Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Marxa contra les Presons i el CIE.
30 des 2006
El 31 de Desembre no hi ha rés a celebrar.
Desde fà uns anys s'organitzan marxes i concentracions, contra les presons i el Centre d'Internament de Extrangers,i a la vegada ens solidaritzem amb les preses.
Tancarem, tancarem, els centres dâinternament!
El trasllat del CIE de la Verneda a una àrea industrial als afores de Barcelona, la Zona Franca, evidencia la política repressiva i discriminatòria cap a un sector cada cop més gran de la població. Ãs evident que, siguin on siguin, representen la mateixa repressió, però les dificultats de comunicació i la invisibilitat del recinte empitjoren encara més les condicions de les persones retingudes i la seva família.
La ilâ¢legalitat dâaquestes presons, contràries als drets humans més elementals, està més que denunciada. L'acció que es va produir el més de juny contra el CIE de Zona Franca és un bon exemple del que cal fer. Els mitjans de comunicació, un cop més, la varen manipular reduint la reivindicació contra lâexistència del CIE a una simple demanda de millora de condicions. La justificació dels CIE és part de l'engranatge politicojudicial contra una realitat que seâls escapa de les mans. Tot i amb això, la política europea vol endurir encara més les lleis i els empresonaments dâimmigrants, com si aquest fos el recurs que solucionés les desigualtats econòmiques que provoquen la immigració.
Cal denunciar per igual les fronteres exteriors i les interiors. Els controls d'entrada a Europa són quasi infranquejables, amb milers de morts i deportacions, però també hi ha abusos quotidians: controls, identificacions aleatòries segons l'aspecte o color de la pell, al transport públic, pels carrers, a correus, a la feina, etc. El racisme i la discriminació són fronteres internes.
La immigració no acabarà mentre existeixin les causes que la provoquen i amb aquesta política lâúnica cosa que sâaconsegueix és que hi hagi milers de persones que visquin enmig de la por i la repressió.
Cal anar resistint amb les poques eines que tenim a les mans, combatre el fals missatge que emeten els masmèdia, que criminalitza les persones que arriben a Europa buscant una oportunitat per tirar endavant. Lâany passat amb les tanques de Ceuta i Melilla, lâarribada de pateres... aquest any, els caiucos..., les màfies, el terrorisme... Fins a quan resistirem aquests missatges? Només fan que fomentar el rebuig i el racisme en una població que tem perdre el seu âbenestarâ? i el seu ritme de consum desaforat.
Si això no fos prou, seân presenta un futur dâenduriment de les lleis i de fortificació de fronteres exteriors. On anirem a parar?
El 31 de desembre no hi ha res a celebrar. Concentració a les portes del CIE (que hauria de ser Centre Ilâ¢legal Enderrocat), a la Zona Franca a les 17.00 hores.
Bus-109, Estació de Sants o pl. Espanya fins a c/4 o c/D
Bus-21, El Prat (rda.Ponent) o av. Paralâ¢lel (FontRodona) fins a c/4 entre c/E i D.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat