Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El moviment sense sostre francès visita BCN i dóna suport a les assemblees per l'habitatge digne
10 gen 2007
L'acampada de centenars de persones sense llar a França ha dut al govern francès a incloure aquest tema en l'agenda política. El moviment s'ha reunit amb entitats catalanes per replicar la iniciativa a Barcelona.
Redacció Canalsolidari.org (10/01/2007)
Membres del moviment dels Fills del Quixot, que durant les últimes setmanes han mobilitzat a França centenars de persones sense llar per a visibilizar la seva situació i demanar accions al govern francès, s'han reunit amb entitats socials a Barcelona per estudiar la possibilitat d'impulsar una iniciativa similar a l'Estat espanyol.

Els Fills del Quixot s'han reunit aquesta setmana amb l'Assemblea Popular pel Dret a l'Habitatge Digne de Barcelona, que ha advertit que si les administracions no donen una resposta al problema de les persones sense llar realitzaran una acampada a la ciutat similar a la que es porta a terme a París. âEl més important del cas francès és que ha demostrat que sortir al carrer i manifestar-se serveixâ?, explica Albert Sancho, portaveu de l'Assemblea per l'Habitatge Digne. âVolem que els polítics d'aquí prenguin nota. Caldria que el govern se sensibilitzés i es prenguessin mesures per a tots els sense sostreâ?, afegeix.

De moment, l'Assemblea Popular pel dret a l'Habitatge de Barcelona no ha donat cap data concreta per a les mobilitzacions, encara que ha avançat que a finals de març convocarà un âmobilització massiva a nivell espanyolâ? per demanar l'accés a un habitatge digne.

La iniciativa francesa

El moviment dels Fills del Quixot va sorgir fa prop de dos mesos a França per donar suport a les persones sense llar. La iniciativa es va iniciar a finals del mes d'octubre, quan l'actor francès Augustin Legrand i dos companys van decidir passar una nit amb persones sense llar que vivien als carrers de París. Dies més tard, es va crear Els Fills del Quixot i es va animar a les persones sense llar a muntar tendes de campanyes a la vora del canal Saint Martin per visibilitzar el problema.

El moviment ha tingut tant ressò a nivell nacional âtambé s'ha fet a Toulouse i Lió- i internacional que el Govern francès, a pocs mesos de les eleccions presidencials i legislatives, ha recollit la petició i aquests dies estudia la possibilitat d'aprovar una llei que permetria, a través dels tribunals, reclamar el dret a un habitatge digne.

Per a llegir la notícia sencera: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7817
Mira també:
http://www.lesenfantsdedonquichotte.com/v2/index.php
http://www.canalsolidari.org/web/noticies/?clave=persones+sense+llar&id_tema=0&fecha_ini1=&fecha_ini=&accion=buscar

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat