Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
03 gen 2007
Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
banner1.jpg
Des d’Endavant (OSAN) volem manifestar el nostre suport a l’esquerra abertzale en aquest moment en què el procés de resolució del conflicte polític al País Basc sembla patir un estancament o, fins i tot, un trencament.
A l’acte celebrat a Anoeta el novembre de 2003, l’esquerra abertzale proposà un model de resolució d’aquest conflicte, amb la creació de dues taules de negociació: una formada pels agents sindicals, polítics i socials del País Basc i, l’altra, pel Govern espanyol i l’organització armada ETA. D’ençà d’aquesta declaració s’ha constatat el ferm compromís de l’esquerra abertzale cap a la creació d’un context social i polític democràtic, fent passos ferms cap a la solució del conflicte.

Així, durant els últims anys, l’esquerra abertzale ha treballat per crear aquest marc propici, que es reforçà el març del 2006 quan l’organització armada ETA decretà una alto-el-foc indefinit, només interromput –si així es confirmen els indicis– la nit abans de cap d’any després de nou mesos de compliment.

En nou mesos d’alto-el-foc hem passat de l’optimisme general entre la societat basca –i gran part de la catalana– a l’esclafit d’un artefacte de gran potència a l’aeroport de Madrid, que lamentablement ha causat dues morts. Aquesta evolució té l’explicació en la incapacitat del Govern del PSOE d’estar a l’alçada de les circumstàncies. I així ho entenem perquè durant aquests nou mesos ha continuat amb la repressió i persecució de l’esquerra abertzale, no ha revocat la llei de partits que manté il·legalitzades les expressions polítiques i socials del moviment abertzale i continua amb una política penitenciària repressiva amb la dispersió i el maltractament als i les preses polítiques basques. En resum, no s’ha fet cap pas per part del Govern espanyol per crear les condicions democràtiques necessàries per estabilitzar un escenari de respecte i no agressió.

Per tot això, des d’Endavant (OSAN) volem donar el nostre ferm suport a l’esquerra abertzale i a la seva aposta clara per crear un escenari democràtic que permeti avançar en el procés de diàleg polític. Així mateix, emplacem a tots i totes les catalanes –que en tantes altres ocasions han mostrat la seua solidaritat amb el poble basc,– a que continuen apostant per la pau al País Basc. Una pau que passa necessàriament pel reconeixement i respecte de totes les opcions polítiques i pel reconeixement i respecte dels drets individuals i col·lectius dels i les basques i, en especial, pel respecte a la llibertat d’expressió i a l’autodeterminació; dos drets que són a la base de qualsevol procés de resolució del conflicte polític.

Endavant (OSAN)
Països Catalans, 3 de gener de 2007
www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
03 gen 2007
"l’esquerra abertzale ha treballat per crear aquest marc propici".

Esto es una verdad como la copa de un pino. Si la izquierda abertzale no hubiera sudado tanto para propiciar este fantástico marco, igual ahora estabamos sin terrorismo. Nos libre dios.
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
03 gen 2007
mecagüenlahostiaputa...

alguna palabrita sobre los dos trabajadores inmigrantes despanzurrados por los salvajes de ETA??

A LA PUTA MIERDA con tanta gilipollez.

los asesinatos tienen un nombre, sean políticos o por robo: ASESINATOS.

ASESINATOS.
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
03 gen 2007
un comunicat molt oportu valent i clar

al que em precedeix, rellegeix el comunicat, penultim paragraf, primera frase i veuras
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
03 gen 2007
s'ha de recordar que tant la del 95 com aquesta treva, sempre són unilaterals, en cap dels dos cassos l'altre part, la banda "Estat espanyol", ha cessat la seva acció violenta, ni ha declarat que la pararia, i en aquests mesos l'augmentat
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
Em podeu explicar en què ajuda a l'"alliberament del poble basc" l'assassinat de dos equatorians? O com diuen cínicament els ianquis en aquest cas també són danys col·laterals?

Oh, la basquitis el gran mal de bona part de l'independentisme català!!!
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
Donar suport al procés de pau no crec que sigui basquitis, mal ens pesi la nostra lluita té un factor comú, l’estat espanyol i francès que ens oprimeix i divideix, si aquest suport a les seves iniciatives és tindre basquitis a tu et falta capacitat d’anàlisis i maduresa política.
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
ui sort que Endavant s'ha posicionat, ara el món pot seguir girant
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
es lamentable la mort de dos treballadors equatorians , però podrien comdenar les morts de sense papers en les construccions especulatives .
si tots els morts son igual d'importants , quants africans moren per les municions que exporta l'estat espanyol (primer exportador mundial a l'àfrica subsahariana)
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
doncs jo comunico el meu suport a la socialdemocarcia per superar aquest entrebanc i seguir treballant per la finalització de la violencia en l'ambit polític.
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
perque no "regalen" la nacionalitat espanyola als ASCENDETS I DESCENDENS dels Paquistanesos (sense papers)que fa pocs mesos morien en el c/almogavers,en una obra del 22@?
perque hi ha morts de primera i de segona?
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
Eps un petit detall. El comunicat bé, no sé si era necessari però bé, m'agrada.

