Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Càritas Terol alerta de la negativa dels propietaris a llogar pisos a famílies desfavorides
03 gen 2007
Des que l'entitat va iniciar a l'abril un programa de mediació per al lloguer de pisos a famílies amb dificultats socials, cap propietari ha respost. Càritas demana que no hagi prejudicis i recorda el dret a habitatge digne.
Redacció Canalsolidari.org (29/12/2006)
L'abril del 2006 Càritas Terol va engegar un programa perquè famílies amb problemes per accedir a un habitatge ho poguessin fer a través de la mediació de l'entitat amb els propietaris dels pisos. Des de llavors, 24 famílies s'han interessat en la iniciativa, però cap propietari ha arribat a un acord amb ells per llogar el seu habitatge.

"Alguns propietaris s'han informat, però res més", assenyala María Pilar Fombuena, treballadora social de Càritas a Terol que explica que, de moment, les 24 famílies interessades a llogar un pis viuen “en habitatges amb condicions mínimes d'habitabilitat o compartint pis amb altres famílies�.

“Es tracta de persones que treballen i que, per tant, poden assumir un lloguer, però degut a les seves característiques personals i socials tenen problemes per accedir a un habitatge�, comenta María Pilar Fombuena. Segons Càritas, el 66,7% de les persones que han demanat accedir a un pis són menors de 35 anys i prop de les dues terceres parts són persones immigrades.

Des de Càritas expliquen que la idea és que l'entitat intervingui entre propietaris i demandants durant tot el procés. Així, Càritas valora les sol·licituds de lloguer, redacta els contractes i fa un seguiment de les famílies durant el període que es lloga l'habitatge, i així evitar que es produeixin abusos.

Actualment, i segons dades de Càritas Terol, en aquesta ciutat aragonesa hi ha 2.000 habitatges desocupats i molts altres pisos que acullen famílies, però que no ofereixen les mínimes condicions d'habitabilitat. Això succeeix a barris com el de Pomecia i les Coves del Set, on diversos immigrants i gent gran viuen en cases en males condicions.

Per acabar de llegir la notícia: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7796
Mira també:
http://www.canalsolidari.org/web/noticies/?clave=habitatge&id_tema=0&fecha_ini1=&fecha_ini=&accion=buscar
http://www.vdevivienda.net/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat