Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) assumim la necessitat de traslladar les nostres alternatives als carrers de tots els pobles, viles i barris dels Països Catalans on les Assemblees de Joves desenvolupen el seu treball local. La coordinació, el treball conjunt i la unió de les forces és la principal arma de la qual ens podem dotar els i les joves catalanes per posar sobre la taula les nostres pròpies propostes, radicalment contraposades al model patriarcal, del màxim benefici i de la uniformització social. Defensarem les nostres idees, les durem a l’oïda del conjunt de joves del país i lluitarem per tirar-les endavant.
logoc.bmp
Les Assemblees de Joves de la CAJEI estructurarem la lluita juvenil nacional en base a les principals afectacions que patim avui en dia.

1. A nivell personal, la joventut veiem cada cop més truncada la possibilitat d’emancipar-nos per culpa de l’elevat preu de l’habitatge. El desregulat mercat immobiliari, les polítiques urbanístiques impulsades des dels ajuntaments, el salvatgisme del màxim benefici i de l’especulació aplicat per les empreses promotores, constructores i immobiliàries, la relació qualitat-preu que s’esdevé i els baixos sous que rebem per les nostres hores de treball, donen lloc a una dramàtica situació que fa entrar en contradicció el suposat dret a un habitatge digne amb els milers d’habitatges buits que encara hi ha als Països Catalans.

2. A nivell col·lectiu, les possibilitats dels joves d’autogestionar un espai, de desenvolupar-hi activitats (tallers, actes, relacions socials, etc.) i, en definitiva, de fer la nostra vida i construir els nostres projectes locals, també es veuen truncades pel preu del sòl i per la manca de polítiques urbanístiques que parteixin de les necessitats individuals i col·lectives de la gent jove.

3. Ambdues situacions donen lloc a l’actual model de relacions socials, individualista i competitiu, desarrelat dels nostres contextos més propers i totalment depenent d’una vida en estrès: per les hores que treballem, per la quantitat de diners que destinem a les nostres necessitats bàsiques, per la manca d’espais col·lectius, etc.

4. Aquesta conjuntura també dóna lloc a una trista situació de degradació i destrucció del nostre territori, l’interès del qual passa desapercebut quan el benefici empresarial entra en joc. El Tren d’Alta Velocitat o la Línia de Molt Alta Tensió són dos exemples clars de macro-infraestructures, clarament destructives envers el nostre territori i/o insegures per la nostra salut, que han estat contínuament rebutjades per les poblacions afectades i antidemocràticament imposades per les autoritats europees, espanyoles i catalanes i per les grans multinacionals que hi ha al darrere.

5. Davant de tot això, des de la CAJEI no només seguirem denunciant la situació i posant nom i cognoms als responsables d’aquesta (institucions, grans empreses, polítics, propietaris, etc.), sinó que elaborarem la nostra pròpia proposta: dotarem a les institucions de vertaders plans d’actuació juvenil i alliberarem els espais que sigui necessari. En definitiva, contraposarem el dret a la propietat privada dels grans bancs, immobiliàries, constructores i promotores (sobreprotegit legal i il·legalment), al nostre dret individual i col·lectiu a gaudir d’espais dignes, menystingut i trepitjat contínuament.


III Assemblea Nacional
Països Catalans, desembre de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Pijitos, pijitos, pijitos, vais de marxistas y solo soys unos reformistas.
Esa classe media alta catalana, que le gusta jugar a ser rebelde...
Entre vostros y los V de vivienda estas consiguiendo destruir la lucha por el cambio social.
Lo bueno esque los de la CAJEI ladraiis mucho per despues en la calle nunca estais, a no ser que sea el 11 de setiembre o una manifestación propia de la CAJEI. No se porque intentais hacer ver que os preocupa el tema de la vivienda i estas cosas, si en realidad solo sois unos nacionalistas entocentristas con sindrome de basquitis (al menos a la gente de la Assamblea independetista de mi barrio, que por otra part hay dos o tres chavalxs que son muy majxs). No nos deveria unir el echo de ser catalanes, españoles, bascos o gallegos, sino el echo de ser oprimidos, explotados y hasta las ultimas consecuencias, de ser seres humanos.
Hara podeis decir aquello de, espanyolista, contrarevolucionari etc, no me importa, pues tan solo me vas a decir lo que otros os han dicho que teneis que vomitar en estos casos. Creo que tendrias que pensar el mundo que aspirais crear, y analizar si aquello que os venden como lo bueno realmente funcionaria, o solo es producto de la labia de unos cuantos.
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
primer de tot.... pijitos... media clase alta?? et refereixes a que la majoria de la cajei són joves benestants que la majoria no ha anat a una escola privada? pot ser... ara digam un moviment revolucionari o d'esquerres, un moviment polititzat que la seva militancia no tingui akestes caracterísitiques? si en això estem d'acord a que és degut? quina escolartizació es dóna en una escola concertada o privada? o potser els escolaritzats en escola pública la seva realitat familiar és lleugerament diferent que les seves prioritats o el seu temps o la seva atenció estigui dirigida a altres ambits? aquí hi hauria d'haver un estudi socioloògic darrere, però trobo molt lleig que vinguis amb akests tòpics estereotipats, kuan el tòpic més vell del món és el de dir k els okupes anarkos són hijos de papa... d epedralbes etc etc... k exemples els hi ha... en conec personalment...

Ladrais mucho i en la calle nada... potser la incidència no és la desitjada, però jo miro fredament l'agitació al carrer a Bcn, i em puc considerar satisfet si la cosa va "increchendo"... incidència al carrer del moviment anarko?? males pintes, gossos, festes amb drogues, o drogues amb festes, fer el punki pel carrer destrossant tot el material públic, i si pintades.... pintades de: ABAJO EL TRABAJO, Ii ES TRISTTE PEDIR PERO MAS ES TRABAJAR.... sincerament patètic... no crec k estiguis en situació de donar lliçons de serietat del moviment o de legitimitat d'una organització.. pq per començar el moviment anarquista si per algo es caracteritza és per la seva desorganització i així us va... (sincerament és un pena, pq els fins són els mateixos) i els objectius immediats seria més fàcils aconseguirlos amb la vostra ajuda.

Una altra cosa... la teva reducció simplista dels nostres arguments a - ets un espanyol o contrarevolucionari... la CAJEI és socialista i enten els PPCC com una nació per la raó diferencial del poble català en base a la seva idiosincracia cultural, social, històrica, lingüística, folklòrica,... i pretén el seu reconeixement internacional en funció de la voluntat de ser del pròpi poble català! no per cap caprici... la historia no és l'argument per la "independencia", é sal voluntat del poble! I com a socialistes som internacionalistes! i ens solidaritzem amb totes les lluites dels pobles oprimits vers els seus estats opressors o homogeneitzadors de cultures.

És cert k hi ha molta basquitis per l'EI.. però et sorprendries gratament de molta militància que destaca per la seves pintes "normals" que passen desapercebudes per tota al societat. Cosa que el moviment anarquista no pot dir...

I sobre dir contrarevolucionari als anarquistes o si més no a alguns... jo sóc d'aquests... i espanyolista per la part que toca als cnteros...
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Què pesats!!!

Pels dos per la CAJEI que a indymedia sembla que hagin fet 10 Assemblees Nacionals enlloc d'una...
Què no ho veieu que canseu?

I per al flipat de ciutat que dona lliçons. A veure com entres el teu model de gamberro als pobles i comarques. No tot és Àrea metropolitana i les seues múltiples ciutats i barris... allà la gent com tu no expandeix el missatge, s'amaga. (lamentablement això també serveix per molts militants de la Cajei)

Guettos de flipats revolucionaris no.
Això no és una moda company.
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
I això ho heu fet solets, us cal una Assemblea Nacional per a descobrir-ho o què?

Això és molt pobre i simple francament.
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Mira flipat que es fa dir desconcertat, el primer comentari peca del mateix pallasisme que el teu. No tinc res en contra de la CAJEI ni de cap grup que s'organitzi sota una coordenades revolucionaries i que plantegin un canvi social radical, més si diuen voler portar-lo a la pràctica.

