Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : guerra
El parlament israelià aprova una llei on pot retirar la ciutadania als ciutadans "no patriòtics"
11 gen 2007
La Knesset aprueba una ley de retirada de ciudadanía a los israelíes 'no patrióticos'

11/01/2007 | Actualizada a las 15:56h
Jerusalén. (EUROPA PRESS).- La Knesset (Parlamento) israelí aprobó una ley que permite al Gobierno la retirada de la ciudadanía a cualquier israelí que sea considerado "no patriótic" con el Estado judío.

Según la agencia International Middle East Media Center, la ley podría aplicarse especialmente contra el 20 por ciento de los israelíes cuyos orígenes son palestinos.

La aprobación de esta controvertida ley ha despertado grandes críticas entre los diputados árabes de la Knesset. En este sentido, el parlamentario árabe Ahmed Tibi acusó al Parlamento de discriminar contra los miembros árabes, con prácticas como el hecho de que los diputados árabes tengan que pedir permisos, "incluso para ir al baño", cuando el resto de miembros judío de la Knesset no.

http://www.lavanguardia.es/gen/20070111/51300618558/noticias/la-knesset-

Pese a la recomendación negativa del fiscal general israelí, Menachem Mazuz, la ley aprobada permite deportar y revocar la ciudadanía hebrea a israelíes por una amplia variedad de acusaciones, como "visitar naciones enemigas" y "fomentar el terrorismo contra Israel".

Mazuz consideró la nueva norma "un movimiento drástico y extremo que daña las libertades civiles" y afirmó que viola el derecho internacional.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El parlament israelià aprova una llei on pot retirar la ciutadania als ciutadans "no patriòtics"
11 gen 2007
Sóc jueu i estic trist per una notícia amb tants mals records que la història ens ha ensenyat.

Si hamàs, al-fatah i les diferents milícies són un obstacle asfixiant per a la mateixa població palestina (i els israelians de les colònies i propers a la frontera), la situació dels palestins amb israel és potser encara pitjor:

Els treballadors o ciutadans palestins han de passar hores i hores en els checkpoints per poder treballar per 4 shekels o passar a israel, sotmesos a innombrables agravis...

I ara, l´ultradreta israeliana aconsegueix aprovar una llei on el àrabs amb passaport d´israel podran ser expulsats sota el inconcret concepte de "no patriòtic". Què significa això? que si no mates a tres nens, dones, vells palestins desarmats abans dels 30 no t´estimes prou el teu país?. Que vol dir "no patriòtic"?.

Què serà després?. Fer que tots els àrabs amb permís de residència a israel o ciutadania israeliana es cosin una mitja lluna groga a la roba per ajudar a combatre als "terroristes"??

Quina vergonya!
Re: El parlament israelià aprova una llei on pot retirar la ciutadania als ciutadans "no patriòtics"
11 gen 2007
potser encara pitjor?
definitivament molt pitjor! qualitativament i quantitativament...
Re: El parlament israelià aprova una llei on pot retirar la ciutadania als ciutadans "no patriòtics"
14 gen 2007
A veure, no sogueu tan politikament correctes! Aquesta llei no es tan mala idea! En els futurs PAisos Catalans tal volta en necessiyterem de mesures drastiques com aquestes per evitar que el procés d'espanyolització continui per culpa dels forasters i demés immigrants. Si ho pensem bé no és cap barbaritat. Hem d ser coherents, els isrealites són tan nacionalistes com noslatres, sols volen garantir la seva cultura, llengua i "raça". Per favor, siguem justos amb ells. No hem d jutjar tpt el que fan sols pel conflicte amb palestina. És clar que palestina ha de ser lliure i tneir el seu popi estat, però això no lleva que els isrealins no hagins de preservar i consolidar el seu. Salut i independencia!
Sindicato Sindicat