Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!
05 gen 2007
L'okupació és un dret quan és en resposta a una administració deficient, partidista, i discriminatòria com ho és la de Badalona. La manca d'espais és una realitat sobretot als barris més descentralitzats d'aquesta ciutat, que passen totalment desapercebuts per l'Ajuntament. La inversió en equipaments és inexistent i la corrupció dins els partits de govern va augmentant dia a dia.
Per aquests motius no podem confiar en què l'Ajuntament solucioni aquestes mancances i el jovent organitzat i combatiu prenem la iniciativa alliberant espais, com en aquest cas al barri d'El Progrés.

Des de l'Avantguarda, Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, denunciem l'actuació dels Mossos d'Esquadra contra dos militants de l'assemblea i de la CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista).

Després d'uns dies d'okupació, es va decidir obrir les portes i presentar el projecte de l'Ateneu Popular "El Progrés" al veïnat convidant-los a participar-hi. En aquell moment, l'actuació policial va començar identificant a diverses persones que s'havien apropat al casal interessant-se pel nostre projecte. Passada una estona, les forces policials, sabent que la desokupació del local és il·legal, van emmascarar l'autèntic propòsit acusant-nos de "robatori amb força" per poder detenir-nos.

Al veure que no érem responsables del fals delicte pel que ens havien detingut, el jutjat ha canviat l'acusació a una falta menor per danys al cadenat de la porta de l'espai alliberat.

Les mesures adoptades pels mossos com ara la violència emprada, les 21 hores que hem estat detinguts, a més d'estar fitxats de per vida, són desproporcionades i injustes davant l'acusació final del jutjat, d'altra banda totalment falsa, ja que aquesta acció es va realitzar anteriorment a l'arribada dels dos militants al local.

Exigim, la revocació dels càrrecs que encara pesen sobre els militants, així com una rectificació pública per part dels Mossos d'Esquadra.

Agraïm el suport per part de col·lectius vinculats a l'Esquerra Independentista, tant de Badalona com de tot els Països Catalans, i particulars que han estat constantment al nostre costat.

A.G. i M.G.
L'Avantguarda (AJIB)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!
05 gen 2007
Per a nosaltres el comunisme no és sols portar una xapa amb una falç i un amrtell o cantar la Internacional. El socialisme científic, com deia Marx, começa quan ajudes a una altre assemblea a canvi de res, sabent que continuament estàs rebent el seu recolzament; quan ajudes a un veí a pujar les escales...

Per això des del meu barri i l'assemblea on milito continuareu rebent el màxim ajut i la màxima col·laboració per a poder assolir els nostres objectius.

Indepèndencia, socialisme

Alliberar espais pel barri no és cap delicte, la brutalitat policial si.
Re: [AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!
05 gen 2007
Soc Joan Puig i Calet, i no pas el Jan Puig diputat d'ERC
Re: [AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!
06 gen 2007
Com és que us heu dividit a Badalona? Pel que m'ha arribat, hi havia divergències internes i ara hi ha 2 assemblees de joves, una dins la CAJEI i l'altra no. Què hi ha de cert? Ha passat com fa uns anys a Nou Barris?
Re: [AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!
07 gen 2007
El socialisme científic, com deia Marx, começa quan ajudes a una altre assemblea a canvi de res, sabent que continuament estàs rebent el seu recolzament; quan ajudes a un veí a pujar les escales... ??????? COMORRRRRRRLLLLL ??????
Re: [AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!
08 gen 2007
Potser la frase està aml estructura. I la intenció era dir que Marx anomenà el socialisme cintific, i després posa els exemples del veí o com sigui
Sindicato Sindicat