Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La Comissió Europea proposa energia nuclear per "reduir la pol·lució"
07 gen 2007
El comissari Piebalgs presentarà un pla per complir amb el protocol de Kyoto i fer minvar el consum energètic a la UE. La Comissió Europea pretén disminuir la dependència de l'exterior
Laia Forès

La Comissió Europea considera que l'energia nuclear és una alternativa que cal considerar molt seriosament per pal·liar un dels problemes més preocupants de la Unió Europea: la dependència energètica exterior i la manca de seguretat que comporta aquesta dependència. Brussel·les aprovarà la setmana vinent un informe en matèria d'energia que posa les bases per discutir sobre l'energia nuclear, una qüestió delicada i molt controvertida en el si de la Unió.

Actualment un 33% de l'electricitat que es consumeix a Europa prové de centrals nuclears, però la tendència en la majoria d'Estats que disposen de centrals és la d'abandonar progressivament l'activitat. El principal avantatge de l'energia nuclear és que no contamina de CO2. Si un dels objectius de la UE és complir amb el Protocol de Kyoto, ¿com se suplirà en un futur l'electricitat que produeixen avui les centrals nuclears?



Obrir el debat

La Comissió Europea no té competències en matèria d'energia, però dimecres llançarà a l'aire el debat i deixarà clar que l'energia nuclear és una alternativa vàlida. Segons l'esborrany del document que es presentarà, al qual ha tingut accés l'AVUI, l'ús d'aquesta energia contribuiria a aconseguir el doble objectiu dels Vint-i-set de reduir el consum energètic i de complir amb el protocol de Kyoto reduint les emissions contaminants.

De fet, les previsions apunten que l'any 2012 les emissions de CO2 s'incrementaran un 5% i el repte de Kyoto és reduir-les en un 8%. Alguna solució s'hi ha de posar. "L'energia nuclear, lliure d'emissions de CO2, és una contribució important per mitigar el canvi climàtic global provocat per les emissions de gas", diu l'esborrany.

La Comissió Europea presentarà el document sobre l'energia nuclear juntament a un paquet de mesures en matèria d'energia per millorar l'eficàcia energètica de la UE i diversificar les fonts. En aquest sentit, Brussel·les aposta per les energies renovables i impulsar les interconnexions elèctriques.
Mira també:
http://www.avui.cat/avui/diari/docs/index4.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Comissió Europea proposa energia nuclear per "reduir la pol·lució"
07 gen 2007
Hem d'oposar-nos amb força. L'energia nuclear no té futur! Cal fer front a la desinformació! A la web de http://sostenibilidad.com.es hem escrit un article sobre aquest tema!

Salut
Sindicato Sindicat