Però si tu et creus amb la capacitat d'acusar a això que denomines moviment anarquista pel comentari d'una persona, que no s'ha declarat de cap forma, et dic:

1. Generalitzes igual que l'altre pallaso
2. Tens uns prejudicis cap a l'anarquisme que te'ls hauries de mirar i que els podria signar la mateixa Vanguardia.
3. Recorda que l'assemblearisme que practiqueu, l'autogestió de la que parleu, alliberar espais, i moltes de les vostres dinàmiques són descaradament llibertàries, tot i que encara no us han donat permís per assumir que fora de la repetida i buida proclama del socialisme, que es veu no saps ni que és, hi ha molt més camí, i per aquests prejudicis estupids que relacionen l'anarquisme amb l'espanyolisme no voleu ni reconèixer. Ja us ho fareu supersocialistes. Saps que és el socialisme? saps perque penso que la CAJEI no en té res de socialista i si molt d'altres coses?
4. Acaba d'estudiar perque es veu que encara et queden anys de docència, sobretot, per l'immaduresa política que demostres convertint-te en portaveu accidental d'una organització com la CAJEI, i potser tu no et dones compte però amb la teva brillant participació estàs deixant a l'organització que dius defensar pels terres, almenys jo estic flipant i possiblement un enemic de la CAJEI no ho podria fer millor per deixar-la així. Estàs guanyant i promocionant tu solet en un fòrum obert molts enemics de cara a aquesta unió que tan parleu i que tu demostres que és falsedat i discurs de cara a la galeria.
4. Dins de l'ampli, heterogeni i poc estructurat moviment anarquista hi ha moltíssimes més assemblees que les vostres quatre paradetes, que es redueixen a Barcelona i dos o tres pobles més.
5. Et poso un tros de paràgraf que has dit i que ve a demostrar que el subnormalisme i la penositat poden arribar a tots els sectors, inclús els que es declaren més revolucionaris (cosa que dubto siguis)

"És cert k hi ha molta basquitis per l'EI.. però et sorprendries gratament de molta militància que destaca per la seves pintes "normals" que passen desapercebudes per tota al societat. Cosa que el moviment anarquista no pot dir...
[Ah no, tu ens coneixes a tot i anem amb cresta, flauta i gos amb puces tots, tots i tots, i per cert que té a veure la basquitis amb les pintes, Otegi és pseudopunki?]

I sobre dir contrarevolucionari als anarquistes o si més no a alguns... jo sóc d'aquests... i espanyolista per la part que toca als cnteros"
[Toma ja, impagable]

No conec cap militant de la CAJEI però si haig d'agafar-te com a referent no aniria ni a la cantonada. Tranquil jo no sóc un sectari ignorant que generalitza i se que segurament hi haurà gent molt valida a l'igual que ineptes com tu.
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
jajaja el desconcertat es justifica dien que no hi ha cap moviment que no tingui aquestes característiques ... doncs estic segur que hi ha molts més pijos a l'EI que al moviment llibertari ... i per cert qualsevol col·lectiu anarquista ( sindicat, ateneu, grup d'afinitat) és més seriós i més autèntic que el vostre trunyu de moviment ...
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
feu servir un altr expresio, no allibereu res
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
jajajajus que cachondo el indepe. Y vosaltres que allibereu? la patria catalana?
Que algu m' expliqui els interesos de tot el poble Català.
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Aquí hi ha molt llibertari de boca que encara no s'ha adonat del lloc on viu, de la llengua i la cultura del lloc on viu. I que, per desgràcia, es pensa que recolzar, i treballar per la normalització lingüística i cultural és anar contra els interessos del poble.
Sou vosaltres els que en aquest punt defensar les imposicions ESTATISTES i defugiu i arraconeu la cultura popular.
Menys discurset de fireta, i més llegir. Ni que sigui el propi Bakunin quan deia que LA PÀTRIA NO ÉS L'ESTAT. Ell, era el primer independentista.

salut i revolució!
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Què vol dir "dotarem a les institucions de vertaders plans d’actuació juvenil"? Potser que us començeu a moure pel jovent que dieu representar, no?
En lloc de planejar la revolució marxista-leninista a terres catalanes, podrieu començar per coses més simples com alliberar algún espai i dotar-lo de vida. I encara millor! No ho feu sols, ni amb els vostres amics del rotllo i prou. El proper cop ho podeu fer amb els veïns i la resta de moviments socials del lloc on okupeu.

Francament, no sé què penseu aconseguir penjant cada dia un parell de comunicats derivats de la vostra Assemblea Nacional. No serveix de res; no aconseguireu ni més militants, ni repercussió en cap mitjà, ni credibilitat davant de la resta de col·lectius i persones que visitem Indymedia. A la gent se la coneix pel que fa, i no pas pels seus panflets. Deixeu de fer còpies mal fetes dels panflets d'Endavant i passeu a l'acció, i si us plau, aquesta vegada feu alguna cosa més que pintar i encartellar.
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
En aquest espai s'han fet molts comentaris, la major part eren gratuits i no val la pena contestar-los. Però també veig algúns que es necessari contestar-los per que s'està tirant molta merda per sobre la CAJEI, merda que en algúns assumptes no mereix.

1. La CAJEI és defineix com a socialista, doncs enten que els habitants dels PPCC, estàn oprimits per l'estat espanyol i el capitalisme internacional. L'estat espanyol i el sistema capitalista mitjançant els seus cossos de seguretat, jutjes, mitjans d'informació, sectors intel.lectuals i la seva classe política exerceix un procès d'alienació de tots els pobles que al llarg de la seva història ha ocupat. En l'especte nacional imposant una cultura uniformitzadora i idiotitzant, la de la Espanya de les sevillanes i la pandereta (res a veure amb l'autèntica cultura andalusa). Sent les altres mostres culturals part del folclore "regional". En l'especte social s'ens imposa uns sistema que ens tracta com a meres eines, aptes només per a produir beneficis però que han de ser controlades per qualsevol mitja doncs podrien revoltar-se.
Tot això amb l'ajuda de la classe política catalana, només preocupada per mantenir les seves prebendes i butaques aconseguides en trenta anys de pactisme des de la suposada Transició.

2. La CAJEI allibera espais, sinó aneu a Gràcia, Clot, Sabadell, Eixample, Sant Cugat o Nou Barris i ho veureu. La Cajei va neixer en les cases okupades i no hi ha renunciat com a mitja per combatre l'especulació, que és un mètode més del capitalisme per explotar-nos.

3. La Cajei la formen militants joves, i com a joves pateixen la precarietat, l'especulació i la alienació consumista i cultural com també la pateix la majoria de la societat.

4. Actualment hi ha molta gent que per semblar més radical es diu anarquista però a l'hora de la veritat no coneix l'obra de Bakunin i Kropotkin o el llegat de l'anarquisme ibèric. Al mateix temps també hi ha molts col.lectius i gent que és anarquista i actua en consequència. Ser anarquista no és ser espanyolista però hi han molts suposats anarquistes que encara parteixen del simplista anàlisi que tots els que ens considerem catalans sóm burguesets fills de papa. Quan la realitat és que l'EI, sobretot a Barna i el nus industrial, es nodreix cada cop més dels fills de l'immigració andalusa i extremeña dels anys seixanta.

5. La Cajei no es limita a les diades nacionals, també participa al primer de maig, al dia de la dona o el de l'alliberament sexual.

6. La Cajei no és un fenòmen únic de Barna, encara que és on té més força. Només entrant a la seva web veureu que també hi han assamblees a llocs com Lleida, Manresa, el Figaró, Sabadell i Vilareial o l'Horta Sud al País Valencià.

7. La Cajei té tant dret a sortir a Indymedia, com la resta d'organitzacions i col.lectius anarquistes, ecologistes, okupes, antipatriarcals, estudiantils, sindicals...que s'hi donen a coneixer,


Res més. Simplement siguem més seriosos i informem-nos i analitzem abans de criticar.
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Oi si ara ens barallarem els anarcos i els indepes per veure ki es mes guai...com si no tinguesim enemics comuns...putus sectaris i ninyatus de merda!!
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
30 des 2006
Volia contestar a tanta "estereotipamenta" però em sembla que el "un" ho deixa prou clar..
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
31 des 2006
Afegir als companys de la CAJEI..
Analitzeu la vostra manera de funcionar i veureu que no per escriure més cops socialisme en un text se n'és més. També veureu que les vostres pràctiques tenen una arrel llibertària profunda, i aquesta ha de ser la gràcia i la riquesa de l'EI.

Cap al comunisme!
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
31 des 2006
Company joan, en el text no he vist ni un sol cop la paraula "socialisme".... perque ho dius això doncs? Potser és un prejudici d'akests que tan habitualment corren per akest forum....
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
02 gen 2007
Són més pesats que els JERKIS aquets de la Cajei amb la seva assemblea, us penseu que al món gira al vostre voltant?
Re: [CAJEI] Alliberem espais... autogestionem la lluita del jovent!
02 gen 2007
Si no t'agrada no t'ho llegeixis i punt, però deixa de tocar els collons, que sempre escrius el mateix quan veus un fil que no t'agrada.
Sindicat Terrassa