Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
El Govern consulta als fabricants, i no a les ONG, per elaborar la llei de comerç d'armes
05 gen 2007
Després de l'aprovació de l'avantprojecte de llei, Amnistia Internacional, Greenpeace i Intermón Oxfam consideren que el text ha de millorar en qüestions com la transparència i el control.
Redacció Canalsolidari.org (05/01/2007)
El Consell de Ministres va aprovar el 29 de desembre l'avantprojecte de llei sobre control del comerç exterior de material armamentístic, just dues setmanes més tard que es complís el termini al qual es va comprometre el Govern.

Amnistia Internacional (AI), Greenpeace i Intermón Oxfam (IO) lamenten que el Govern només hagi consultat l'opinió de la indústria armamentística i no hagi acceptat la presentació de les propostes d'aquestes ONG, que històricament han exigit la transparència en el comerç d'armes.

Segons expliquen, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme va sotmetre el text a informe de l'Associació de Fabricants d'Armament i Material de Defensa (Afarmade), que agrupa les principals indústries militars espanyoles, però no va voler lliurar el text que contenia les propostes d'aquestes entitats.

La llei ha de millorar

AI, Greenpeace i IO consideren que l'aprovació d'aquest text és âun bon punt de partidaâ?, encara que âha de ser notablement millorat durant el tràmit parlamentariâ?, sobretot en els aspectes de transparència i control de les transferències.

Malgrat alguns avanços, com incloure en els mecanismes de control la munició de tot tipus d'armes de foc -incloent les de caça i tir esportiu-, gran part del projecte de llei âsembla limitar-se a posar per escrit les pràctiques actualsâ?.

Segons aquestes entitats, aquestes pràctiques són les que han permès en els darrers anys exportacions d'armes âmolt preocupantsâ? i les que, fins avui, han fet âimpossibleâ? saber exactament quina quantitat i tipus d'armes i altre material de defensa es ven, presta o regala a un determinat país.

Llegeix la notícia sencera: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7811
Mira també:
http://www.amnistiainternacional.es/
http://www.intermonoxfam.org/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat