Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
A Balears: mercenaris del PP, a les manis de la Diada
31 des 2006
Enguany, el PP estava especialment interessat en que acabés malament algun dels actes festius i populars de la Diada.
Des de Ciutat de Palma, a Mallorca, 31.-
Seguint l´estil de les tàctiques més ràncies i casposes de la dictadura anterior, el PP --igual que el General Franco-- va enviar els seus mercenaris a fer provocacions a la manifestació popular que ahir va sortir del Passeig del Born. També els va fer formar al peu del monument al Rei en Jaume, per donar el corresponent toc feixista a l´ofrena floral oficial de la Diada; la que commemora els orígens de la Mallorca actual, amb l´arribada de les tropes catalanes a l’illa, el 31 de desembre de 1229, és a dir, ara fa 777 anys.

Com en tota conquesta, però, hi ha el seu cantó trist i, fins i tot vergonyant, tal com ens va recordar el professor Biel Mayoral, en el seu pregó del dia 29, a la plaça de l´Ajuntament d´Inca. Qui se´n recorda, ara --va preguntar el professor-- de la gent que vivia a les Illes abans de l´arribada dels catalans? Qui en parla, ara, de com vivien? I dels seus costums? De les seves aspiracions... de tot allò que va quedar interromput el 1229 ?

El PP no, per descomptat. Els mercenaris del PP, arrencats a la precarietat laboral de l’illa, procedeixen dels esglaons més baixos del nepotisme municipal. Els meus amics de l’Obra Cultural Balear varen reconèixer sense dificultat diversos individus, que estan en plantilla de l´empresa municipal de neteja de Palma i que ahir, cadascú amb la seva senyera tacada de blau, estaven apostats darrera del cordó policial d´antiavalots.

Mercenaris a bon preu que, una mica afamats, han acudit a la convocatòria pepera, a canvi d´un magre botifarró i una torrada, que ja s´estaven coent a les graelles del passeig... i també a canvi d´uns quants euros de més, en sobre apart, a la propera nòmina... Mercenaris ignorants que, amb prou feines comprenen perquè estan allà, però que es resisteixen a marxar, encara que la policia els ho aconsella finalment, de manera amable, per evitar mals majors, davant de la creixent indignació del jovent independentista o, senzillament antifeixista.

ELS BENEFICIARIS DE LA CORRUPCIÓ

Pobres diables, es resistien a marxar, perquè estaven obeint ordres de qui els paga. Ordres en el sentit de cridar més alt que els contraris i no donar ni un pas endarrera, en la seva missió quasi- militar d´actuar com a veritable segon cordó de seguretat, després dels antiavalots i enfront de les terrasses dels bars, per on deambulava una part de la societat més benestant de la ciutat de Palma. La burgesia espanyolista, col.laboracionista i principal beneficiària de l´escandalosa xarxa de corrupció que, arran de l´afer urbanístic d´Andratx, ni els diaris més complaents amb el Sistema no han aconseguit disfressar.

És en nom de "la Cristandat" que l’ultradreta balear representa, any rera any, aquesta funció bufa, pretenent destacar que l´arribada de les tropes del Rei en Jaume a Medina- Mayurga, va significar per sobre de tot i abans que res, la incorporació de les Illes al territori espanyol i la conversió i la submissió dels seus habitants a la jurisdicció de l´Església Catòlica...

"VIVA ESPAÑA Y MUERA LA ETA!"

Enguany, el PP estava especialment interessat en que acabés malament algun dels actes festius i populars de la Diada. Els hauria anat molt bé, poder desviar l´atenció de l´opinió pública, durant deu o quinze dies. Per això, en un moment donat, vaig poder presenciar com un home de mitjana edat, que anava amb un gos molt gros, es plantava davant d´una de les pancartes i ens barrava el pas, alhora que cridava "Viva España y muera la ETA!"

Només el seny i la serenitat --que varen demostrar durant tota la Diada els maulets del servei d´ordre-- va poder evitar que prosperessin aquests inicis d´incident, maliciosament plantejats a la vista de la bomba, a primera hora del matí d´ahir, a l´aeroport de Madrid.

Em sembla molt plausible que aquell presumpte vianant del gos, fos en realitat un policia, alterat pel fet que la bomba hagués ferit dos policies. I, com a testimoni presencial, també em sento legitimat per presumir que, a la mà dreta --que no va treure en cap moment de la butxaca-- hi portava alguna altra arma, a part d´aquell gos que, amb prou feines podia subjectar amb la mà esquerra. Aquella fredor, aquella seguretat amb què actuava aquell home, aixi m´ho fan suposar.

"PENA DE MORT PER A GEORGE BUSH I TONI BLAIR"

D´aquesta manera, els mitjans de desinformació de masses, amb "El Mundo", edició balear, al capdavant, s´han quedat sense motius per seguir amb els seus atacs contra els sectors més avançats i progressistes de les Illes. Tot comptat i debatut, es pot dir que avui, almenys el "Diari de Balears", amb la columna del Senyor Frontera, ha tornat a posar a disposició dels lectors dominicals de periòdics un toc de dignitat: l´execució de Saddam Hussein, acusat de crims contra La Humanitat, seria un assassinat sel•lectiu, atesa la circumstància que no sembla factible que cap tribunal condemni a la mateixa pena de mort, ni el President Bush, ni el President Blair, malgrat la seva gran responsabilitat en alguns dels pitjors genocidis comesos en aquest començament del segle XXI.

"I MÉS DE TRENTA MIL HABITATGES BUITS..."

Tampoc no s´informa oficialment res sobre una de les accions que m´ha semblat més espectaculars. Ahir a la nit, durant el concert realitzat al centre de Palma, al final de la manifestació, uns quants joves es varen enfilar a la teulada de l´entrada dels aparcaments subterranis de la plaça i amb bengales de colors varen il.luminar una pancarta, en què lluïa l´inconfusible símbol del moviment okupa. Varen informar tothom que, només a la ciutat, ja hi ha més de 30.000.- habitatges buits (trenta mil-----) i, al mateix temps, el preu del metre quadrat ja s´apropa als 3.000.- euros (tres mil.-------------) Les octavetes, distribudes igualment per anarcos que per indepes, acabaven amb una pregunta: "I tu¨, encara no tens un pis ?"

Els mitjans de comunicació burgesos tampoc no han publicat cap fotografia que mostrés els resultats dels cops de porra que varen rebre alguns dels meus amics quan, durant uns breus segons, els responsables policials varen permetre que, de manera completament injustificada, els antiavalots més agressius es posessin els cascs i traguessin les porres, després de l´ofrena floral.

Tampoc no han recollit els crits de l´independentisme contra els convergents catalans, ni l´existència d´aquelles ikurrinyes, que no varen parar de voleiar, al costat de l´escenari, fins que els del grup musical Betagarri varen acabar el seu repertori, culminat per les seves pròpies versions de "Bandiera Rossa" i "Oh Bella, Ciao".

(Signat: Francesc Arnau i Arias, des de Ciutat de Palma, a Mallorca. 31-12-06)
Mira també:
http://desdosona.livejournal.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A Balears: mercenaris del PP, a les manis de la Diada
01 gen 2007
Així doncs, celebreu el dia en què Jaume I, en nom de la Corona d'Aragó, va acabar de matar tothom qui es resistia a l'ocupació??
Re: A Balears: mercenaris del PP, a les manis de la Diada
01 gen 2007
Celebram que per bé o malament el nostre poble va nèixer així i el passat hi ha que mirar-lo amb respecte i, també, amb visió crítica. Sabem que el que es va fer era un genocidi, no ho dubtis, però la història no podem canviar-la i ara nosaltres som els ocupats i és ben legítim defensar la nostra terra, llengua i cultura.
Re: A Balears: mercenaris del PP, a les manis de la Diada
02 gen 2007
repetim. No se celebra res. Se commemora el naixement d'un poble (sagnant, com tots), que ès el nostre, el català. Se commemora, es recorda i no s'oblida quines conseqüències tengué per als pobladors anteriors als catalans, de la mateixa manera que es reclama el legítim dret d'existir ara i aquí com a col·lectivitat. Res d'especial, tan sols quelcom que molts altres ja tenen i que alguns encara s'entesten a negar-nos, es facin dir espanyols o apolítics.
Sindicat Terrassa