Quan diu "i, l’altra, pel Govern espanyol i l’organització armada ETA" no és del tot correcte. A la proposta d'Anoeta hi diu "entre ETA i els estats espanyol i francès".

El detall és important. En primer lloc perque igual no ens podem oblidarde la Catalunya Nord, tampoc ho podem fer d'Iparralde. I en segon lloc perque dius ESTATS no GOVERNS, cosa que implica a tots els poders, inclòs el judicial! encara que el capitanegi el govern.

Bé, suposo que m'he explicat i qui comparteixi el comunicat compartirà els aclariments.

Salut i revolta!
Ara el poble, ara la pau!
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
No si ara resulta que l'assassinat dels dos equatorians és un accident laboral. Ja ho deia algú abans el mateix cinisme que l'OTAN o els usamericans quan parlen de danys col·laterals.

ETA l'ha cagat, segurament no volia matar, però quan poses tal quantitat d'explosiu passa el que passa, no es pot jugar amb les armes. Els del PP s'estan fregant les mans i és que ETA necessita al PP i el PP a ETA, aquesta és la trista realitat.

A diferència d'Irlanda on el Sinn Fein marcava al IRA, aquí és ETA (la part militar) qui mana sobre Batasuna (la part civil) i així els hi va.

Tots els militaristes utilitzen el mateix discurs de salvadors de suposades pàtries, també ETA, i el mateix cinisme quan maten a treballadors innocents.
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
Iñaki Soto - Licenciado en Filosofía
La culpa

La editorial del diario âEl Paísâ? del domingo, el día después de la explosión de una bomba en Madrid, se titulaba «La culpa la tiene ETA». Pues bien, en mi opinión, una parte importante de la responsabilidad respecto a la situación en la que nos encontramos es, precisamente, de âEl Paísâ?. La culpa la tienen los progres metropolitanos, fingidos cos- mopolitas, que durante todo este tiempo se han empeñado en negar la evidencia y en vender a la población española que estábamos ante la rendición de ETA. Ellos son los responsables de generar entre los españoles la ilusión de que los vascos sufríamos el síndrome del sur.

Según todos los expertos, nuestro conflicto es relativamente fácil de resolver, comparado con otros. El viernes, la noticia de Madrid no aparecía en los titulares de los medios internacionales, incapaz de compe- tir con la situación en Irak, la catástrofe de Indonesia, o los ataques de Tailandia. Según los expertos, los medios juegan un papel importante en las resoluciones de conflictos. âEl Paísâ?, sin lugar a dudas, lo ha jugado. Y es completamente negativo.

Conviene apuntar que, paradójicamente, los desaparecidos en Bangkok son turistas occidentales, no emi- grantes latinos como en el caso de Madrid. Por lo tanto, las víctimas de Bangkok son candidatos de primeras páginas y las de Madrid no. Apunto esto porque en estos momentos es prioritario hacer llegar a la comunidad ecuatoriana en Euskal Herria, muy importante en algunas zonas, y al pueblo de Ecuador en general nuestra solidaridad y un mensaje que les ayude a entender una situación tan dura, aunque sea para oponerse.

Debilidad

Gran parte del fracaso que representa la bomba del aeropuerto está en relación con la posición de debilidad de Rodríguez Zapatero. Tras llegar a la dirección de su partido y al gobierno por sorpresa, ha conseguido erigirse en un líder para los españoles, pero no ha sido capaz de condicionar del todo la herencia del felipismo.

La postura beligerante que ha mantenido âEl Paísâ?, tanto en relación al proceso como a la posición de Zapatero en él, es otro síntoma de esa debilidad. Las filtraciones de ese periódico sobre las conversaciones señalaban que una de las rei- vindicaciones de ETA era que el gobierno controlase las decisiones de los juzgados especiales. ¿Cómo podría Zapatero hacerlo si no es capaz de gestionar el apoyo, aunque sea crítico, de su periódico más afín?

En todo caso, él es el responsable de haber autolimitado su capacidad de acción. No es fácil maniobrar para el fortalecimiento de tu gente en la estructura del partido y, a la vez, desarrollar públicamente una pedagogía política que condiciona ese fortalecimiento. Ceder esa labor a Rubalcaba ha sido, seguramente, uno de sus mayores errores.

Modelos

El único modelo que Zapatero no ha desestimado es el irlandés. Su reunión con Blair lo escenifica. Por el contrario, en el proceso catalán, desestimó el modelo quebequés ­esperemos que los vascos que reivindican el modelo catalán apuren su cava y nos dejen en paz­, y negó paralelismos con Montenegro o Sudáfrica. Nos dejó con el irlandés y con él se ha topado.

La disidencia republicana irlandesa basa gran parte de su discurso en que, tras los atentados de la city de Londres y Manchester, la victoria del IRA era inminente. Por ello se oponen al proceso de paz, aunque no tengan alternativas a éste. Los republicanos, por el contrario, saben que el IRA no iba a ganar la «guerra» militarmente. Las bombas de Londres eran parte de un proceso de paz, no de una ofensiva final. Está por ver cómo se sitúa históricamente en nuestro proceso la acción del viernes.

Una premisa

Nadie en Euskal Herria piensa que ETA va a ganar militarmente la independencia y el socialismo. Los vascos no solemos decirlo en alto, pero nadie lo cree. Por supuesto, ello no implica que los vascos consideren esos objetivos políticos imposibles, ni mucho menos. Tampoco implica que no haya gente que considere que militar en ETA es la única opción real en este momento. Dentro de nuestro contexto geopolítico, el apoyo a ETA es a día de hoy relevante en nuestra sociedad.

Por otro lado, quitando cuatro fanfarrones y dos ilusos, nadie en Euskal Herria cree que ETA se vaya a rendir. Algunos vascos lo niegan en alto, pero en su interior saben que no es así. Ello no implica que no lo deseen. Simplemente creen que no ocurrirá. La propia ETA lo ha repetido durante estos nueve meses. Lo decían en una larga entrevista en este medio. Lo dijeron en varios comunicados, que la mayoría de los políticos y de los medios consideraron insuficientes. Lo dijeron mientras tiraban varios tiros al aire en medio del monte y todos se quejaron, mientras miraban al dedo que señalaba la luna, en vez de mirar a la luna que señalaba el dedo.

Nuestra desgracia es que en el Estado español los porcentajes al respecto son inversos. El Gobierno de Aznar generalizó en la población el sentimiento de que la derrota policial de ETA era posible y ésa es la premisa que garantiza la validez del discurso apocalíptico del PP. Es también su talón de Aquiles. Si resulta que no es posible esa derrota, ese discurso es falso e irreal. Desconozco si los líderes de ese partido son conscientes de esa realidad. Lo evidente es que no todos los que sostienen ese discurso se lo creen.

La acción de ETA el viernes moverá en España la línea entre los que creen que esa derrota militar es posible y los que no. Está por ver hacia dónde se mueve esa línea. Dependerá, en gran medida, de la postura de los políticos y de los medios de comunicación.

«The times havenât changed»

El año ha terminado y es tiempo de balances. Lo único que ha hecho el PSOE por la paz durante todo este tiempo es traer a Bob Dylan a Donostia. Los vascos no queremos que traigan músicos a Euskal Herria, queremos que traigan a los presos. No queremos encender mecheros en la playa, queremos poder votar libremente para elegir a nuestros representantes en las urnas. No queremos que nos canten la paz, queremos que trabajen por ella. No queremos asistir impasibles a conciertos, queremos participar en el futuro de nuestro país. No queremos pacificación y cerveza fría. Queremos decidir libremente qué queremos ser.

Resumiendo, la culpa la tiene el país, el país de abajo, que se empeña en no solucionar políticamente un conflicto político. La culpa la tiene el país, el país de arriba, que niega no ya que exista un conflicto, sino que existan en su territorio culturas distintas de la estatal, susceptibles de ser defendidas. Son ellos los culpables de que para una parte importante de nuestra población, dejar de ser español o francés sea una prioridad política de primer orden. -
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
PATETIC!!! aquest internacionalisme("basquitis") dona pena la veritat, mai es solidaritzen amb cap altre que no siguin bascos, i els detinguts a Galiza? els presos anarquistes detinguts? aquests no molen?
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
La derrota policial es posible. Los que mienten son los vascos cuando dicen lo contrario.

¿Y por qué mienten? Porque esperan sacar beneficios políticos del terrorismo.

