Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El dret a l'habitatge podria exigir-se davant els tribunals a França
09 gen 2007
Des de fa setmanes, persones sense llar acompanyades per l'entitat Els Fills del Quixot acampen en els carrers de França per visibilitzar la seva situació. L'acció ha aconseguit que el Govern debati una Llei per l'accés a l'habitatge.
Redacció (08/01/2007)
A finals del mes d'octubre, l'actor francès Augustin Legrand i dos companys van decidir passar una nit amb persones sense llar que vivien als carrers de París. Dies més tard, la iniciativa es va convertir en la creació d'un moviment que, amb el nom Els Fills del Quixot, advertia de la realitat de les persones sense llar a França i animava a muntar tendes de campanyes a la vora del canal Saint Martin para visibilitzar el problema.

La iniciativa ha tingut tant ressò a nivell nacional âtambé s'ha fet a Toulouse i Lió- i internacional que el Govern francès, a pocs mesos de les eleccions presidencials i legislatives, ha recollit la petició i aquests dies estudia la possibilitat d'aprovar una llei que permetria, a través dels tribunals, reclamar el dret a un habitatge digne.

Segons el primer ministre francès, Dominique de Villepin, âen les pròximes horesâ? l'administració trobarà una solució a la situació de les persones sense llar, amb la posada en funcionament de mesures âpuntualsâ? i âràpidesâ? encara per precisar. En aquest context, Villepin va anunciar fa uns dies que l'Executiu preveu presentar el 17 de gener un projecte de llei sobre el dret de la població a accedir a un habitatge digne.

Com expliquen des del Govern francès, aquesta nova normativa hauria de ser ratificada pel Parlament durant el mes de febrer i entraria en vigor l'any 2008 per als casos més urgents, i a partir del 2012 per a les persones que tenen problemes per trobar un habitatge digne. La Llei afectaria, segons ONG franceses, 100.000 persones sense llar a França i altres tres milions de persones que tenen dificultats per trobar allotjament en condicions en el país.

Per accedir a un habitatge, segons el text proposat per a la futura Llei, totes aquestes persones haurien de realitzar la seva petició davant els seus ajuntaments respectius i, en cas de ser rebutjada, podrien recórrer davant la justícia. Així, el dret a l'habitatge se sumaria als altres dos drets âd'accés a sanitat i educació- que en l'actualitat poden reclamar-se a França davant els tribunals i aquest país es convertiria, juntament amb Escòcia, en el segon país europeu amb una legislació d'aquest tipus.

Per acabar de llegir la notícia: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7817
Mira també:
http://www.lesenfantsdedonquichotte.com/v2/index.php
http://www.arrelsfundacio.org/arrels/default.asp?lng=1

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa