Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : especulació i okupació
Càritas Terol alerta de la negativa dels propietaris a llogar pisos a famílies desfavorides
29 des 2006
Des que l'entitat va iniciar a l'abril un programa de mediació per al lloguer de pisos a famílies amb dificultats socials, cap propietari ha respost. Càritas demana que no hagi prejudicis i recorda el dret a habitatge digne.
Redacció Canalsolidari.org (29/12/2006)
L'abril del 2006 Càritas Terol va engegar un programa perquè famílies amb problemes per accedir a un habitatge ho poguessin fer a través de la mediació de l'entitat amb els propietaris dels pisos. Des de llavors, 24 famílies s'han interessat en la iniciativa, però cap propietari ha arribat a un acord amb ells per llogar el seu habitatge.

"Alguns propietaris s'han informat, però res més", assenyala María Pilar Fombuena, treballadora social de Càritas a Terol que explica que, de moment, les 24 famílies interessades a llogar un pis viuen âen habitatges amb condicions mínimes d'habitabilitat o compartint pis amb altres famíliesâ?.

âEs tracta de persones que treballen i que, per tant, poden assumir un lloguer, però degut a les seves característiques personals i socials tenen problemes per accedir a un habitatgeâ?, comenta María Pilar Fombuena. Segons Càritas, el 66,7% de les persones que han demanat accedir a un pis són menors de 35 anys i prop de les dues terceres parts són persones immigrades.

Des de Càritas expliquen que la idea és que l'entitat intervingui entre propietaris i demandants durant tot el procés. Així, Càritas valora les sol·licituds de lloguer, redacta els contractes i fa un seguiment de les famílies durant el període que es lloga l'habitatge, i així evitar que es produeixin abusos.

Actualment, i segons dades de Càritas Terol, en aquesta ciutat aragonesa hi ha 2.000 habitatges desocupats i molts altres pisos que acullen famílies, però que no ofereixen les mínimes condicions d'habitabilitat. Això succeeix a barris com el de Pomecia i les Coves del Set, on diversos immigrants i gent gran viuen en cases en males condicions.

Campanya a nivell nacional

Al projecte de mediació de Càritas a Terol, s'afegeix una campanya de sensibilització a nivell nacional que recorda el dret a tenir un habitatge digne i que adverteix que persones immigrants nouvingudes, sol·licitants d'asil, adults solters, joves, minories ètniques i dones solteres amb càrregues famílies tenen més problemes per trobar i mantenir un habitatge adequat.

Tenir un habitatge digne és âun dret constitucionalâ? i per això les administracions han de tenir âuna oferta seriosa i efectiva de lloguer social destinada als sectors més vulnerables i empobritsâ? i donar suport a la rehabilitació d'habitatges antics situats en els centres històrics de les ciutats i que acostumen a estar ocupats per persones grans i amb pocs recursos, afegeixen des de Càritas.

Per llegir la notícia sencera: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7796
Mira també:
http://www.canalsolidario.org/web/noticias/?accion=buscar&id_tema=0&clave=vivienda
http://bcn.vdevivienda.net/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa