Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: altres temes
Nova reçerca de Opcions. Consum Conscient de llibres. No girem Full
01 gen 2007
Us fem saber que ja ha sortit
el número 20 d'Opcions, revista
amb informació per a un consum
conscient i transformador.
www.opcions.org
flier-Op-20cat.jpg
Obrim la tapa. Potser trobarem formació, o entreteniment, o cultivació... Molta varietat, tot i que també moltes repeticions dels temes de moda. Què passaria si copiéssim lliurement el contingut d'aquestes pàgines? Pàgines que, per cert, encara procedeixen majoritàriament d'arbres... Ens importa que puguem trobar llibres que reflecteixin qualsevol ideologia?
Si voldrem llegir un llibre només una vegada, ens agrada la idea de comprar-lo i confinar-lo a la nostra prestatgeria per sempre? Moltes consideracions a tenir en compte, com pergirar full...

Informació general sobre el CRIC i Opcions:

Qüestionar-nos la manera de consumir per passar a l'acció
Durant molt temps ha estat habitual veure el consum com una simple satisfacció de necessitats i desitjos: el mercat ens ofereix uns béns i nosaltres els adquirim, fixant-nos només en el preu o la qualitat. Darrerament, però, ens comencem a fer més preguntes: de quins materials està fet? Els processos de producció, com afecten el medi? On es fan, en quines condicions laborals? A quina empresa dono els meus diners comprant aquesta marca? I és que la nostra forma de consumir té efectes sobre el nostre món i la nostra societat. També ens preguntem com ens afecta aquest consum a nosaltres mateixos. Té res a veure la forma com consumeixo amb l'estona que dedico a treballar i la que dedico a altres aspectes de la meva vida? La meva forma de consumir, té res a veure amb les relacions personals o amb el meu entorn social? La meva forma d'entendre la natura està lligada amb la meva forma de consumir? Replantejar-nos el nostre consum ens pot ajudar des del terreny pràctic a descobrir opcions de vida diferents; a crear un ideal propi del que és bona vida més enllà del que ens ve donat per la cultura del consum. Per altra banda ens pot ajudar a transformar les nostres societats i construir “altres móns possibles�. La labor del CRIC i d'Opcions és precisament la de crear eines d'informació per passar a l'acció, també des del consum.
La revista: Opcions
El gener del 2002 va veure la llum el primer número d’Opcions, una revista amb informació pràctica per a un consum conscient i transformador que es publica a l’Estat espanyol.
A cada número revisem el consum d'un producte o servei concret. De manera pràctica el reportatge central ens ajudarà a conèixer el producte, entendre la seva funció real, conèixer les diferents formes de producció, indagar en les seves problemàtiques socials i ecològiques, conèixer alternatives, millorar-ne la nostra forma d'ús. També revisem les opcions (marques i empreses) que hi ha al mercat, des de les massives i més conegudes fins a d'altres no tan conegudes però que impliquen formes diferents de “fer�. En la resta de seccions reflexionarem o coneixerem diferents aspectes del nostre món relacionats amb el consum i descobrirem de manera pràctica opcions per transformar el nostre consum i el nostre dia a dia.
La revista, trimestral, s’edita en català i en castellà. La forma principal de distribució és la subscripció (18 euros per 6 números); la subscripció es pot fer a través del web www.opcions.org, per telèfon, carta o visitant-nos. També està a la venda en algunes botigues de productes ecològics i de comerç just i llibreries.
El col·lectiu: CRIC
El Centre de Recerca i Informació en Consum és una associació independent sense ànim de lucre, que es basa principalment en el treball dels seus membres, i la col·laboració de persones afins a la proposta. Molta feina es fa sense remuneració.
També donem xerrades i tallers relacionats amb el consum, hem editat alguns llibres amb l'editorial Icaria i col·laborem amb mitjans de comunicació i moviments socials a diferents nivells.
La meitat dels nostres ingressos provenen de les subscripcions. Altres fonts són (en aquest ordre) la publicitat seleccionada, venda de revistes, subvencions, xerrades i donacions.
Podeu trobar més informació sobre tots aquests aspectes i números esgotats per descarregar a www.opcions.org. I no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si voleu col·laborar amb el projecte.

Arç de Sant Cristòfol 11-23 – 08003 Barcelona  Tel. 93 412 75 94  www.opcions.org  cric ARROBA pangea.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa