Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
PICT0100.JPG
Més de 300 persones han sortit aquest matí als carrers de Torredembarra, aquest cop contra la construcció del Pla Parcial Muntanyans II i l'especulació.
L'acte ha estat convocat per l'assemblea de Joves del Baix, i estava emmarcat dintre de la campanya contra l'especulació, que amb aquest acte dóna per acabada la campanya que arrancà el passat 26 de novembre.
Amb aquesta manifestació, exigim un posicionament clar i rotund de les forces polítiques municipals i catalanes, exigim la no construcció de Muntanyans II i per la defensa del medi ambient.
Demanariem que a partí d'ara, estiguessiu atents a les properes mobilitzacions i accions de denuncia, ja que ara estem en el moment clau d'aquesta possible construcció.
NO A MUNTANYANS II,
STOP ESPECULACIÓ,
VISCA LA TERRA!
PICT0100.JPG

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
Aquesta estelada sobra una mica... no creieu? feu la lluita contra l'especulació o feu propaganda política? Critiqueu i no sou autocrítics...

- Visca la terra lliure -
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
no entenc el comentari que fas, explica't una mica millor, doncs d'autocrítica ja en fem a l'assamblea. no t'entenc.

penjo el comunicat que hem llegit, per cert hi ha un fragment que explica la campanya que no hem llegit i encara així el manifest s'ha fet llarg. en general a la gent li ha agradat el bastant el manifest, doncs després de 3 anys d'intoxicació política és important posar a cadascú al seu lloc:

"Aquest estiu passat, una tarda qualsevol, un grup de joves sorprenia als turistes que passejaven al passeig marítim desplegant una pancarta enorme on hi posava: L’especulació no té límits... la nostra terra sí! Es tractava de la primera acció de l’Assemblea de Joves del Baix Gaià, els quals ja erem conscients del mal que el fetitxisme immobiliàri està fent a la societat i al medi ambient. Comarques d’arreu dels Països Catalans són agredides furiosament per un gran mercat que sembla no veure els límits enlloc, mentres el jovent ens els trobem –els límits- per tot arreu al moment d’accedir a una vivenda digne.

Més tard decidírem iniciar una campanya veient que l'habitatge era un dels problemes més greus que patiem, valorant també que era important en aquesta campanya involucar-hi el cas Muntanyans II, com a problema que ens afecta a totes i a tots.

La campanya va donar el tret de sortida amb una butifarrada popular al terreny afectat pel Pla Parcial Muntanyans II, per on passa el torrent d'en Gibert. El segon acte, va consistir en personar-nos a l'entitat bancària que és màxima accionista de la promotora que construirà els 550 habitatges a Muntanyans II, la qual ja havia estat previament informada per Greenpeace i la Societat Espanyola d'Ornitologia que estaven ficats en un negoci perillós: vendre cases en terreny inundable és un perill per a la integritat física de persones que es gastaràn molts diners en aquestes cases. Aquesta entitat bancària és Caja General de Ahorros de Granada: vam demanar a la gent que hi posa els seus estalvis que no col·laboréssin amb aquesta entitat bancària retirant-ne els seus estalvis i que els hi féssin saber el motiu.

La campanya contra l'especulació va seguir amb un col·loqui interdisciplinari en el qual un Economista i un Especialista en Urbanisme ens van explicar més o menys tècnicament què era l'especulació i quines problemàtiques van associades a l'habitatge, com el tema del preu del sòl. També va participar en la xerrada un advocat i membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans, el qual ens va posar al dia de la història de la lluita contra la construcció al Pla Parcial Muntanyans II, els quals han portat la guerra als tribunals, via per la qual podràn demostrar com ja han fet amb videos davant la societat, que aquest terreny és un perill per a qui visqui en aquestes cases i que aquestes cases no s’han de construir. En el col·loqui es va parlar també de consceqüències mediambientals: la urbanització aïllaria biològicament la quarta zona humida més important del Principat i l’únic espai en milers de quilòmetres on poden parar les aus. Qualsevol biòleg sap que això és desastroç, tothom sap que l’aïllament genètic porta a deficiències adaptatives tal i com ha pasat amb les monarquies i el seu estil promiscu. Però malgrat bromes, la lluita contra la urbanització és una història llarga, dura i sobretot, amarga.

Després de tots aquests mesos de reflexions a les assemblees i lluita al carrer, adquirim consciència del paper que hi han jugat els polítics. Volem que quedi ben clar: nosaltres sóm apartidistes en el sentit que no farem propaganda de ningú, però sóm una organització amb finalitats polítiques i per tant no ens mossegarem la llengua a l’hora posar-li el nom al porc.

Els polítics podien fer-hi alguna cosa al respecte. Han tingut oportunitats per aturar el projecte urbanístic. Esmentem primer el patètic paper que ha jugat el PSOE de Torredembarra, els quals han demostrat que de Socialistes tenen ben poc, en no moure cap fil, quant la seva homòloga a Madrid, Cristina Narbona la qual s’encarrega de Medi Ambient, va oferir comprar la meitat d’aquests terrenys. ¡Ningú a Torredembarra va moure un maleït dit per aprofitar una conjuntura afortunada que hagués solventat la meitat del problema! S’han comportat en aquest afer igual que els partits que fa quasi 4 anys formaren el pentapartit: el PSOE de la torre no ha fet res.

Però no acaba aquí la llista de còmplices. També tenim als partits de la dreta, que ja he esmentat en parlar del pentapartit, els quals han col·laborat votant a favor. És curiosíssim veure com en aquests partits trobem sempre algú que ha fet fortuna en el món immobiliàri en les seves llistes electorals. Però és clar, tractant-se de Torredembarra, la Minimarbella del sud del principat, fins i tot alguns partits d’esquerres es permeten aquest desvergonyiment.

Doncs cal recordar, finalment, el que dèiem en l’anterior comunicat on parlàvem lamentant-nos de la burgesia i el reformisme català, que vàren ser còmplices de facto de tot això. Aquests no són ni més ni menys que Convergència i Unió, els burgesos, i Esquerra Republicana de Catalunya, els reformistes, els quals han jugat permanenment la doble moral d’ésser ells en un passat els responsables de tot això i firmar conscesiona a tort i a dret i després venir a fer el paperot per sortir a les fotografies de les última manifestació movilitzant a tota la seva militància. És hora de recordar-los el seu passat, ja que sembla que no n’aprenguin per molt que vinguin a manifestacions: Què va passar amb el Roquer? Què va passar amb la platja del Canyadell? És trist que vinguin a trinxar la terra des de fora, però més trist és que ho permetin aquells que diuen estimar-se-la. Actituds així són les que fan que la gent perdi la confiança en els polítics.

Però deixem els polítics i parlem de política. El paper que hagués hagut de jugar la societat ens ha estat manllevat, molts pocs s’han preocupat de preguntar-li a aquesta què vol per al seu futur. On són les eines de participació? On és la democràcia si en assumptes conflicitus el govern decideix en contra del poble en comptes de consultar-li? No serà que molts que és fan dir d’esquerres tenen en el fons un concepte burgés de democràcia? No serà que per a ells el demos, no significa poble sinó poder econòmic?

No voldriem acabar aquest manifest sense parlar dels Païssos Catalans en la seva globalitat. Així com a Torredembarra s’ha estat produïnt cases un 65% per sobre de la demanda, no canvia gaire lo irracional i ilògic de la situació a València, on camps de golf neixen i desapareixen després de recalificacions i on empreses destructores com Marina d’Or fan l’agost. Tampoc a Mallorca es construeix per al poble: autopistes i carreteres trinxen la illa de nord a sud i d’est a oest per comunicar luxoses urbanitzacions de pijolàndia. Al principat, han estat 30 anys de govern de convergència i 5 de tripartit en els quals les cases creixien desordenadament arreu del territori, sobretot a la costa i ara van a pel Pirineu. No s’ha fet un pla de creixement: tot ha estat a la mercé dels caòtics ajuntaments de costa i una incompetència generalment constant pel que fa les regidories d’urbanisme. És a dir, que de morts a les urbanitzacions quant s’inundàven no és cap novetat. No els ha anat millor a València i Mallorca sota el mandat del Partit Popular, on encara s’ha construït més que aquí, fins i tot sabent que no tenien aigua per tothom.

També ens referirem als especuladors. Com sabeu un pagés produexi tomàquets, enciams, i un paleta produeix cases, i és necessàri que així sigui, són oficis honrats. Però, ¿què produeix un especulador? ¿en què contribueixen a la societat? És un dels oficis més vells de la història de la humanitat, i francament no produeixen res ni contribueixen en res, ni tant sols fan ús d’allò que els pertany. Són l’esglaó paràsit de la nostra societat, són en part els responsables de l’augment del preu de la vivenda. L’AJBG, volem constatar que no estem en contra de la propietat privada, sinó que estem en conta de la propietat privada burgesa, tal i com se l’anomenava fa anys, i contextualitzant avui en podríem dir capitalista, especuladora, i molts altres adjectius que posin a la propietat privada en les contradiccions en les que entra de vegades. Per exemple, que hi hagi gent sense sostre o amb molt mal sostre, i sostres sense gent. Aquesta és la contradicció que denunciem, que gent tingui molts sostres sense fer-ne ús, i altres ens trenquin les banyes per arribar a final de més.

Hem començat el discurs afirmant que aquest era un moment crucial per a la batalla contra la urbanització que es farà a Muntanyans II. I ara volem acabar parlant de movilització popular. Us demanem que estigueu atents a totes les organitzacions que han estat en aquesta lluita contra la urbanització al Pla Parcial Muntanyans II, perqué ara estem en el moment més crucial, doncs la batalla es troba ja als tribunals gràcies a la Plataforma Salvem Muntanyans. Us demanem que es canalitzi la ràbia positivament, ja que l’odi no porta en lloc, i que participeu en la mesura que us sigui posible en tot allò que facin aquells qui s’oposen a la construcció. Tots aquells qui a part d’anar a manifestacions hem fet altres coses, en seguirem fent més, ens seguirem movilitzant i serà més necessàri que mai el suport social.

Finalment, reafirmar-nos en les nostres conviccions: en que sols el poble salva al poble, en contra dels especuladors-paràsits, en contra dels polítics traïdors a la seva terra i per la defensa del territori tot construïnt uns Països Catalans més lliures!
Visca la terra!

Assemblea de Joves del Baix Gaià 7 - 01 - 2007 Torredembarra, Baix Gaià, Païssos Catalans"
Fotos de la Manifestació contra l'especulació i la urbanització muntanyans II [Assemblea de Joves del Baix Gaià]
07 gen 2007
Modificat: 01:32:24
PICT0067.JPG
PICT0076.JPG
manifotojordi.bmp
PICT0091.JPG
PICT0095.JPG
PICT0110.JPG
PICT0112.JPG
PICT0115.JPG
PICT0116.JPG
Assemblea de Joves del Baix Gaià
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/287973/index.php
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
molt ben fet!

FUTUR EN VENDA >> joves en lluita!
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
Tv3 ja torna a fer de les seves, manipular i/o distorcionar la realitat a través dels mitjants de comunicació. Tv3 ha fet una crònica on diu: -unes 80 persones s'han manifestat a Torredembarra, una gran mentida que té com a origen la Policia Local, que en cap moment va estar present a la marxa, marxa on si que es van poder veure agents de paisà de la guàrdia civil, i dues dotacions de la mateixa policia.
Només cal mirar les imatges per veure que aquesta xifra es triplica, arribant fins als 300 assistents.
salut, i visca la terra
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
kina vergonya, la mare ke els va parir, kuant vaig parlar amb el tio de la tv3 fent de portaveu ja veia jo ke anava de simpàtic. seràn cabrons... amb mentides només alimenten les nostres lluites!
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
L'estelada no sobra per a res. Només faltaria que qui convoca la mani no tingués dret a posar el que li surti dels _ a la pancarta..
L'assemblea de joves del Baix Gaià són independentistes, no hi ha més.
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
Però és que la lluita contra l'especulació és una lluita política. Es pot basar en la reivindicació de quatre veïns per defensar l'hortet, o mirant una mica més enllà, es pot basar en la defensa d'una economia i una societat respectuoses amb el medi ambient. Llavors, forçosament, ha de ser una lluita amb plantejaments ecologistes i comunistes. I l'esquerra independentista en fa bandera d'ambdós temes.
Per tant, per què no hi ha de tenir lloc l'estelada roja?
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
07 gen 2007
felicitats, seguiu així!!
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
08 gen 2007
No n'hi ha 80 persones. Però 300 ni de conya! Siguem seriosos. Per cert ja té gràcia cagar-se en ERC i CiU i no parlar dels que tenen la conselleria de Medi ambient i que no van piular amb Bracons!

Endavant!
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
08 gen 2007
txintxa rabinya
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
09 gen 2007
stop intoxicacions: ara tots a la una. ja sabem de què va.
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
09 gen 2007
per al més ulls: llegeix millor el maifest, al tripartit (tot ell) també li ha tocat el rebre. Una altre cosa és que hi hagi gent que s'hagi equivocat a la hora de prioritzar com s'administrava la pressió al equip de govern, deixem-nos de seriositats hipòcrites i siguem realistes, n'hi ha que fan el que poden i n'hi ha que es toquen els collons. Hem sembla que aquest manifest posa a cadascú al seu lloc. Salut!
Re: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra
09 gen 2007
per al més ulls: llegeix millor el maifest, al tripartit (tot ell) també li ha tocat el rebre. Una altre cosa és que hi hagi gent que s'hagi equivocat a la hora de prioritzar com s'administrava la pressió al equip de govern, deixem-nos de seriositats hipòcrites i siguem realistes, n'hi ha que fan el que poden i n'hi ha que es toquen els collons. Hem sembla que aquest manifest posa a cadascú al seu lloc. Salut!
Sindicat Terrassa