Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
'Castellar contra el Feixisme' denuncia una altra agressió a Castellar del Vallès
07 gen 2007
Un jove de 16 anys fou agredit la nit de cap d'any amb una arma blanca
La plataforma ciutadana 'Castellar contra el Feixisme' ha denunciat que la nit de cap d'any hi va haver una altra agressió feixista en aquest municipi en què un jove de 16 anys va resultar ferit per arma blanca. Per més que l'ajuntament diu que l'agressió fou una picabaralla pròpia d'adolescents, la plataforma diu que no té cap dubte que la motivació fou de tipus feixista i ha acusat el consistori de voler minimitzar els fets. La plataforma ha dit que això és especialment greu tenint en compte que 'la quantitat i la gravetat d'aquests fets s'han incrementat' els últims anys.



COMUNICAT

'La nit de cap d’any una nova i gravíssima agressió trasbalsà Castellar. No s'ha fet esperar, aquesta vegada, la primera agressió feixista de l’any, que es va produir la nit de cap d’any davant les naus de l’Espai Tolrà. Un noi d’uns 16 anys va ser ferit per un altre menor amb un estri fabricat per matar. L’agredit va entrar, sembla ser amb intenció de protegir-se, cap a l'Espai i va caure a terra davant la porta de la Sala Blava, on es celebrava la revetlla dels adults. Just davant, a l’altra sala, es celebrava la revetlla dels joves. El cos del noi ferit es podia veure des de l’interior de les dues sales. Encara que la música va continuar, pràcticament es van aturar les revetlles, ja que la gent va sortir en massa a veure què passava. La notícia de l’agressió va córrer de seguida. Van ser moments de molt nerviosisme i angoixa, als quals van contribuir també els interminables i inexplicables vint minuts que el jove va romandre al terra esperant que arribés l’ambulància per endur-se’l a l’hospital. La preocupació va ser especialment intensa, en aquell moment, entre els pares de la revetlla que tenien fills a la sala d’enfront.

La Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme censura, una vegada més, l’Ajuntament de Castellar per minimitzar els fets que tan sovint es repeteixen en aquest poble i que tenen a veure amb la problemàtica feixista. Ho hem dit sempre: amagar aquest problema no fa sinó allargar-lo. Un cop més els responsables polítics del govern de Castellar evidencien la seva incompetència i la seva actitud nefasta per afrontar amb responsabilitat el que està succeint a la ciutadania d’aquest poble. No podem admetre, després de tants anys i de tanta insistència, la passivitat amb què els cossos de seguretat local tracten el tema i la indiferència que mostren els departaments tècnics, amb la complicitat, per acció o per omissió, dels responsables polítics.

Aquesta agressió no és un fet aïllat i no és una simple baralla entre joves, com es pretén fer-nos creure. L’agressor senzillament es va apropar a la seva víctima i va intentar perforar-li el cor. Per sort no ho va aconseguir, i avui l'agredit, després d’un quants dies d’ingrés, ja ha rebut l'alta. La ferida del cos està en vies de recuperació, però la que cada cop empitjora més, davant la passivitat i inoperància de l’ajuntament, és la de l’ànima de la majoria dels ciutadans i ciutadanes d’aquest poble.

No és la primera vegada que a Castellar apareixen ganivets. Al juliol, al centre del poble, un altre jove ja va clavar el ganivet al braç a un altre sense que hi hagués cap tipus d’enfrontament. Durant la Festa Major del 2006, al lloc on es celebraven les barraques hi va haver moments de molta tensió i també hi va haver agressions amb circulació d’alguna navalla. Recentment, un jove conegut de Castellar també va apunyalar-ne un altre a l’esquena a Sabadell. I és que aquests fets tan extremadament greus que fa tants anys que duren no tendeixen a desaparèixer; ans al contrari, creixen en quantitat i en gravetat. Mentrestant, els nostres polítics esperen que aquest fenomen desaparegui per eliminació espontània i dediquen la seva energia a amagar-lo i a desacreditar la ciutadania per alarmista. Ni tan sols en el camp de l’atenció a les víctimes s’ha produït el més mínim avenç en tots aquest anys. Ha resultat del tot impossible aconseguir un protocol d’intervenció que garanteixi que l’atenció a les víctimes no depengui del funcionari de torn. Tampoc s’ha produït cap avenç en aspectes tan bàsics i senzills com informar la població del que ha de fer si és víctima d’una agressió feixista. També pensen, i la pertinaç realitat no els ha fet moure ni un dit en aquests anys, que si treuen l’adjectiu feixista a les agressions, això les fa menys importants i les situa en la normalitat de les relacions d’una comunitat de 20.000 habitants. Doncs bé, el que està passant a Castellar no és normal i no ho volem viure com a normal. Mentre no acceptem que darrere de cada acte violent d’aquests hi ha una ideologia terrorífica i totalitària que l’alimenta, anirem en la direcció contrària a la solució.

No podem oblidar tampoc els problemes que la immigració continua patint en silenci i amb resignació. Ells són, juntament amb els adolescents i joves, el col•lectiu més vulnerable i més desemparat.

Exigim als responsables polítics de l’ajuntament que deixin d’amagar el cap sota l’ala; que deixin de minimitzar la violència feixista disfressant-la de baralla entre joves; que deixin d’alimentar amb aquesta actitud l’atreviment dels violents; que actuïn amb decisió, valentia i eficàcia; que cerquin la complicitat de la ciutadania donant una informació certa i pràctica; que s’anticipin al problema fent una tasca real de prevenció; i, si us plau, que donin garanties d’una atenció digna i eficaç a les víctimes. Des que va començar aquest malson dues famílies, que sapiguem, han hagut d’abandonar el poble. Ja n’hi ha prou.'



Plataforma Ciutadana Castellar Contra el Feixisme

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa