Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
Els darrers anys, els governs revifen l'assetjament policial a les comarques més septentrionals reforçant l'estètica d'escamot antiterrorista i l'ús sistemàtic de la força de les armes.
El passat mes de desembre un contundent operatiu policial aparegué amb furgons antiavalots i homes encaputxats en un bar d'Olot, per tal de practicar-hi una redada "antidroga". Varen separar totes les persones i fer-les obrir de braços i cames contra les parets i, segons la multitud de testimonis, apart de registrar-los la roba també van seleccionar algunes d'aspecte immigrat per a ficar-los paperines de droga i detenir-les.

Fou després, el dijous 28 de desembre, quan es produí una manifestació de 30 o 40 persones pels carrers d'Olot, en protesta per aquest tipus d'actuacions policials i criminalitzadores, on van acudir afectats, familiars i criatures. En un moment de l'acte de protesta van aparèixer 2 o 3 policies de l'Ajuntament increpant els manifestants per a què dissolguessin la manifestació, i es van trobar amb la negativa de la mateixa gent.

Fou aleshores quan els policies van començar a utilitzar les porres (ells en diuen "defenses") colpejant tothom qui anés per davant. En veure aquesta actitud de violència física, els manifestats s'hi van encarar i es van mantenir ferms a continuar l'acte de protesta.

En veure's en inferioritat de condicions (físiques), un dels esbirros municipals va treure la pistola i va apuntar la gent a la cara, demostrant també que havia tret el fiador. Tot va semblar acabar-se aqui, ja que cadascú va fugir per on va poder.

A COPS TAMBÉ EN UN ALTRE BAR: CÀSTIG PER DESOBEDIÈNCIA

Fins aqui parlant genèricament de la policia, tant els "anti"droga autonòmics com els "anti"desordres municipals. Un escamot de furgons del cos de policia de la Generalitat de Catalunya (Mossos d'Esquadra), actualment dependent del secretari general del Departament d'Interior, Joan Boada i Masoliver, va aparèixer en un bar on es trobaven algunes de les persones de la protesta, i els van instar a què sortissin del local. Davant la negativa d'aquests usuaris del bar, diversos policies van entrar, colpejar i arrossegar la gent, i es van quedar amb dues persones sota règim de detenció, acusades d'agressió a l'autoritat.

joan_boada.jpg
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/228576/index.php
http://narcissastre.blogspot.com/2006/12/un-frau-lelectorpossiblement.html

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
Cal afegir que des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Olot van sortir ordres immediates de no publicació d'informació sobre l'afer als mitjans de premsa relacionats i dependents.
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
Agressio a l'autoritat deu estar tipificat en un nou codi penal, perque en la resta això no surt.
Si tu mateix deius que la manifestacio era de 30 o 40 personas, imagino que en realitat seria 20 i restant als policias de paisa 14.
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
catalunya cada dia mas facha :(
buena suerte!
como no nos organicemos... acabamos todos de borregos.
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
Potser no ho he expressat bé això de "agresió a l'autoritat", perquè no ho dec haver entès bé de part dels demés que hi eren.

En tot cas els han acusat d'agredir als policies.
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
només expressar la meva absoluta repugnancia contra aquest cos de repressió.sincerament crec que fins hi tot anyoro els polisias nasionales . com a minim no anaven del pal comando terminator que portan els novatos aquests.
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
De la redada del bar, no en tinc informació.
De les hòsties de la concentració del dia dels innocents, potser seria interessant no donar la informació d'una forma tant partidista. Els tres municipals (avisats pels veins) vàren anar a dir als concentrats que no tenien permís per fer la concentració de protesta. I aquí és on apareixen diverses versions sobre els fets ocorreguts. Lògicament no em creuré la versió de la poli, ja que la història ha demostrat que no tenen cap mena de justificació en molts dels seus actes. Tampoc sé com van acabar de ferits els manifestants, però la pasma fotia pena (físicament destrossats).
I no sé d'on treieu que la regidora Maria Costa va prohibir la publicació de la noticia perquè l'he vist al setmanari comarcal i al Punt Diari.
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
El setmanari comarcal o el Punt Diari depenen de l'Ajuntament d'Olot?
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
11 gen 2007
Olotí, podries trobar i enllaçar la publicació dEl Punt?
La comarca d'Olot
11 gen 2007
Publicació al setmanari olotí "La comarca d'Olot" (primer número del 2006):
--------------------------

ENFRONTAMENT AL CENTRE D'OLOT ENTRE POLICIA I UNS MANIFESTANTS

El dijous de la setmana passada, 28 de desembre, pels volts de les set del vespre, es va produir una acció o enfrontament entre un grup de joves que es manifestaven contra els abusos policials a Olot, referint-se a fets concrets de fa ara unes setmanes. Els incidents s’iniciaren al passeig d’en Blay, amb crits contra les forces d’ordre, i poc després arribaren al lloc altres efectius, fins a una quinzena, entre agents de la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra. Tot això va fer que es concentressin algunes persones a la plaça del Rector Ferrer, on s’efectuà el desplegament policial, amb vehicles, mentre els manifestants seguiren en direcció cap al carrer Major. Per part de les forces policials no s’ha donat a conèixer cap comunicat sobre aquesta acció, durant la qual es van distribuir, per part dels manifestants, uns fulls amb el títol «Prou abusos policials».

http://www.lacomarca.cat/?q=node/29
Re: Pistoles, cops i assetjament policial a Olot
12 gen 2007
On es va censurar la noticia va ser a TV Olot i sembla ser que van rebre pressions de l'Ajuntament perquè no fos publicada i et puc ben asegurar que això és cert. Si vius per aquí Olot ja saps que això és un poble molt petit i se sap tot.
Per cert, ¿els policies van quedar físicament destrossats? No em facis riure, que em diguis que van espantar-se hi puc estar d'acord però que jo sàpiga si van prendre mal devien caure tots sols quan fugien acollonits.
El policia municipal que va treure l'arma és un dement i ho ha demostrat ja en diverses ocasions, sobretot amb els joves amb un determinat tipus d'estética i amb els inmigrants. Amenaces de mort del tipus " teniu sort que porto l'uniforme perquè sinó ja us hauria mort a tots" li deu sortir la vena del seu pare, un feixista de la comarca que va anar a lluitar a Rúsia amb la división azul.

Per cert s'estan preparant diversos actes per molt aviat, seguirem informant.

Prou repressió policial!
Sindicat Terrassa