitats del poble és negatiu. Un dels darrers exemples són les vint-i-dos multes imposades a les persones identificades en una jornada lúdica i reivindicativa contra lâordenança el 30 de setembre, a la plaça de les Fonts.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa