Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme denuncia una nova agressió
08 gen 2007
Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme denuncia una nova agressió a un jove de 16 anys la nit de cap d'any
DSC00683.JPG
'La nit de Cap d’Any una nova i gravíssima agressió trasbalsà Castellar. No s'ha fet esperar, aquesta vegada, la primera agressió feixista de l’any, que es va produir la nit de Cap d’Any davant les naus de l’Espai Tolrà. Un noi d’uns setze anys va ser ferit per un altre menor amb un estri fabricat per matar. L’agredit va entrar, sembla que amb intenció de protegir-se, a l'Espai i va caure a terra davant la porta de la Sala Blava, on se celebrava la revetlla dels adults. Just davant, a l’altra sala, se celebrava la revetlla dels joves. El cos del noi ferit es podia veure des de l’interior de totes dues sales. Encara que la música va continuar, pràcticament es van aturar les revetlles, perquè la gent va sortir en massa a veure què passava. La notícia de l’agressió va córrer de seguida. Van ser moments de molt de nerviosisme i d’angoixa, als quals van contribuir també els interminables i inexplicables vint minuts que el jove va romandre a terra esperant que arribés l’ambulància per endur-se’l a l’hospital.

La preocupació va ser especialment intensa, en aquell moment, entre els pares de la revetlla que tenien fills a la sala del davant..

La Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme censura, una vegada més, l’Ajuntament de Castellar perquè minimitza els fets que tan sovint es repeteixen en aquest poble i que tenen a veure amb la problemàtica feixista. Ho hem dit sempre: amagar aquest problema no fa sinó allargar-lo. Un cop més, els responsables polítics del govern de Castellar evidencien la seva incompetència i la seva actitud nefasta per a afrontar amb responsabilitat aixòq ue succeeix a la ciutadania d’aquest poble. No podem admetre, després de tants anys i de tanta insistència, la passivitat amb què els cossos de seguretat local tracten la qüestió i la indiferència que mostren els departaments tècnics, amb la complicitat, per acció o per omissió, dels responsables polítics.

Aquesta agressió no és un fet aïllat i no és una simple baralla entre joves, com pretenen fer-nos creure. L’agressor senzillament es va apropar a la víctima i va intentar de perforar-li el cor. Per sort no ho va aconseguir, i avui l'agredit, després d’un quants dies d’ingrés, ja ha rebut l'alta. La ferida del cos es troba en vies de recuperació, però la que cada cop empitjora més, davant la passivitat i inoperància de l’ajuntament, és la de l’ànima de la majoria dels ciutadans i ciutadanes d’aquest poble.

No és la primera vegada que a Castellar apareixen ganivets. Al juliol, al centre del poble, un altre jove ja va clavar el ganivet al braç d’un altre sense que hi hagués cap mena d’enfrontament. Durant la Festa Major del 2006, al lloc on hi havia les barraques hi va haver moments de molta tensió i també agressions amb circulació d’algun ganivet. Recentment, un jove conegut de Castellar també va apunyalar-ne un altre per l’esquena a Sabadell. I és que aquests fets tan extremadament greus que fa tants anys que duren no tendeixen a desaparèixer; ans creixen en quantitat i en gravetat. Mentrestant, els nostres polítics esperen que aquest fenomen desaparegui per eliminació espontània i dediquen la seva energia a amagar-lo i a desacreditar la ciutadania per alarmista. Ni tan sols en el camp de l’atenció a les víctimes no s’ha produït el més mínim avenç en tots aquest anys. Ha resultat del tot impossible aconseguir un protocol d’intervenció que garanteixi que l’atenció de les víctimes no depengui del funcionari de torn. Tampoc no s’ha produït cap avenç en aspectes tan bàsics i senzills com el d’informar la població de què ha de fer si és víctima d’una agressió feixista. També pensen, i la pertinaç realitat no els ha fet moure ni un dit en aquests anys, que si treuen l’adjectiu feixista de les agressions, això les fa menys importants i les situa en la normalitat de les relacions d’una comunitat de 20.000 habitants. Doncs bé, això que passa a Castellar no és normal i no ho volem viure com a normal. Mentre no acceptem que darrere de cada acte violent d’aquests hi ha una ideologia terrorífica i totalitària que l’alimenta, anirem en la direcció contrària a la solució.

No podem oblidar tampoc els problemes que la immigració continua sofrint en silenci i amb resignació. Ells són, juntament amb els adolescents i joves, els més vulnerables i més desemparats.

Exigim als responsables polítics de l’ajuntament que deixin d’amagar el cap sota l’ala; que deixin de minimitzar la violència feixista disfressant-la de baralla entre joves; que deixin d’alimentar amb aquesta actitud l’atreviment dels violents; que actuïn amb decisió, valentia i eficàcia; que cerquin la complicitat de la ciutadania donant una informació certa i pràctica; que s’anticipin al problema fent una tasca real de prevenció; i, si us plau, que donin garanties d’una atenció digna i eficaç a les víctimes. Des que va començar aquest malson dues famílies, que sapiguem, han hagut d’abandonar el poble. Ja n’hi ha prou.'

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme denuncia una nova agressió
08 gen 2007
Nota d´aclariment sobre l´agressió de la nit de Cap d´Any a Castellar

El passat 1 de gener, a les 2.30 de la matinada, un jove menor d´edat va ser objecte d´una agressió per part d´un altre menor fora del recinte de l´Espai Tolrà on se celebrava una revetlla. El noi va rebre una ganivetada i com a conseqüència de l´agressió va estar ingressat a l´Hospital Parc Taulí durant sis dies, sent donat d´alta el dia 6 de gener. Segons afirmen els informes policials i la mateixa família de l´agredit, no es tracta d´una agressió feixista, com vol fer creure la plataforma ciutadana Castellar contra el feixisme en un comunicat que va emetre ahir.

En aquest escrit, la plataforma afirmava que l´Ajuntament va actuar amb passivitat davant dels fets i que en l´explicació dels mateixos es minimitzava el que havia succeït. Immediatament després de l´agressió es van activar els protocols d´atenció de l´Ajuntament. En cap cas es pot confondre la passivitat, que no va existir, amb la prudència que ha de presidir tota l´actuació de l´Ajuntament en un fet on intervenen dos menors.

Aquest Ajuntament no pot subscriure el comunicat de la plataforma en cap dels seus punts: ni amb l´atenció que es va dispensar als menors, ni amb l´actuaciódels cossos de seguretat ni amb la intervenció dels tècnics municipals. Aquest consistori tampoc comparteix amb la plataforma la necessitat que té aquest col·lectiu de convertir tota agressió en atac feixista, la qual cosa genera alarma social injustificada.

L´Ajuntament de Castellar rebutja una vegada més qualsevol tipus de violència, sigui o no feixista, i continuarà fent tots els esforços que estiguin al seu abast, conjuntament amb altres administracions, entitats i ciutadania, per tal de garantir la convivència al municipi.

La família del noi agredit ha volgut deixar clar que la plataforma no s´hi ha posat en contacte i que ha utilitzat un fet personal que li ha passat al menor que no té res a veure amb la violència feixista. La família afegeix que el comunicat de la plataforma està perjudicant a la família i al noi perquè portin una vida normal i demana que es respecti el seu dret a la intimitat.

Data de publicació: 08 | 01 | 2007
Re: Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme denuncia una nova agressió
08 gen 2007
Ajuntament de Castellar del Vallès, ja teniu les vostres pàgines webs i mitjans de comunicació (per cert, pagades per tots) per escampar la vostra propaganda!
Re: Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme denuncia una nova agressió
08 gen 2007
Ajuntament de Castellar del Vallès, no en teniu prou amb les "vostres" pàgines webs i mitjans de comunicació (per cert, pagats per tots) per penjar la vostra propaganda?
Si fossiu tant efectius en acabar amb les agressions feixistes com en fer marketing publicitari, que bé que aniria el poble!
Re: Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme denuncia una nova agressió
08 gen 2007
Endavant amb els patriotes nacionalistes de Castellar del Vallès, endavant companys,acabem entre tots amb aquest antifeixisme format per files de delinquents i de covards.
Endavant Europa
Sindicat Terrassa