Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : dones
Quatre dones per cada milió van morir el 2006 per violència de gènere
08 gen 2007
Segons un estudi del centre Reina Sofía contra la violència, un de cada deu agressors tenia una ordre d'allunyament de la víctima en el moment del crim. Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més víctimes mortals.
Redacció Canalsolidari.org (08/01/2007)
Quatre dones per cada milió que viuen a Espanya van morir l'any passat a mans de les seves parelles o ex parelles, segons dades facilitades pel centre Reina Sofía contra la violència. En total, 69 van perdre la vida per la violència de gènere, xifra que suposa un increment del 13,11% respecte a les mortes de l'any anterior (61).

L'estudi comptabilitza les víctimes mortals majors de 14 anys assassinades pel seu cònjuge o parella, així com ex parelles, a partir d'informacions aparegudes en els mitjans de comunicació, així com dades dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i jutjats encarregats de tramitar els casos.

En termes absoluts, Andalusia encapçala la llista de comunitats autònomes, amb 19 mortes, seguida de Catalunya (11) i la Comunitat Valenciana (8). Per províncies, Barcelona, en primer lloc, ha registrat 7 víctimes mortals, seguida de Madrid (6) i Granada (5). No obstant això, per milió de dones, Balears ocupa el primer lloc amb més de 7 dones mortes. Li segueixen Astúries (5,9), Andalusia (5,6) i Murcia (5,4). Ciudad Real, Àvila i Granada, amb més de 13 mortes per milió de dones, ocupen els primers llocs per províncies.

Perfil de les víctimes i agressors

Quant al perfil de les víctimes, almenys un 44,93/ de les assassinades havia sofert prèviament maltractaments i més d'un 77% havia denunciat prèviament el seu agressor. L'estudi revela que almenys un de cada deu d'ells tenia una ordre d'allunyament en el moment del crim.

Per llegir la notícia sencera: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7813
Mira també:
http://www.gva.es/violencia/
http://www.canalsolidari.org

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Quatre dones per cada milió van morir el 2006 per violència de gènere
08 gen 2007
Està molt bé donar les dades per milió de dones i així controlar l'efecte de les diferències de població. Si voleu veure la població de cada Comunitat Autònoma fer un clic:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_comunitats_aut%C3%B2nomes_espanyo
llàstima que dades així siguin tan desagradables i tristes.
Val a dir també que les dades estadístiques que tenen com a font el ministeri de l'interior i l'Instituto de la mujer sembla ser que no abarquen la totalitat de casos per diversos motius com la falta de coordinació amb les forces d'ocupació d'altres territoris com Catalunya o Euskadi i per manca de registre d'alguns casos com algunes morts no immediates.
Així doncs, altres registres de casos, que també tenen les seves pròpies mancances, mostren un número considerablement més elevat de dones assassinades tot i que tenen en comú que les dades mostren un important increment de feminicidis respecte anys anteriors.
Tristes notícies que provoquen ràbia profunda. Sí.

més info:
http://www.redfeminista.org/searchnoticias.asp?id=muertas2006
http://www.separadasydivorciadas.org/violencia.html
Sindicato Sindicat