Además, en algunos casos, como en el del dirigente del PNV que hacía de recaudador, encubren a asesinos.
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
si, me hace gracia cuando se solidarizan con los presos abertzales bascos (todo mi respeto por otra parte), pero cuando los detenidos son anarquistas catalanes poquito se dice.
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
M'agrada veure com el suport d'una organització politica independentista a un moviment d'alliberament nacional d'un altre pais, es titllat de basquitis, i la solidaritat amb Palestina? i amb Cuba? i amb Venezuela? i amb els companys del PC Txec? o contra la guerra d'Iraq?
Tot aixó també ho fa Endavant, i ningú ho critica...
Potser el que critiquen és alló que a ells els molesta, que algú lluiti contra Espanya, el seu estat preferit on mantenir el sistema capitalista, la lengua del imperio i les seves tonteries varies...
Pel que fa als anarquiestes presos, no són una reivindicació diaria de l'Esquerra Independentista, però tampoc he vist cap comunicat en contra, y si que he vist independentistes a les seves mobilitzacions, però el que passa és que per vosaltres un independentista només el podeu reconeixer quan porta l'estelada, no?
Llibertat presos polítics Catalans, llibertat anarquistes presos, llibertat Pobles del Món !
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
En relació al article de l'iñaki soto a Gara

1. "En estos momentos es prioritario hacer llegar a la comunidad ecuatoriana en Euskal Herria, muy importante en algunas zonas, y al pueblo de Ecuador en general nuestra solidaridad y un mensaje que les ayude a entender una situación tan dura, aunque sea para oponerse".

Aixo es cinisme, l'hem cagat i punt. Tractar d'explicarlis que ens hem carregat dos dels seus nois lluitant per la independencia es cinic i de mal gust. Almeny hauriem de reconeixer que ha estat una cagada, i que l'accio se'n va anar de les mans.2. "El apoyo a ETA es a día de hoy relevante en nuestra sociedad".

Sius plau. aixo es mentida. Podriem dir que Eta te el suport de una bona part de la gent de Herri Batasuna. Aquest es un partit que ha arribat ha tenir, com a maxim, 223.000 vots a Hego Euskal Herria (Comunitat Autonoma més Nafarroa) a les eleccions municipals del 99. A iparralde, el vot nacionalista no arriba al 15%, i bona part d'ell es de Abertzaleen Batasuna (una escisió de Eukal Herritarrok, precisament per rebutjar la violencia). Aleshores, es pot dir que es relevat el suport a Eta avui dia a Euskal Herria? Es pot dir que en un pais de 3 millions de persones, el suport a ETA es relevant? Quina part del electorat de batasuna ja és fart dels atemptats?

L'iñaki a vegades escriu bé, pero a vegades no diu la veritat. Bé, el psoe no ha fet res de res. Tots ho sabem. Pero pel que fa a noslatres, tant ens costa dir, com a fet en Muguruza, que rebutjem l'atemtat? No fa falta condemnar, pero si dir clarament que aixo no ha estat positiu, que es una cagada, i que aixo, com tantes altres coses, es una recpta del pasat que donabem per superada. Perque la puta bomba ha deixat a la mesa nacional amb el cul a l'aire, sense tenir puta idea de que dir davant les cameres.... aixo pot ser l'inici d'una debacle del vessant politica...
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
comunicat sensat i molt encertat, per mi, cal donar suport al procés de pau i a l'esquerra abertzale perquè l'impulsi, i no alinear-se amb els que volen mé sguerra i imposició, continuar com estem ara

bo també l'article del Soto
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
04 gen 2007
eskerrik asko, gracies
Re: Comunicat de suport a l’esquerra abertzale
05 gen 2007
si son poresos anarkistas, no tienes que poner que son catalanes, porque estan presos por anarkistas o por catalanes, y no te preucupes si son anarkistas tendran la solidaridad anarkista, ningun preso anarkista esta solo. que pasaria en unas elecciones en que no hubiera eta, subiria la izquierda abaertzale, en una convocatoria en igual de condiciones para todos, que pasaria, a quien le damiedo eso. alos vascos yo creo que no, mas bien a la gente como redao que tiene que vencer policialmente a los que no son como el, seguramente los vascos mentimos y mucho, pero no veas si los que son como redao no mienten y si hace faltan te traen a la policia para que veas que dicen la verdad. pero los que decimos mentiras no engañamos a nadie pues todos sabemos que la verdad no existe, solo para aquellos que tinen policia para imponerla. asi que en esda estamos cuanto tiempo llevamos, pues ya ni se sabe, me parace que fue txabi en el 68, en un control que disparo a un guardia civil, y desde entonces cuantas cosas han pasado, pero ya sabemos porque redao nos lo dice que los vascos mienten y la victoria policial esta cerca. tambien los franquistas decian la verdad en el 64 decian con franco 25 años de paz y lo9 celebraban, pero la verdad como la que dice redao y la de los 25 años de paz del frankismo necesita de policias porque si no pues eso serian como nosotros unos mentirosos, pero ellos no, no pueden ser como nosotros ellos son los buenos antes los frankistas ahora los democratas pero siempre necesitados de sus policias y sus victorias policiales, sino que seria de esos jueces que sentencian con la verdad.
Colera camping CNT