Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
A Còrsega tampoc hi ha treva .-
07 gen 2007
El darrer dia del 2006, el Front d’Alliberament Nacional de Còrsega del “22 octubre� (FLNC 22 octubre), una de les dues principals organitzacions armades corses reivindicava l’atemptat amb cotxe bomba que havia tingut lloc el dia 10 de desembre contra el destacament dels CRS (policia anti-avalots) a Furlani. El comunicat, que va ser donat per autèntic, va tenir un gran ressò mediàtic i fins i tot va motivar la reacció airada dels sindicats policials, perquè contenia una explícita advertència envers els seus representats. La mateixa organització, ja s’havia fet responsable amb anterioritat de 17 atemptats o temptatives d’atemptats contra establiments oficials o complexos turístics.

Per la seva banda, el 7 de desembre, l’altra organització armada corsa, el Front d’Alliberament Nacional de Còrsega-Unió dels Combatents (FLNC-UC), en un comunicat també, no només reivindicava 22 atemptats, sinó que informava que serà present durant la campanya presidencial que França afrontarà els propers mesos. Segons el comunicat, la raó d’aquesta “presència� és la de recordar que Còrsega és dels corsos i que ningú no pot derogar aquesta regla. Un avís que, per raons, òbvies cal que els eventuals objectius de les accions armades, el tinguin ben present. Entre aquests objectius, a més dels funcionaris policials, dels edificis de l’administració francesa, i dels complexos turístics, cal incloure també els polítics i els seus clans, particularment, els relacionats amb els partits d’obediència francesa.


El passat 4 de Gener, en el moment d'una acció de commando del FLNC-UC contra complexos turístics, Angelo Casa Tiberi 55 anys, militant conegut, ha resultat mort mentre trasnportava els explosius. Un altre militant del FLNC, Alain Ruggeri, també d'una cinquantena d'anys, ha estat ferit a la cara. Entorn de les 19H l´escamot dipositava una primera càrrega explosiva contra interessos turístics i mentre que es dirigien cap al segon objectiu per la platja explota la càrrega que tranportavene cap a les 20H. A l´entorn de 23H30, la primera càrrega dipositada ha explotat destruint una residència turistica, a aquest acció a U Sulaghju, una altra efectuada a Ajaccio on 4 banques han estat atacades així com l'edifici del Tresor Públic. Tots aquests fets coincideixen en el temps amb la visita del ministre de l´interior francés Nicholas Sarkozy a l´illa mediterrània.


<div><br /><b><a href="http://www.dailymotion.com/video/xx6w7_reportage-de-france-3-corse-du-co;>Reportage de France 3 corse du Corsica S</a></b><br /><i>


La raó d’aquest activisme armat, després d’un període que semblava que s’optava per una altra via, és l’augment de la repressió francesa contra el col·lectiu de presoners corsos, així com l’asfixiant pressió quotidiana envers els militants independentistes i els seus cercles. També s’apunta com a causa de l’augment de l’activisme, la cada cop més insuportable especulació immobiliària que impedeix o dificulta als propis corsos d’accedir a una llar, a l’hora que origina tota una dinàmica empresarial sovint il.legal i vinculada a pràctiques mafioses de la droga i la prostitució. D’aquesta manera, Còrsega, com altres illes del Mediterrani occidental, es va convertint en la destinació d’un turisme massiu.
Segons el diari Le Figaro, editat a París i de tendència conservadora, no precisament un partidari del moviment independentista cors, durant el 2006 i fins al 15 de desembre, havien tingut lloc 229 atemptats o intents d’atemptats, contra 168 al 2005. Un increment significatiu i que pot marcar una tendència de cara a l’any que tot just acabem de començar, sobretot per l’especificitat de la situació política derivada de la contesa electoral per la presidència de la República francesa.
Mira també:
http://www.lefigaro.fr/france/20061225.FIG000000222_en_corse_la_violence_n_a_pas_recule_en_.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A Còrsega tampoc hi ha treva .-
08 gen 2007
AMUNT CÒRSEGA! PER TOTS ELS MITJANS!
Re: A Còrsega tampoc hi ha treva .-
08 gen 2007
A COrsica A Spessu Conquista, Mai Sottumessa

Fora u Culunialisimu fràncese!
Re: A Còrsega tampoc hi ha treva .-
08 gen 2007
Ei aquesta noticia és de llibertat.cat!

http://www.llibertat.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=219&I

salut
O Anghjulu Maria, riposa in pace.
08 gen 2007
Modificat: 06:43:32
angemarieTiberi.jpg
FLNC 1.jpg
FLNC 2.jpg
O Anghjulu Maria, riposa in pace.
Re: A Còrsega tampoc hi ha treva .-
09 gen 2007
UUUY! LA MAFIA BUSCA FINANCIACION...
Re: A Còrsega tampoc hi ha treva .-
11 gen 2007
La mafia? quines tonteries! parlen de Corsega, estan parlant d'organitzacions molt més antigues que la camorra i la mafia italianes.

Vist d'aquesta manera qualsevol govern també és una mafia, imclus l'imperialista govern de Paris. tots ells van armats i cometen barbaritats.

El que pasa a Còrsega desde fa força temps es digne de un article molt més treballat i documentat. El que es comenta en l'article no es cap novetat. Es barruer fer paral·lelismes entre ETA i les organitzacions independentistes de Còrsega. No ho defenso, es criticable però no te res a veure.
Sindicato Sindicat