Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
::: Cobertura en La Haine: acto del movimiento pro amnistía en el Velódromo de Anoeta :::
06 gen 2007
Representantes del Movimiento pro Amnistía manifestaron esta mañana que, "en función de las condiciones objetivas", llevarán a cabo un acto lo más similar posible al que tenían previsto celebrar inicialmente dentro del estadio, que ayer fue prohibido por la Audiencia Nacional
17.15: Por lo que mantiene su llamamiento a la ciudadanía a acudir, a las 17.30 horas, a las puertas del Velódromo de Anoeta. El abogado Joseba Agudo solicitó a las "distintas policías que se comporten de la forma más correcta posible ante la avalancha" de personas que puedan acudir a Anoeta.

17.05: Se ve una buena cantidad de gente acercándose al estadio de Anoeta en Donostia (San Sebastián) en pequeños grupos, para participar en el acto que comienza a las 17:30. Están llegando bastantes autobuses, hay una aglomeración importante en la calle Amara. Acaba de llegar Tasio Erquicia, miembro de la Mesa Nacional de Herri Batasuna durante muchos años.

Seguir cobertura completa en La Haine
Mira també:
http://www.lahaine.org/index.php?p=19628

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ::: Cobertura en La Haine: acto del movimiento pro amnistía en el Velódromo de Anoeta :::
06 gen 2007
06.01.07
::: Cobertura en La Haine: acto del movimiento pro amnistía en el Velódromo de Anoeta :::

x La Haine



18.45: A las 20 hs. debía comenzar el partido de fútbol Real Sociedad - Osasuna, pero la gente que vendría al estadio de momento no está acudiendo, ya que tiene que pasar por aquí o por calles adyacentes, lo que es bastante peligroso. La ertzaintza continúa reprimiendo, aunque no consigue acercarse a los manifestantes porque hay grupos de gente que se enfrenta con piedras y cócteles molotovs alrededor del estadio.

18.42: La gente ha respondido a la represión con piedras. En todas las calles aledañas es difícil respirar por el olor a bote de humo, hay carreras y empieza a haber connatos de enfrentamiento. En este momento en la calle Amara hay una impresionante barricada de fuego, sale una gran humareda negra, llegan los bomberos y hay una tensa calma en toda la calle.
18.23: La Ertzaintza ha comenzado a cargar. Disparan a mansalva.    

18.22: Habla Olano, informando que notifica que el consejero de interior ha decidido que esta concentración es ilegal. Se reafirma en el sentido de que hay que conseguir las condiciones democráticas. Olano está llamando a la gente a continuar con la lucha, indicando que finaliza el acto. Se está recogiendo la pancarta en medio de un canto multitudinario, "Eusko Gudariak" (Himno del soldado vasco). Toda la gente está con el puño levantado en un ambiente de mucha emoción y tensión. Se grita "El pueblo no perdonará"

18.20: La gente sigue sentada cantando canciones de solidaridad con los presos y algunas canciones históricas de lucha de la izquierda abertzale. Una delegación de Astkatasuna y Arantxa Sulueta, abogada de presos, continúa negociando con la Ertzaintza mientras la gente grita "Iñaki libertad". Ha habido momentos de bastante tensión al encontrarse la pancarta de cabecera con el muro represivo. Ahora se grita "A ellos la ley antiterrorista"

18.10: Alguna gente levanta el puño, se corea "Iñaki de Juana libertad" y "No nos detendréis" en euskera. La calle Amara está colapsada, la gente sigue sentada y la ertzaintza enfrente, con las armas preparadas pero en actitud tranquila. Simplemente no se permite pasar y la gente ha optado por sentarse.

18.06: Se ve mucha tensión en el ambiente, la ertzaintza no permite avanzar a la manifestación. La gente grita "PNV español", Juan María Olano se planta delante de la pancarta de cabecera, mientras la gente, dos mil personas, se sienta en el suelo gritando "Presos a la calle, amnistía total". De momento ho hay represión.

18.04: En la calle Amara la Ertzaintza está con las porras desplegadas. Mientras la gente se acerca, grita "La lucha es el único camino". La policía avanza hacia la gente, se ve una muralla de escudos con las escopetas dispuestas para disparar. La ertzaintza comunica que no se puede pasar pero la gente avanza, se inicia una negociación entre dirigentes pero no hay acuerdo.

18.02: Está interviniendo Juan María Olano, portavoz habitual del movimiento Pro Amnistía en la misma explanada ante las dos mil personas, con un despliegue del cuerpo especial de la ertzaintza brigada móvil, antidisturbios de acción rápida. No estaba previsto que hablara Olano, pero la Guardia civil ha retenido a la persona que iba a intervenir, la compañera de Igor Angulo, que fue uno de los dos últimos preso de ETA muertos en prisión.

18.00: A lo largo de las calles adyacentes se ven grandes grupos de personas en actitud de participación en el acto. La actitud amenazante de la Ertzaintza hace que la gente no termine de acercarse a la puerta del estadio, pero tampoco se aleja, mostrando así su solidaridad con el proceso de paz. Esta actitud recuerda a los actos que se daban durante la dictadura franquista.

17.55: La Ertzaintza ha acordonado el perímetro del Velódromo para impedir la celebración del acto convocado por el movimiento pro amnistía. Los impedimentos también han llegado por parte de la Guardia Civil, que ha instalado un control en Galarreta y ha retenido el autobús en el que viajaban representantes del ámbito internacional que se disponían a acudir al acto, a los que ha hecho bajar del vehículo.

17.50: Entre los presentes se ve a dirigentes abertzales como Joseba Permach o Joseba Alvarez. Hay banderas rojas de Euskal Herriko Komunistak, con banderolas adjuntas de "Presoak etxera" (presos vascos a Euskal Herria). En el recinto hay una pancarta de Segui con el lema "El PSOE está matando a Iñaki de Juana. Lo vuestro sí que es terrorismo, asquerosos. Libertad a Iñaki ya". Hay banderas de Navarra y alguna de Ocitania, nacionalidad del Estado francés y de Cataluña.

17.40: La concentración alcanza ya las dos mil personas en la puerta del estadio, el campo de fútbol de la Real Sociedad. Empiezan a aparecer furgonetas de la Ertzaintza, que se quedan en las calles contiguas al campo, un helicóptero de ese cuerpo represivo está parado justo encima de la gente y es objeto de una vibrante silbatina.
Re: ::: Cobertura en La Haine: acto del movimiento pro amnistía en el Velódromo de Anoeta :::
06 gen 2007
La lluita és el camí- solidaritat amb la resistència basca-
http://www.youtube.com/watch?v=gM3S33MHZCM&NR
Re: ::: Cobertura en La Haine: acto del movimiento pro amnistía en el Velódromo de Anoeta :::
06 gen 2007
La lucha es el camino, efectivamente.
Re: ::: Cobertura en La Haine: acto del movimiento pro amnistía en el Velódromo de Anoeta :::
07 gen 2007
http://www.avui.cat/avui/diari/docs/index4.htm

Els disturbis al carrer van tornar ahir al País Basc, amb escenes d'enfrontament entre abertzales i ertzaines al centre de Sant Sebastià com feia anys que no es veien. Els fets es van desfermar arran de la prohibició de l'acte pro amnistia previst al velòdrom Anoeta de la capital guipuscoana, que va ser prohibit pel jutge.

L'Ertzaintza va impedir la celebració del míting i va interrompre una manifestació posterior a què van assistir diversos milers de persones. A partir d'aquí es van desbocar els disturbis, que van tenir com a balanç tres detinguts, diversos contusionats i dos turismes cremats per l'incendi contigu de contenidors.


Dirigents de Batasuna

En arribar a la rotonda del Colom de la Pau, a l'inici de l'avinguda de Madrid, la manifestació es va trobar amb desenes d'agents de l'Ertzaintza que els tallaven el pas. Els manifestants que encapçalaven la marxa, entre els quals hi havia els dirigents de Batasuna Joseba Permach i Imanol Iparragirre, van optar per fer una seguda davant els ertzaines. Aleshores van començar els xiulets i els insults contra els policies, cosa que va derivar ràpidament en el llançament d'objectes. Al cap d'uns minuts els agents van optar per dispersar amb material antiavalots els concentrats, que es van refugiar als carrers adjacents i en direcció a l'estadi d'Anoeta, on s'havia de jugar el partit de futbol entre la Reial Societat i l'Osasuna, i que ja començava a rebre aficionats.

Els enfrontaments es van anar reproduint per diversos carrers. Alguns manifestants van calar foc a contenidors municipals al barri d'Amara i el foc va afectar dos turismes que estaven estacionats als voltants.


Al març o a l'abril

El portaveu d'Askatasuna, Juan Mari Olano, va criticar la prohibició de l'acte convocat al velòdrom d'Anoeta i els promotors van decidir ajornar-lo sine die. Tot i això, es van comprometre a dur-lo a terme en un futur. "Al març o a l'abril, però el presentarem", va pronosticar Olano.

La majoria de les vies d'accés a l'estadi d'Anoeta i a la zona hospitalària que hi ha al costat van quedar tallades durant els disturbis, que van acabar cap a les 19.30 h, després de ser retirades les barricades.
Re: ::: Cobertura en La Haine: acto del movimiento pro amnistía en el Velódromo de Anoeta :::
07 gen 2007
Acte en favor de les condicions democràtiques / Una multitud reclama a Anoeta democràcia per a Euskal Herria / Ferits i detinguts després de la càrrega policial que va seguir a una improvisada manifestació font original: www.gara.net Milers de persones van aconseguir congregar-se en les proximitats de l'estadi d'Anoeta, on l'Ertzaintza tenia envoltada la zona per tal d'impedir que se celebrés l'acte organitzat pel moviment pro amnistia al velòdrom donostiarra. Davant el desplegament policial, la multitud va decidir portar a terme una manifestació, que va ser encapçalada per una pancarta amb el lema «Baldintza demokratikoak Euskal Herriarentzat». Conclosa la mobilització, l'Ertzaintza va realitzar diverses càrregues, provocant ferides a diverses persones. En el context d'aquesta convocatòria va haver tres detencions. DONOSTIA La prohibició imposada per l'Audiència Nacional contra l'acte que amb el lema «Hitza eta erabakia askatasunez» havia promogut el moviment pro amnistia no va acoquinar a la ciutadania. Una multitud va abarrotar, abans de les 17.30, les proximitats del Velòdrom d'Anoeta a fi de denunciar la repressió i exigir condicions democràtiques per a Euskal Herria. La Policia autonòmica, per la seva banda, va ocupar-se que ningú arribés al Velòdrom instal·lant cordons policials tant en les seves portes com en els seus voltants, mentre que un helicòpter sobrevolava la zona per a impedir la celebració d'aquesta convocatòria. Abans ja, la Guàrdia Civil també va impedir l'arribada dels manifestants instal·lant controls. Després de l'asseguda improvisada pel moviment pro amnistia, l'Ertzaintza carregà durament contra els participants que es disposaven a dissoldre's d'una manera pacífica. La càrrega de la Policia autonòmica va causar nombrosos ferits entre els manifestants, dels quals alguns van ser traslladats en ambulàncies amb urgència, segons testimonis que van informar a aquest periòdic. Abans de partir en manifestació, cap a les 18.00 de la tarda, Juan Mari Olano, des d'una megafonía improvisada, va emplaçar al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que «no prengui mesures precipitades que hipotequin el futur d'aquest país». El membre del moviment pro amnistia va afirmar que «el procés democràtic no té altra alternativa que no sigui el propi procés». Després de les declaracions, representants del moviment pro amnistia, entre els quals es trobaven Juan Mari Olano, Estanis Etxaburu, Itziar Galardi o Oihana Agirre, van desplegar una pancarta en la qual s'exigiren condicions democràtiques per a Euskal Herria. La manifestació va reunir a tota la multitud concentrada a les portes de l'estadi. Quan la capçalera de la manifestació va arribar a l'alçada de l'Avinguda Madrid, desenes d'ertzaines, amb pilotera en mà, van tallar el pas als manifestants. Juan Mari Olano i l'advocada Arantza Zulueta van intentar dialogar amb els agents però, al no aconseguir res, els manifestants van optar per realitzar una asseguda a la glorieta del Colom de la Pau, enfront dels ertzaines. Els manifestants van corejar crits en favor de la independència, exigint l'immediat alliberament d'Iñaki de Juana i denunciant l'actitud del PNB i de l'Ertzaintza. Irrintzis i cants populars com el «Lepoan hartu ta segi aurrera» també van servir per a denunciar la situació que viu Euskal Herria. Després de mitja hora d'asseguda, els manifestants van optar per finalitzar la protesta amb els punys enlaire davant el desplegament policial i entonant un emotiu «Eusko Gudariak». Les milers de persones allí reunides van intentar deixar enrere el Colom de la Pau però el cordó policial ho va impedir. La Policia autonòmica va prohibir el pas a totes aquelles persones que volien anar per l'Avinguda Madrid, vivint-se moments de tensió. L'Ertzaintza va arremetre contra tots aquests amb les seves porres i escuts, arribant a llençar a terra a persones d'avançada edat. Els manifestants van respondre amb crits com «zuek ere txakurrak zarete» o «alde hemendik, utzi bakean», i els ertzaines van optar amb carregar contra la multitud. La gent reunida allí va intentar dispersar-se i refugiar-se on va poder. L'estació d'Anoeta va ser el lloc triat per nombroses persones, però fins allà l'Ertzaintza les va seguir i va disparar pilotades a una distància menor de tres metres, ferint en el tórax a una dona d'uns 50 anys i causant desmai a un home d'avançada edat, segons van informar a GARA testimonis presencials. Altre testimoni també va informar a aquest diari que a les proximitats de l'estadi d'Anoeta, un jove es trobava inconscient després de la pallissa propinada pels agents de l'Ertzaintza, la gent que envoltava al jove va assenyalar que «el jove no es movia per res». Una ambulància va venir en la seva recerca i el van dur a l'hospital. Segons testimonis presencials, un altre jove, que respon a les inicials de R.S., va ser objecte de durs cops. Després de mantenir-lo tombat al carrer Balleneros, una ambulància el va dur a l'hospital i va ser detingut per l'Ertzaintza. També es van viure incidents ja que van creuar-se a la calçada una vintena de contenidors i van calar foc a diversos d'ells. Nombrosos contusionats i ferits per l'Ertzaintza va estar el resultat final d'una protesta pacífica que intentava reivindicar unes condicions democràtiques per a aquest país. Després de la càrrega policial, l'Ertzaintza va detenir a dues persones, segons va informar el departament d'Interior de Lakua. El primer, que respon a les inicials de R.S de 31 anys d'edat, va ser conduït en primera instància a l'hospital, ja que després de la seva detenció els agents li van propinar una pallissa. Testimonis presencials van assegurar que el jove «va deixar un toll de sang en terra». L'altre detingut és natural de Gernika i té 22 anys d'edat. Els seus amics van informar a GARA que ha estat acusat per «desordres públics» - «Presentarem la nostra proposta en Anoeta ara o dintre d'un mes» DONOSTIA L'expectació mediàtica era gran als voltants del Velòdrom d'Anoeta. Davant la impossibilitat d'accedir a aquest recinte esportiu, la porta principal de l'estadi es va convertir en un improvisat punt de trobada. Juan Mari Olano es va obrir pas entre la multitud. Càmeres, fotògrafs i periodistes esperaven les seves declaracions i més d'un va haver d'esquivar les càmeres. En l'ambient ja es palpava tensió, a pocs metres, a l'altre costat del Colom de la Pau, els ertzaines prenien posició. Entre crits de «Presoak kalera, amnistia osoa», «Independentzia» i «De Juana askatu», Olano va deixar clar que «podran impedir aquest acte però no podran empresonar la voluntat d'Euskal Herria». Va assegurar que, si bé, ahir no van poder fer pública la seva proposta per a reclamar unes condicions democràtiques, «l'acte d'Anoeta es farà, ja sigui dintre d'un o de dos mesos». Compromís ciutadà Va subratllar la gravetat de la situació i de la decisió adoptada per l'Audiència Nacional espanyola. «Avui aquí­ volíem fer una proposta per a arribar a una resolució democràtica i compartir-la amb els agents polítics, socials i sindicals d'aquest país», va destacar. Unit a això, va incidir que «la presa de decisió només correspon als ciutadans bascos i no als governs espanyol o francès». Olano va insistir en la importància del compromís ciutadà. «El conflicte no se solucionarà sense la implicació de tots nosaltres, d'homes i dones d'Euskal Herria. No hi ha altra alternativa. Està en les nostres mans i avui més que mai hem de tenir valentia per a defensar l'autodeterminació», va destacar. Va exigir que «es deixin a un costat apologies de guerra» i «els instruments repressius perquè no és possible treure endavant un procés lligant les mans a una de les parts».
Sindicato Sindicat