Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Comunicat de la Comunitat Palestina de Catalunya en relació a la crisi interna palestina
28 des 2006
Comunicat:
Els darrers dies hem vist com s’està deteriorant la vida política i social en els territoris palestins. Es tracta d’una situació molt dura i molt crítica: el poble palestí corre el perill de veure’s immers en una guerra civil que, com tothom sap, només pot beneficiar l’Estat d’Israel.

La crisi interna palestina té el seu origen en els resultats de les darreres eleccions legislatives palestines en les quals Hamas va resultar-ne vencedora. Els observadors internacionals encarregats de supervisar el procés electoral, van certificar que les eleccions havien transcorregut amb total transparència, i que per tant, els diputats escollits eren els legítims representants del poble palestí.

Tanmateix els resultats electorals no van ser del gust de les democràcies occidentals, que des del primer dia han imposat un embargament al Govern i al poble palestí, que ja dura més de nou mesos. Els Governs occidentals han condicionat l’aixecament de l’embargament a un seguit d’exigències que només es demanen al Govern palestí i en cap cas al Govern israelià, i que per tant, resulten del tot inacceptables per qualsevol palestí digne. Aquestes són: el reconeixement de l’Estat d’Israel, l’entrega de les armes i l’acceptació dels acords firmats amb anterioritat amb el Govern israelià.

La primera exigència ens demana reconèixer l’Estat d’Israel, però, algú sap quines són les fronteres de l’Estat d’Israel? Algú ens garanteix que aquest Estat que hem de reconèixer, reconeixerà al seu torn, la fundació d’un Estat Palestí amb les seves fronteres internacionalment reconegudes? Aquestes preguntes no són pas retòriques, perquè com tothom sap, Israel manté viu el somni del Gran Israel, i persevera amb la confiscació i annexió de terres palestines dia sí, dia també. En conclusió, creiem que si se’ns exigeix reconèixer l’Estat d’Israel, abans s’hauria d’exigir a l’Estat d’Israel que delimiti les seves fronteres, per poder decidir, amb coneixement de causa, si volem reconèixer aquest Estat, o no.

En relació a la segona exigència, la de l’entrega de les armes, ens pregutem: però com es pot demanar a un poble que està ocupat militarment que entregui les seves armes, i no es demani el mateix a l’exèrcit ocupant? És més, les exigències occidentals contradiuen el Dret Internacional i la Quarta Convenció de Ginebra, perquè aquesta reconeix sense embuts, el dret de tot poble ocupat militarment a utilitzar tots els mitjans al seu abast per alliberar el seu territori. Aquesta exigència és lògica fer-la al final d’un procés de pau just i acceptat per tothom, però no pas abans de començar-lo.

La tercera exigència ens demana l’acceptació dels acords firmats anteriorment amb el Govern israelià. La nostra pregunta és: l’Estat d’Israel compleix aquests acords? Tothom sap que no és així, aleshores perquè només s’exigeix als palestins que els acceptin? El cert és que tots els acords que s’han signat aquests darrers 12 anys els ha violat una i altra vegada l’Estat d’Israel, fins al punt d’aconseguir fer descarrilar els diferents processos de pau endegats; Tan és així que el Govern palestí i israelià i la mateixa Unió Europea i la Lliga Àrab ha tingut que declarar-los nuls.

L’Estat d’Israel mai ha volgut, ni tampoc vol ara, construir la pau, perquè se sent fort recolzat pels nord-americans, el silenci europeu i la incapacitat dels governs àrabs. Els fets ens demostren que Israel pot fer tot el que li roti, ja sigui construir el Mur de l’Apartheid, empresonar parlamentaris palestins escollits democràticament –inclòs el president del Parlament-, assassinar diàriament a palestins...En definitiva, Israel està per sobre del bé i del mal, i se sent recolzada per seguir-ho estan; Paradoxalment, al poble palestí se’l condemna a l’embargament, el patiment i l’oblit. En aquestes circumstàncies, esdevé un problema que una part important segueixi enganyant-se i segueixi perseguint una pau de fum, fins a l’extrem d’estar disposats a entrar en conflicte amb la resta del poble palestí.

És cert que el Govern de Hamas no ha gaudit de l’oportunitat ni tampoc de la capacitat per superar el blocatge internacional que estem patint; Però també és cert que el president de Palestina no ha fet res per ajudar al Govern a sortir d’aquesta situació d’aïllament total que pateix el nostre poble. Podem afirmar, sense exagerar, que el president ha participat amb la resta de governs àrabs, en el manteniment de l’aïllament del Govern de Hamas i del conjunt del poble palestí. Avançar les eleccions no és una resposta que desitgi la majoria del nostre poble. Ho prova el fet que el mateix dia que el president ha anunciat la convocatòria d’aquestes eleccions anticipades, 10 organitzacions polítiques palestines s’han reunit per criticar aquesta proposta, condemnant-la i considerant-la il·legítima.

Considerem que la única solució és la formació d’un govern de coalició integrat per totes les organitzacions palestines; mitjançant la unificació de criteris i la construcció d’una estratègia única que permeti contrarestar totes aquelles forces externes que volen influir en la nostra política i dividir el nostre poble. Ningú és més nacionalista i ningú és un traïdor; La nostra, és una causa justa, tenim la força de la raó i el recolzament de la legalitat internacional. I tenim un poble disposat a donar-ho tot per l’honor, la pàtria i el dret a viure en pau amb tothom i amb tots els pobles veïns.
Desitjem que els nostres líders siguin responsables i arribin com més aviat millor a una entesa, per el bé de tots i totes.

Junta Directiva de la Comunitat Palestina de Catalunya

Barcelona, 20 de desembre de 2006
Mira també:
http://www.palestina.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Perque s'ha esborrat el comentari que hi havia?
29 des 2006
Ahir hi havia un comentari, firmat per "Jhota", a aquesta noticia on es criticaven els plantejaments d'aquest comunicat. Avui ja no hi és. No era despectiu ni insultant. Perque s'ha esborrat?
Re: Comunicat de la Comunitat Palestina de Catalunya en relació a la crisi interna palestina
04 gen 2007
Comparteixo de tot cor el punt de viste,la forma i el fons del comunicat dels nostres companys de la comunitat palestina,estic segur que son moments molt durs per tots els palestins,en conec un bon grapat i aixi u manifesten.
nomes esperem que tot s'arregli entre els germans palestins i continuin defensan tots junts el que es seu i els hi pertoca PALESTINA
una abraçade als companys de la comunitat..
Sindicat Terrassa